Monday, May 4, 2009

Sunnuntain shoppailua ja H1N1-virusuutisia

Eilen lähdin käymään kaupungilla, tavoitteenani ostaa vähän kasvopyyhkeitä, puhdistussellaisia ja uudet lenkkeilyhousutkin olivat hakusassa, sillä niin kivaa kun on painoa pudottaakin, on sillä myös sellainen seuraamus, että vaatekaapin sisältöä joutuu vähän uudistamaan.

Niinpä lähdin matkaan tavoitteenani löytää ainakin ne uudet urheilupökät.

Mutta sen nyt tietää, kun tämä äippä pääsee kaupungille. Matkaan voi aina tarttua myös jotain muuta. Vaan löysin sentään kasvopyyhkeet ja uudet lenkkeilyhousut. Tuossa ne yllä nyt ovat, Championin mustat, tiukat caprimittaiset pöksyt, jotka ovat kyllä tosi kivat jalassa!

Lisäksi löysin uuden lompakon, Nine Westin mallistoa, tilava ja paljon lokerikkoja, vanhan ja saumoistaan irtoamaisillaan olevan tilalle, eli ihan tarpeeseen tuli tämäkin... ;-)

Ja mitäs siellä vielä näkyy? Kolme kappaletta leffoja, oi mikä yllätys! Targetissa alehyllyjen seassa pörrätessäni ottivat nimittäin silmiini nämä...

Kaikki kolme aiempaa X-Menin leffaa: X-Men, X-Men United ja X-Men The Last Stand.

Tästä leffasarjasta olen katsonut X-Menin kahteenkin otteeseen, mutta nuo kaksi seuraavaa elokuvaa ovat jääneet kohdaltani näkemättä ja Wolverinen innoittamana katsoin eilen X-Men Unitedin ja tänään on vuorossa The Last Stand.

Ja myönnetään nyt vielä sekin, että kävin eilen elokuvateatterissa uhmaamassa kaikkia median antamia kehoituksia ja menin julkiseen yleisötapahtumaan (ups!, äitini ei oikein tykännyt, kun hänelle tästä kerroin, ovat niin huolissaan tästä tilanteesta siellä koto-Suomessa) ja vieläpä aivan täpötäyteen elokuvasaliin katsomaan Wolverinen. Itse Wolverinesta kertoilen lisää fiiliksiä vielä jossain vaiheessa...

Täällä on nimittäin H1N1-viruksesta nyt tullut jo sellainen mediapyöritys ja kohu, että alueemme koulut päätettiin (useiden alueemme kouluikäisten sairastuttua) sulkea kokonaan täksi viikoksi ja niinpä olemme neidin kanssa tämän viikon kotosalla. Edelleen varoitellaan yleisötapahtumiin ja tilaisuuksiin menosta ja osavaltiossamme on tällä hetkellä 40 tartunnan saanutta, tämä lukema on luultavasti taas tänään muuttunut.

Eli meillä onkin tosi mukava viikko tiedossa. Minä ja 4-vee kotosalla koko viikko kaksistaan ei ole mikään kovin ihana yhdistelmä. Neiti tulee menettämään kiinnostuksensa leluihinsa ja äidin kanssa touhuiluun luultavasti jo tänään iltapäivällä ja äitikin on varmasti perjantaihin mennessä jo täysin hermoraunio.

Niinpä jotain pientä tapailua olemme suunnitelleet muutamien äitien kanssa, vaikkei ne vakio McDonaldsin leikkitapaamiset ole nyt tässä tilanteessa ihan ensimmäisenä listalla.

Tässä siis seuraamme tilannetta ja ehkä ensi viikolla taas neitikin pääsee kerhoilemaan. Katsotaan, mihin asiat kehittyvät.

Täällähän on ollut paljon keskustelua siitä, että H1N1-virus olisi oletettua lievempi ja verrattavissa Influenssa A:han, mutta jotkut myös pohtivat, onko tämän ensimmäisen virusaallon jälkeen tulossa mahdollisesti toinen, vaarallisempi mutaatio viruksesta.

Toivon mukaan tämä virus nyt kuolee pian pois eikä toista aaltoa enää tulisi. Tässäkin tilanteessa on jo ihan tarpeeksi ihmettelemistä ja huolenaihetta, etenkin oman lapsen puolesta.

Mutta jospa kaikki kääntyisi parhain päin ja tämä ärhäkkä tauti saataisiin jo pian kuriin. Ainakin Meksikossa ollaan jo optimistisia asian suhteen.

Viikon alkuja toivotellen,


Sari

5 comments:

Yaelian said...

