Thursday, May 14, 2009

Kaiken takana on... Tracy Anderson

Kuka on tämä nainen? Aivan järkyttävä body (miehille nyt tiedossa vähän silmänruokaa...) tällä nuorella naisella. A-a-auts! Tahtoo samanlaisen!!!
Kyseessä on Tracy Anderson. Melkoisen hyvässä kunnossa on tämä muutaman meille melko tutunkin julkkiksen oma personal trainer, oman Tracy Anderson Method-treenausohjelman ja oman treenistudion luonut nainen, joka on usein lehtien sivuilla ja lööpeissä esillä.

Tämä upeakroppainen nainen jakaa mielipiteet kahtia. Toiset ovat sitä mieltä, että tämä Tinkeriksi kutsuttu, pieni mutta pippurinen nainen on täysi huijari, joka ottaa rahat pois rikkailta (so???) ja esittää ihan huuhaa-seikkoja omina faktoinaan.

Omiin silmiini pisti Tracyn 1000 kalorin dieetti, suosittelemansa 2 tunnin treenit 6 kertaa viikossa (Missä ovat lepopäivät kropalle? Vai eiks niitä enää tarvita? Valaiskaa?) ja se, ettei naisten pitäisi hänen mukaansa tehdä yli 3 paunan painoja. Siis mitä tuo nyt on sitten kiloissa? Ei juuri mitään. Itse käytän päivittäin 7 paunan puntteja, enkä kyllä ole mielestäni mikään jättilihasmassaan pyrkivä nainen, enkä luule noilla paunamäärillä siihen yltäväni, mutta lihasta jo näkyy ihan kivasti parin kuukauden kotona treenaamisen jäljiltä ja olen tosi tyytyväinen.

Mutta muuten hänellä on ihan hyviä neuvoja ja myönnän heti katselleeni googlettamalla hänen muutamia treeniohjeitaan, ja mielestäni niissä on ihan varteenotettavia vinkkejä, joista muutamia käytän minäkin.

Moni ehkä jo tietääkin tämän, mutta ne Tracyn julkkiksista julkkiksimmat asiakkaathan ovat siis:

Madonna. Jaa-a, voiko näistä sääristä ja noista käsivarsista siis kiittää Tracyä? No arvelenpa, että Madonnalla itselläänkin löytyy vähän eväitä näiden lihasten ylläpitoon, mutta varmasti osa kiitoksista kuuluu myös Tracylle.

Tässä Madonna ja Tracy ovat käyneet täkäläisessä orgaanisia tuotteita suosivassa Whole Foods-kaupassa. Ihan ok ketju, ei tosin kuulu omiin suosikkeihini (hintava, ja samantyylisiä tuotteita saa myös muista ketjuista, kuten Market Street ja Central Market, joista jälkimmäisessä hinnat ovat nykyään ihan kohtuulliset).

Ja tässä sitten ihan ns. bestikset. Gwyneth Paltrow ja Tracy Anderson. Ovat muuten aloittaneet jonkinasteisen yhteistyön juurikin treenauksen/treenistudioiden saralla.

Ja tässä ystävykset matkalla mitä luultavimmin salille tai salilta, jonnekin...

----------------------------------------------

Ja tästä aasinsiltana omaan painonhallinnan tilanteeseeni. Oma jumppakärpäseni on iskenyt jo tätä nykyä siinä määrin, että koen jo jonkinlaista huumaavaa nautintoa lenkillä käydessäni tai salilla/kotona lihassarjoja treenatessani. Kun tämä päivä oli yhtä hulinaa, tuntui aivan autuaalliselta lähteä illalla YKSIN lenkille, nauttia ilta-auringosta ja antaa ajatusten soljua vapaina. Kerrassaan ihanaa!

Vaikka itse pidän enemmän lenkkeilystä (ei tarkoita, että juoksen tai edes hölkkään, vaan pääosin reipasta kävelyä, väliin pieniä spurtteja, ajassa n. 45-60 mintsaa, 3-5 kertaa viikossa), myös salilla on joskus kiva käydä vähän itseään repimässä.

Ja mikä onkaan sen parempi fiilis, kun lihaksissa tuntuu, että jotain on tullut tehtyäkin. Mutta silti se kaikkein paras fiilis tulee siitä, kun vuosikausien jälkeen huomaa solahtavansa saman kokoisiin farkkuihin kuin joskus 90-luvulla.

