Tuesday, May 26, 2009

Renesanssifestivaaleilla Osa I

Kirjoittelin jo tuossa aiemmin toiseen blogiini, Pink Pioniesiin tästä mainiosta renesanssitapahtumasta, joka sijoittuu joka vuosi huhti-toukokuulle ja jonne milteipä joka kevät olemme suunnanneet.


Tämä tapahtuma järjestetään pienen pienessä, tätä tapahtumaa varten rakennetussa pikkukylässä, jonne mentäessä astut ikäänkuin eri aikakauteen, keskiaikaisen linnan muurien sisäpuolelle.

Porttien avautumista odotellessa kuninkaalliset toivottelivat väen tervetulleiksi linnan muurilta käsin.

Ja sisällä kylässä saatoit kohdata toinen toistaan upeammin pukeutuneita hahmoja. Tämä lady jakoi lehtisiä jo pian alkavaan esitykseen. Aivan upea puku hänellä...

...mutta erityisesti hänen kenkänsä saivat minut pysähtymään. Oh my! Noillako sitten pitäisi kävellä koko päivä? Taitaisi jäädä itseltä väliin.

Nämä kaksi nuorta miestä kävelivät vastaan joka paikassa ja kovaääniseen tyylinsä esittivät (vai liekö jo sitä loppupäivästä olleet, sillä kylässähän on oikeudet myydä alkoholivirvokkeita) hivenen juopuneita Saksan poikia.

Ja kylä on täynnä tämän tyylisiä pieniä putiikkeja ja rakennuksia. Tässä myytiin, niin hupaisalta kuin se ehkä kuulostaakin, King's Nuts eli siis kuninkaan pähkinöitä.

Tämä huomiota herättävä pari oli pukeutunut upeasti, molemmat narrin asuihin.

Tämä pari taas edusti hivenen hillitympää, talonpoikaistyyliä, mutta mielestäni heidänkin asunsa ovat todella upeasti toteutetut ja kauniit.

Näistä kauniista kärryistä saattoi ostaa vaikkapa rasian mansikoita tai raikastavaa ananasta.

Ja kun istahdit eväitäsi syömään, saatoit nähdä vieressäsi vaikkapa linnan neidon munkin kanssa rupattelemassa.

Tarinatuokioita ja erilaisia esityksiä oli tarjolla usealla eri lavalla. Tässä kerrotaan jännittäviä merirosvotarinoita.

Ja tokihan ihmisillä pitää olla mahdollisuus myös syödä tukevammin. Alueelta löytyy useita pizzerioita...

...sekä muita ravintoloita. Tästä fajitas-paikasta me löysimme omat lounasannoksemme. Ja maittavaa oli, vaikkakin fajitas-lihaan oli eksynyt ihan pikkiriikkisen liikaa suolaa.

Alueella kohoaa myös näyttävä linna, jonka ikkunankarmit olivat pikkuneitimme kummastukseksi punaiset. Hmm, mitähän tässä linnassa lie tapahtuu?

Ja linnan pihalta löytyi vielä näin hurjan oloinen giljotiini? Ups, tänne linnaan emme poikenneetkaan, sillä osoittautui kauhujen linnaksi, jonne saattoi pääsymaksua vastaan mennä koettamaan hermojaan. Sen tarkemmin en lähtenyt kurkkimaan, mitä kauheuksia siellä oli tarjolla. Itselle riitti jo tämä näkymä...

----------------------------------------
Laitan huomenna vielä vähän lisää tunnelmia täältä tapahtumasta. Vähän musiikkiin ja eläimiin liittyviä kuvia tulossa tuolloin.

3 comments:

Mikaela said...

Aika erikoista ;O) En tiennytkään että tällaisia juttuja löytyy sieltäkin päin maailmaa... Onpahan ns. erilainen päivä..

Yaelian said...

Vautsi, onpa hienoja asuja ja tuo linnakin vielä! Ihan näyttää tuolla että olisi menty ajassa taaksepäin Englannin maalla....

Sari said...

Moi Mikaela. Juu, kyllä täältäkin löytyy kaikkea, nimenomaan "erikoista". Tämä tapahtuma on yksi omista suosikeistani. Downtownin alueelta löytyy myös oma jättimäinen teemaravintola, jossa käydään ritaritaisteluja ja asiakkaat syövät käsin (kuten silloin aikoinaan) kanankoipea ja kolpakoista olutta tai mitä nyt kukin haluaa. Kuningas ja kuningatar toivottavat tervetulleiksi ja yleisö jakaantuu joukkueisiin, jotka sitten kannustavat omia ritareitaan voittoon. Ja siellä nuo pitkätukka-ritarit taistelevat ihan oikeilla miekoilla, hevosilla ratsastaen, aika hurjaa touhua on tuokin.

Hei Yaelian. Tuo on ihan erikoinen paikka ja tuolla voisi tosiaan kuvitella olevansa juuri vanhan ajan Englannissa.