Kiva kun löysit hyvät pökät!

täälläkin on raportoitu että tuo virus olisikin lievempi kuin aikaisemmin luultiin ja Meksikossakin kuolleita oli vähemmän kuin alussa sanottiin.Toivottavasti uutta aaltoa ei tule, on kurjaa kun se vaikuttaa noin voimakkaasti jokapäiväiseen elämään.
X-men leffoja en ole nähnyt,enkä tiedä niistä kauheasti kuin että poikani ainakin ennen oli fani ja hänellä on X-men hahmoja ja sarjiksia ja sen sellaista.
Hyvää alkanutta viikkoa sinnekin!

Mikaela said...

Tsemppiä sinne taudin keskelle!
XMen 2 on aivan loistava leffa, trilogian paras ;O) Kyllä sun kelpaa viettää Wolverine-hetkiä siellä, odotan innolla aatoksiasi Wolverine-leffasta..

Paivi said...

Ikäviä nuo virushommelit, kun vaikuttavat tuolleen normaaliin elämään. Jospa siitä kuitenkin taas pikkuhiljaa ohi päästäisiin :) tsemppiä ja jaksua pikkuneidin kanssa kotipäiviin!

Hyvä ostos X-men trilogia :) Itse tykkäsin myös X-men 2:sta eniten. Myös ykkönen on hyvä, kolmonen on selkeästi heikoin.

Myös odotan sinun kommenttejasi Wolverinesta! Minunhan höpinät siellä Babblingsissa jo on.

Mari said...

Hienot on pökät ja ihanan näköinen lompakko! Leffoista en osaa sanoa mitään :) Toivotaan parasta että tauti talttuisi ja jäisi tähän...

Sari said...

Moi Yaelian ja kiitos, itsekin olin ihan tyytyväinen, kun on vihdoin pökät, jotka ei roiku ja joita ei tarvitse olla koko ajan nostelemassa.

Juu, mä toivon myös, että tauti olisi ennakoitua lievempi, nyt tartuntojen määrä on tosin jo räjähtänyt ja kymmenien sijasta tartuntoja on jo todettu satoja. Katsotaan, mihin tilanne kehkeytyy.

Juu, ei tuo X-Men mullekaan ole mikään kauhean vanha tuttavuus, mutta Wolverinen innoittamana halusin nähdä koko sarjan ja kyllä tuo toimii meillä vanhemmillakin, fantasiahahmojen, jännityksen, toiminnan ja sci-fin sekoitusta kivasti yhdistellen, eli jos sellainen toimii, niin kannattaa katsoa. Ja Wolverinessa on sitten jo ihan kivasti silmänruokaakin... ;-)

Moi Mikaela ja kiitos, tässä nyt vaan ihmetellään, että miten asiat kehittyvät ja mihin suuntaan. Itse toivon, että lapset pääsevät jo ensi viikolla kerhoihin ja kouluihin ja tauti alkaisi laantumaan tai osoittautuisi nyt tosiaan oletettua lievemmäksi.

X-Menit on nyt kaikki katsottuna ja omaksi suosikikseni kyllä nousi kuitenkin Wolverine. Mistä lie johtuu, mutta itsellä toimi parhaiten. No jaa, kai se on myös pakko myöntää, että herra Hugh oli tässä leffassa se päähahmo ja tykkäsin kaikista action-kohtauksista motareineen kaikkineen aika tavalla.

Päivi, joo, tää virushärdelli on jo yhtä tuskaa seurattavaa ja kun alkaa jo vaikuttamaan meidän arkeen, niin hivenen nyppii jo mieltäkin. Toivon mukaan tilanne tasoittuu ja elämä palaa jo pikkuhiljaa normaaliin. Sitä odotellessa vietämme nyt sitten kotiviikkoa.

Eiks ollutkin hyvä löytö! Heti bongasin nää alehyllystä, vaiks mun oli tarkoitus ostaa ihan toinen leffa. Curious Casea olin katselemassa, kun nämä bongasin... Minun suosikki nyt on tosiaan toi Wolverine, mut joo, myös toi kakkonen oli ihan vauhdikasta seurattavaa. Kolmannen leffan kohdalla mä itse asiassa taisin torkahtaa jossain kohtaa, joten ehkä se on sit sen merkki, ettei ihan toiminut mun kohdalla.

Wolverinesta pitäisi jotain skraapustaa. En ala siit nyt kauheeta tilitystä kirjoittaan, kun kaikki siitä blogeissaan puhelee, mutta jotain ehkä kuiteskin.

Moi Mari. Mä olen kans tosi tyytyväinen noista urheilupökyistä ja uudesta lompakostani, noi leffatkin on ihan mielenkiintoisia, jos fantasiahahmot kiinnostavat.