Jips, olen iloinen!

8 comments:

Sooloilija said...

Laihtuminen ja kunnossa oleminen tuottaa iloa. Itselläni ei ole nyt sitä tilannetta.. Kunto on ihan rapa, paino myös, mutta optimistina uskon, että joskus koittaa päivä, jolloin asiat olisivat toisin..

Tosi pienikokoinen tuo Tracy, Madonnan kanssa samoissa mitoissa, varmaan reilusti alle 160 cm.

Anonymous said...

Mä olen myös huomannut tuon Tracyn ja lukenut hänen "kunto-ohjelmastaan". Ihmettelin samaa eli missä lepo?? Kun sai vielä Madonnan vinkkaamana Gwynethin koukkuun niin ei kai siinä kauaa mene että tuo kroppa on standardi Hollywoodissa ja sitä myöten joka ikisellä naisella mikä on ihan kamalaa!!! Olishan se kiva näyttää tuolta mutta ei mitään chäänssiä ei...Tracyn metodi sopii ammattilaisille joiden duuni on näyttää hyvältä, ei tavallisille työssäkäyville immeisille...

Suvi said...

Tykkään myös käydä yksin lenkillä ja välillä siellä salilla. Kun on lasten kanssa päivät, niin se oma aika on kyllä tosi tärkeää.

Mutta jos pitäisäin tuollaista 1000 kalorin diettiä, niin melko varmasti kupsahtaisin. Ja vielä jos treenaisi 2 tuntia kerralla kuutena päivänä viikossa, niin varma kupsahtaminen olis edessä.

Kyllähän sitä ruokavaliota pitää tarkkailla jos haluaa laihtua, mutta jos haluaa kuntoilla niin pitää kyllä syödä riittävästi.

Yaelian said...

Onpa Tracylla kadehdittavan hyvin trimmattu kroppa!
Kunnossa olemisesta tulee hyvä olo.En liiku läheskään tarpeeksi nykyään enkä yhtä paljon kuin ennen ja se tuntuu.En tykkää lenkkeillä yksin ja se on yksi syy, eksän kanssa lenkkeiltiin harva se päivä ja kunnolla, ja silloin oli kunto hyvä.
1000 kalorin ruokavalio on kyllä aika vähän, ja erityisesti jos liikkuu niin paljon kuin Tracyn mukaan pitää liikkua. Kyllä kropan pitää antaa levätäkin välillä joten aika kova rääkki tuossa ohjelmassa.Kai sitä sitten saa tuollaiset lihakset kuin Madonnalla, mutta mulle riittäisi vähemmätkin lihakset.Mä nostelen 3 kilon painoja, ja ne ei kyllä yhtään ole musta liaan painavia..

Sari said...

Hei Sooloilija. Ihan oikeassa olet. Itsekin olen ollut vuosia ihan rapakunnossa, mutta jotain tapahtui talven aikana ja siitä lähtien liikunta on maistunut ihan eri tavalla ja painokin lähti putoamaan kummasti. Eihän sitä koskaan tiedä, koska sitä takapakkia tulee, sen takia kyllä seuraan painoani ihan eri malliin kuin koskaan aiemmin. Mutta olo on nyt huomattavasti parempi kuin pitkään aikaan. Niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Tuo Tracy on pieni kuin Helinä-keiju, mutta täynnä teräksenomaista tahtoa ja lihasta.

Mikaeala. Tracy on täällä lehtien sivuilla tämän tästä Madonna tai Gwyneth rinnallaan. Aika kovaa rääkkiä on tuo hänen ohjelmansa ja sen vuoksi sitä on kritisoitu täällä kovasti. Mutta siitä huolimatta on tietyissä piireissä tosi suosittu ja avasi nyt ensimmäisen studionsa New Yorkiin. Ja niinkuin sanoit, kun on julkisuuden luoma paine näyttää hyvältä, on varmasti aikaa ja halua treenata kaksi tuntia päivässä, kuudesti viikossa ja sen lisäksi elää mehudieetillä, sillä mitä muuta 1000 kalorilla voi suukkuunsa laittaa...?

