Sunday, May 10, 2009

Äitienpäivää ja elokuvia...

Tänä aamuna äiti sai pötkötellä pitkään (jos kello 8:aan saakka nukkumista nyt voi sanoa pitkään pötköttelyksi...), sai sänkyynsä aivan ihania pikkuneidin kerhossa taiteilemia äitienpäivälahjoja ja ison tulppaanikimpun sekä maistuvaa kakkua.


Äitienpäivää siis olemme tänään viettäneet ja tytär kekkasi, että laitetaanpa äitienpäiväkakkuun neljä kynttilää, äidin oltua neljä vuotta äitinä. Noh, huomenna niitä kynttilöitä voisi kakussa olla jo viisi, sillä minähän lähdin laitokselle äitienpäivän jälkeisenä päivänä, tai oikeastaan yöllä, kello 3:35 tarkalleen sanottuna ;-)

Huomenna siis vietämme myös tyttären syntymäpäiviä, eli tässä sitä taas ollaan ja herkutellaan, päivätolkulla... ;-)

Kakkupohjaan lisäsin vähän kaakaota, ja täytteenä on vadelma-mansikkasurvosta ja kermavaahtoa. Tein myös koekakun neidin synttäreitä varten, mutta taitaapi olla koekeittiöllä vielä hieman petraamista, sillä koekakku on hivenen Pisan tornia muistuttava ilmestys ja ensi viikolla järjestettäviin lastenjuhliin toivon sen pysyvän jo vähän paremmin tolpillaan ;-)

---------------------------------------

Ja mitä sitten on äitienpäivän ohjelmassa? Täällähän mennään vielä varhaisessa aamussa, joten mieheni ehdotti, että jos äiti haluaisi mennä vaikkapa elokuviin (yllätys, yllätys...). Hän voisi sillä aikaa olla neidin kanssa kotona.

Ja tottahan tällaiseen ehdotukseen heti tartun ja selasinpa tässä jo heti nettisivuilta aamunäytösten osalta ne mielenkiintoisimmat.

Ajattelin mennä katsomaan joko tämän...

Tai sitten tämän...

Katsotaan, kumpi vie pidemmän korren. Ylimmäinen draama on varmasti koskettava tarina, ja ollut ajatuksissani ja katsottavien listalla jo jonkun aikaa, alempi taas tuntuu olevan uusin kassamagneetti ja trailerin mukaan erittäin jännittävä draama-thrilleri.

Mutta nyt menen laittamaan vaatetta päälle, ja köröttelen lähimpään leffateatteriin.

Toivottavasti teillä kaikilla äideillä on ja on ollut oikein mukava äitienpäivä!Sari

8 comments:

Yaelian said...

Herkullisen näköinen kakku! Hyvää Äitienpäivää ja Prinsessalle sitten hyvää Syntymäpäivää!

Sooloilija said...

Katsoin myös, että kakussa on erittäin pulleat vadelmat, ihanan näköiset. Täällähän käytetään tähän aikaan vuodesta pakasteen littanoita versioita..

Haikailin juuri äsken tässä Robert Downeyn perään ja nyt hänellä olisi jännän NIMINEN elokuva, suommenetaankohan se Sooloilijaksi.. Mielenkiinnolla odotan sitä asiaa myös, kuten myös elokuvaa..

Sooloilija said...

Onnittelen tytärtä tässä jo nyt (jos en ensi viikolla muista). Tuleeko nyt siis 5 vuotta täyteen?

Paivi said...

Hyvää äitienpäivää myös sinulle Sari ja onnitteluja jo etukäteen neidille :)

Tuota Soloistia odottelen itse innolla näkeväni, joten jos sen menit katsomaan niin kommenttia sitten vaan kehiin!

Sari said...

Kiitos Yaelian, kyllähän nuo kakut aina maistuvat meille herkkusuille ;-) Kiitos myös synttärionnitteluista, välitetään eteenpäin. Juuri laitoin neidin lahjat valmiiksi olohuoneen lattialle, haluaa ne heti aamulla herättyään avata.

Sooloilija. Täällä on noita puutarhavadelmia saatavilla ympäri vuoden. Vähän ovat kyllä hintavia, mutta sitäkin maistuvampia.

Kävin katsomassa The Soloistin ja pidin elokuvasta kyllä todella paljon. Koetan saada jotain tästä kirjoitettua, pisti kyllä ajattelemaan ja vielä kotiin ajatellessa huomasin pohtivani kodittomien osaa täällä Yhdysvalloissa. Täällähän tilanne on aika surullinen ja meidänkin metroplexissä kodittomia kohtaa, jos downtown alueelle suuntaa.

Ja kiitos myös synttärionnitteluissa. 5-vee on huomenna lasissa ja se on kuule kova juttu meidän neidille. Eli juhlahumu se vaan jatkuu...

Kiitos Päivi ja samoin äitienpäivätoivotukset sinne suuntaan. The Soloistin sitten tosiaan kävin katsomassa ja tykkäsin tosi paljon. Niinkuin ehkä olet huomannut, minuun uppoaa hyvin tehdyt ja elämänmakuiset, koskettavat tarinat. Ja tämä kyllä kuului ehdottomasti tuohon kategoriaan.

Jamie Foxxin rooli oli todella haastava, ja jälleen kerran upea suoritus häneltä, vaikka saattoihan tuon miltei arvata, kun Foxxin tähdittämään Rayhinkin jo aikoinaan ihastuin... ;-)

Mikaela said...

Itse äänestäisin Robert Downey Jr:a mutta mä valitsenkin joskus leffat ihan miehen mukaan ;O)

Paivi said...

Loistava kommentti Mikaelalta! =D Itse kun teen ihan samoin, vaikka se välillä vähän pinnalliselta tuntuukin.

Mutta kiva kuulla Sari että Soloist oli hyvä. Tykkään Downey Jr:stä tosi paljon, joten odotan mielenkiinnolla, että tämä nähdään jossain muodossaan täälläkin.

Sari said...

Mikaela, The Soloist vei voiton ja taisi siihen osaltaan vaikuttaa myös nuo kaksi päätähteä, joista itsekin myönnän pitäväni Robert Downey Jr., Jamie Foxx oli osassaan loistava, mutta muuten mies on kyllä välillä täysi älykääpiö ja ollut vähän huonossa valossa viime aikoina aiheuttamansa Miley Cyrus kohun vuoksi.

Päivi, The Soloist tulee kuulema alustavien tietojen mukaan ensi-iltaan Suomeen alkusyksystä, taisi olla elokuun puolessavälissä, jos oikein muistan... ;-)