Wednesday, May 13, 2009

Thai-ruokaa...

Äitienpäiväkin oli ja meni, mutta herkut ovat vieläkin mielessäni. Isukki ja pikkuneiti veivät äidin lemppari-Thaipaikkaan ja saimme taas maistella Thai-keittiön herkkuja.Alkupalaksi tilasimme Chicken Satay-vartaat, joista yleensä neiti syö suurimman osan ja isukki ja äiti sitten syövät, mitä ylimääräistä jää. Tällä kerralla vain taustalla näkyvät kastikkeet, sillä vartaat upposivat neidin suuhun melkoista vauhtia.

Onneksi siis tilasimme toisiksi alkupaloiksi molemmille vanhemmille Chicken Tom Kha-keitot, joihin en kyllä taida kyllästyä koskaan. Keitot ovat muutenkin nykyisin omaa herkkuani, joten huomasin tyhjentäväni lautasen alta aikayksikön. Kertokaa, kuinka saisin itse loihdittua yhtä mausteisen ja maistuvan Tom Khan? Tietääkö kukaan?

Pääruoaksi tilasin ensimmäistä kertaa ananas-curryn, joka tuli tosiaankin ihan nimensä mukaisesti ananaksen sisällä. Tämä pääruoka oli hienoinen pettymys, sillä olisin kaivannut vähän enemmän tulisuutta annokseen.

Tällaisia herkkuja siis söimme äitienpäivänä. Tämä viikko onkin sitten melkoista lentoa, sillä juhlaa on miltei joka päivälle ja taidammekin keskittyä pääsääntöisesti kakun mussuttamiseen, sillä synttärijuhlia on tällä viikolla useampia ja sen lisäksi vähän muutakin juhlaa on viikonlopulla tiedossa, mutta niistä olenkin sitten ihan hys hys vielä tällä erää... ;-)

Tässä vielä loppuun kuva oman koekeittiöni ensimmäisestä synttärikakusta, jonka tein viikonloppuna. Saas nähdä, miten tänään käy. Tarkoitus olisi leipoa jollain tapaa samanlainen viritelmä ja sen lisäksi vielä ns. kukkakakku. Tämä versiohan on vähän kallellaan olevaa mallia, eikä tuo nyt ihan täysin cupcakeltakaan näytä. Mutta noh, katsellaanpa huomenissa, millaiselta uusi versio näyttää... ;-)

Itse huokaan huomenna jo hivenen helpotuksesta, kun saan kahdet synttärikekkerit (pikkuneidin "poikaystävän" juhlat ovat aamupäivällä ja oman muksun iltapäivällä, joten juu-u, yhtä juoksua on taas tiedossa...) ohitse ja taidankin painua illan hämärässä katsomaan huomenna ensi-iltaan tulevan leffan, joka on arvatenkin tämä:

Älkää nyt kertoko tästä leffasta vielä mitään, jos olette tämän mahdollisesti nähneet. Kirjana tämä tarina toimi mielestäni kohuttua DaVinci Codea paremmin, saa sitten nähdä, miten on elokuvan laita. DaVinci Code ei ainakaan yltänyt elokuvaversiona kirjan tasolle ja Tom Hanksia Landonin roolissa kritisoitiin monella eri taholla. Miten lie Tomppa hoitaa homman tässä elokuvassa, huomennahan se viimeistään selviää...

Pääosissahan ovat ainakin Tom Hanks ja Ewan McGregor, joista jälkimmäinen yksi lemppareistani.

Mukavaa viikon jatkoa!


Sari

6 comments:

Yaelian said...

Thairuoka on ihanaa, nam! Hienon cupcakekakun olet tehnyt ,hienosti koristeltu. Ja oikein mukavaa synttäriä pikkuneidille!

Sari said...

Kiitos Yaelian, niinkuin jo aiemminkin olen höpissyt, olen heikkona niin thai-ruokaan kuin sushiin ja oli ihanaa päästä äitienpäivänä tyydyttämään thairuoan himoa... ;-)

Hih, cupcake näyttää tuosta kulmasta ihan ok:lta, sensuuri iski toisesta kulmasta otetun kuvan suhteen, jossa näyttää tosiaan ihan Pisan tornilta... Kiitos, huomenna on juhlat tiedossa, kovasti neiti jo odottaa kekkereitään!

Sooloilija said...

Thairuuassa on se jännä piirre, että vatsa voi hyvin sen jälkeen kun on sitä syönyt. Olen siitä joka kerta ihan ihmeissäni..

Upea ja persoonallinen kakku!

Onnea vielä tässäkin kommentissa Härkä-tyttärellesi!

Auli said...

Minäkin pidän kovasti thairuasta ja ehdoton ykkönen ovat juuri satayt. Olen syönyt niitä useammankin kerran Singaporessa ja sieltä tuon aina mukanani satay-marinadia, jotta pääsemme kotonakin herkuttelemaan. Maapähkinäkastikkeen kanssa satayt ovat kyllä ihan parasta! Taidankin tehdä niitä taas ensi viikolla :)

Sari said...

Kiitos Sooloilija. Thairuoka muuten on varmasti myös hyvä vatsalle, sen lisäksi että on ihana nautinto makuaisteille. Kiitos, kakku on vähän erilainen viritelmä ja aika hankala itse asiassa toteuttaa. Ja kiitos noista onnitteluista, nyt vasta hoksasin tämän kommentin täällä.

Hei Auli. Kyllä satay-vartaat vaan on hyviä. Osaatko muuten itse valmistaa tuon tarvittavan pähkinäkastikkeen? Ohjetta tässä jo heti kinuan, jos se taito on hyppysissäsi... ;-)

Auli said...

Hei Sari. En ole koskaan valmistanut itse maapähkinäkastiketta, vaikka netistä näyttää kyllä ohjeita löytyvän. Ainakin Belgiasta, Hollannista ja Englannista saa juuri oikean makuista kastiketta, joten olen tyytynyt toistaiseksi niihin.