Suvi, sama juttu, itsekseen lenkillä käyminen on luksusta ja sitä omaa aikaa, jota kyllä äitinä kaipaa. Samoin salilla käyminen tuntuu välillä hyvältä, vaikka itsellä on paha tapa rääkätä itseään liiaksikin, siksi tuo lenkkeily sopii mulle ehkä paremmin.

Mutta 1000 kalorin dieetti on ehkä hivenen liikaa meikäläisen vartalolle, samoin tuo 2 tunnin treenaus ilman lepopäiviä. Niin että ihan sama kupsahtaminen olisi edessä itselläkin. Ruokavalio on itsellä muuttunut täysin, mutta en pysty kuitenkaan niin paljoa puristamaan, että jäisi 1000 kaloriin. Joskus toki on päiviä, että syönti jää vähäiselle, mutta luulenpa että tuolloinkin kalorimäärä lähentelee 1000 kaloria.

Sari said...

Moi Yaelian. Niin se on, että kunnossa olemisesta tulee hyvä olo, myös pään sisällä... ;-) Minulla meni vuosia, etten juuri jaksanut liikunnasta kiinnostua tai sitten vedin aina överiksi, jolloin olin pian niin piipussa, ettei liikunta jaksanut taas kiinnostaa. Nyt olen löytänyt vihdoin sen oman juttuni ja tykkään lenkkeilystä ja kotona treenaamisesta tosi paljon. Omaan tahtiin on siis mun juttu.

Kyllä 1000 kaloria on tosiaan aikas vähän ja pidemmän päälle voisi olla vaikeaa tuollaista ruokavaliota ylläpitää. Samoin 2 tunnin treenejä noin usein, huoh... Mutta ihailtavaa tarmokkuutta Madonnalta ja Gwynethiltä, ei voi kuin ihailla. Heillä on julkisuuspaineet, jotka aiheuttavat myös paineen pitää itsestään huolta. Ja eihän siinä toisaalta mitään pahaa ole. Itse en haluaisi olla ihan noin muskelinainen kuin Madonna, mä muuten treenaan kanssa noin 3 kilon punteilla, eiköhän toi 7 paunaa ole juuri tuota luokkaa. En usko, et niillä painoilla hirmusii muskeleita saa aikaiseksi. Mukavaa viikonloppua sinulle!

Karo said...

Moi Sari, onneksi olkoon tavoitteisiisi pääsystä :) Varmasti mahtava olo! Itsekin aina pitäisi ja pitäisi, mutta sellanen vuoristorata tyyli vähän mulla, välillä kiinnostaa ja välillä sit taas ei. Tääl lähtenyt ihan muutama hassu kilo vaan sen takia kun töissä niin kiire niin ei ehdi syömään...mut parempihan se ois kun se lähtis liikunnan ja oikean ruokavalion avulla.
Laita kuva uudesta olomuodostasi ;) Olis kiva nähdä:)
Terkkuja paljon, kirjoittelen lähiaikoina kuulumisia yhteismailina.
Karo

Sari said...

Moi Karo. Ja kiitos, vielä pitäisi nipistää muutama kilo, vaikka nyt on kiloja karissut yht. 14 kg. Ja kyllähän se kivalta tuntuu, kun enää ei ole koko aikaa sellainen väsynyt olo ja jaksaa lenkilläkin käydä jo pidempään. Mutta tästä on pakko tehdä koko loppuelämän kestävä elämäntapamuutos, ei se meillä toimi, et ollaan dieetillä. Sillä tyylillä huomaa pian olevansa takas lähtökuopissa, eli nyt koetetaan elää tällä tyylillä tästä eteenpäin, aina ja ikuisesti. Välillä on haastavaa, sillä herkut toki maistuu, mutta sit pitää karsia jostain muusta tai ottaa vain vähän herkkua nassuun. Isukilla on kans tippunut paino n. 12 kiloa, joten pieni muodonmuutoshan tässä on tullut meil molemmilla, vaan en mie taida ainakaan tänne blogiin kehdata kuvaani laittaa, katsoo nyt... ;-)

Yhteismailia jo tässä odotellen,

Sari

P.S. Oletteko tulos Suomeen kesällä vai suuntaatteko jonnekin muualle reissuun?