Friday, May 22, 2009

Star Trek

Kävin tänään katsomassa Star Trek leffan ja se oli trailerin mukaisesti varsin vauhdikasta ja mukaansatempaavaa katseltavaa. Star Trekiä sekä Star Trek Next Generationia seuranneena oli varsin mielenkiintoista seurata Spockin ja James T. Kirkin alkuvaiheita.

Arvelenpa, että isänikin saattaa innostua tämän elokuvan katsomaan. Hänen kauttaanhan aikoinani uppouduin niin Star Trekin kuin monen muunkin avaruusseikkailun ihmeelliseen maailmaan (Star Warsin nyt kaikki tietävät, mutta näiden lisäksi seurasimme joskus 70-luvun lopulla mm. Battleship Galacticaa, muistaakohan kukaan muu edes tätä sarjaa, saatika Apolloa tai Starbuckia?).

No mutta, jotten eksy ihan sivuraiteille, Star Trek oli visuaalisesti hyvin toteutettu, jännittävä ja viihdyttävä leffa ja pientä huumoriakin jaksettiin kaiken vauhdin keskellä viljellä. Ja ihan hitusen oli romantiikkaakin tarjolla, siitä pitivät huolen Spock ja Uhura.

Tässä näyttelijäkaartin kirkkaimmat tähdet.

James T. Kirk: Chris Pine, Spock: Zachary Quinto, Uhura: Zoe Saldana ja Nero: Eric Bana.

Pitkään yritin hahmottaa, että kuka kumma on Neron hahmon takana, mutta lopulta piti turvautua kurkkaamaan IMDb:stä ja haa, Other Boleyn Girlistäkin tuttu kuningas Henryn hahmon takaa löytyvä mieshän se tämä oli. Minä jollain tapaa pidin myös tästä pahiksesta ja noista uhmakkaista kasvoista ja hänen tummasta äänestään.

Mutta elokuvan kantavimmat hahmot olivat toki Spock ja James T. Kirk. Oli jotenkin haikeaa nähdä myös Leonard Nimoy Spockin vanhempana versiona. Kovasti oli mies vanhentunut, mutta kaikki kunnia hänelle. Ylväästi kantoi roolinsa tässä elokuvassa, kaikkien nuorten tulokkaiden keskellä.

Kun olin jo poistumassa elokuvateatterista, vieressäni teatterisalissa istunut iäkäs amerikkalaismies pysähtyi eteeni ja totesi, että tämä elokuva vei hänet ajassa taaksepäin ainakin 20-30 vuotta. Kun vastasin itsekin katsoneeni Star Trekkiä ensimmäisiä kertoja reilut parikymmentä vuotta sitten, hän katsoi minua hämmästellen, mutta taisi kuitenkin ottaa todesta. Siinä hetken rupattelimme ja vanhus vielä naurahtaen totesi, että jaahas, taas pitää totutella uuteen Star Trek miehistöön, oma aikansa kun on kuulema mennyt aiempiin miehistöihinkin totutellessa. Jaa-a, vanhuksella on luultavimmin suunnitteilla katsoa Star Trekkiä jatkossakin ja taisipa mies jo samalla povata tälle leffalle jatko-osan, jollei toisenkin ;-)

Ihanan symppis vanhus, joka vielä toivotteli minulle hyvää päivän jatkoa ja sai tuolla pienellä keskustelutuokiolla hyvälle mielelle. Itselle jäi kaikenkaikkiaan hyvä maku elokuvasta ja totesinpa muuten taas kerran aamunäytökseen mennessäni, että sali oli täpöten täynnä. Keskiverto-amerikkalainenhan käy leffassa tämän tästä ja siitäpä syystä meidänkin lähistöltä löytyy lyhyen etäisyyden päästä äkkisältään laskettuna neljä elokuvateatteria. Niistä uusin vain viiden minuutin ajomatkan päästä, jes ;-)

--------------------------------------------

Leffan tähtösistä vielä sen verran, että eilen postilaatikkooni kolahtaneesta Us Weeklystä sain jo lukea uuden Star Trek-juorun. Lehden mukaan Kirkin roolissa ollut Chris Pine olisi huhtikuusta saakka seurustellut salaa The Hillsistä tutun kasvon, Audrina Patridgen kanssa.

Jaa-a, onkohan tämä nyt sitten totta vaiko taas hyvä esimerkki Hollywoodin juoruista? Aika näyttää, esiintyvätkö nämä kaksi kohta käsi kädessä julkisuudessa, vai onko koko juttu tuulesta temmattu.

Mutta aikas söpö pari kyllä olisivat, jos tämä juoru on tosi.

3 comments:

Tuija Espoon suunnasta :) said...

No hei haloo, arvaa vain onko täällä yksi, joka oli aikoinaan ihan höpsönä avaruus- ja muihin tieteissarjoihin, mm. noihin mainitsemiisi sarjoihin. Miksi musta tuntuu, että entisiin aikoihin osattiin tehdä parempia tieteissarjoja? Nykyään lupaavatkin sarjat saavat mut yleensä pettymään, liekö sitten sen takia, että niissä on yleensä niin paljon väkivaltaa. Vai kultaako aika muistot? PS. Laitatko mulle meiliosoitteesi taas kerran. Virus sotki koneemme ja kun sisältö oli putsattu ja palautettu, kaikki meiliosoitteet olivat kadonneet.

Paivi said...

Kiva että sinäkin tykkäsit Sari, sillä minustakin tuo oli todella hyvin tehty tarina :) Minä en jostain syystä ikinä Star Trekkiä ole katsonut, mutta Warssia ja Galacticaa pienenä siitäkin edestä eli kyllä nämä avaruusseikkailut meikäläiseen uppoaa!

Montako tähteä irtoaa?

Sari said...

Moikka Tuija, juu, muistan itsekin, kuinka katselin aina Star Trekiä ja Galacticaa ja olin aina kärppänä paikalla, kun sarjojen jaksot tulivat telkusta. Voi olla, että mukana on vähän nostalgiaakin ja sillä nuo vanhat avaruusseikkailusarjat ehkä tuntuvat paremmilta. Itse asiassa visuaalisesti Galactica näytti hivenen huvittavalta, kun jokunen vuosi sitten uusivat niitä vanhoja jaksoja täällä. Mutta tosiaan, väkivaltaa oli vähemmän, nythän sitä viljellään joka sarjassa ja leffassa. Ok, minäpä laitan sinulle mailia. Suomeen ollaan tulossa kesäkuussa, jospa tänä kesänä löytyisi yhteinen hetki treffailulle?

Moiks Päivi, tämä oli ihan viihdyttävä ja vauhdikas leffa, tähtiä tälle neljä kipaletta ;-) Voipi lisätä sinne Babblingseihinkin. Meillä Star Trek ja Galactica olivat omassa lapsuudessa perheen suosikkisarjoja ;-) Kuinka tuo Star Trek on sinulta, avaruusseikkailujen ystävältä voinutkin mennä kokonaan ohitse? Olisiko tämä parin vuoden ikäero siihen osallisena tai jotain??? No mutta, Star Trekiä voisin hyvin katsella vieläkin, tykkäsin myös New Generationista, jossa oli Captain Picard (Patrick Stewart, jota mun on itse asiassa vaikea hahmottaa muissa rooleissa, ja niinpä esim. X-Menit saavat pienen pääkoppani sekaisin, kun hän onkin yhtäkkiä proffa Xavierina...)