Saturday, May 9, 2009

Santa Marian Lime pepper

Joulukuustahan minun laihdutusurakkani lähti käyntiin ja sen jälkeen ei oikeastaan ole mennyt päivääkään, ettei edessäni olisi ollut jonkinlainen salaattiannos.

Tyttären oli eilen kerhossa (jee, kerho aukesi taas perjantaina ja oli ihan hyvä päätös, sillä H1N1-virus on todettu oletettua lievemmäksi, vaikka tautiin sairastuneita onkin nyt jo tuhansia) pitänyt äitienpäivän lähestyessä listata äidistä tiettyjä seikkoja. Oli hiusten väriä, nimeä, silmien väriä ja kaikkea yksityiskohtaa ja eräänä kohtana oli äidin lempiruoka, johon tyttö oli vastannut, että: salaatti.

Neiti on siis hoksannut, ettei äidin suukasta mene juuri enää muuta tavaraa alas kuin salaattia, keittoja tai näkkileipää. Noh, kärjistetysti, sillä kyllä herkkuhammastakin välillä kolottaa ja pahasti... ;-)

Mutta tosiaan, salaatit ovat nyt kovasti mieleen ja salaatti on kyllä siinä mielenkiintoinen ruokalaji, että erilaisia variaatioita voi loihtia vaikka millä mitalla.

Vaan olen tässä huomannut, että eräs mauste kulkeutuu miltei kaikkiin tekemiini salaatteihin.

Ystäväpariskuntamme Suomesta laittaa aina mitä ihanampia ylläripaketteja meille joulun aikaan ja tänä jouluna sieltä paljastui mm. aivan ihania maustepurnukoita. Ja niistä kaikkein mieleisimmät olivat kaksi purnukkaa Santa Marian Lime Pepperiä! Nam, nam, tätä kyllä rouhaan kaikenlaisiin salaatteihin, katkarapuleipiin ja erilaisiin kasviskeittoihin.

Tuo kivasti sävyä ruoan makuun, sillä sisältää nimensä mukaan limeä, pippuria ja merisuolaa sekä erinäisiä yrttejä. Suosittelen kokeilemaan!

Ja tässä ihan perus-tonnikalasalaatti, jonka vetäisin tässä joku päivä viime viikolla. Viime viikolla ostin tonnikalan tapaan toteutettua kalkkunan rintaa ja se toimii yhtä hyvin niin salaateissa kuin tunaleivän kalkkunaversiossa.

Ja nyt ostoksille. Neidin syntymäpäivät jo häämöttävät ja huomiseksi teen jo varaslähdön ja ensimmäisen koeversion tyttären synttärikakusta. Onhan huomenna kuitenkin äitienpäivä, niin voimme sitten maistella kakkua äitienpäivänkin kunniaksi ;-)

Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äideille ja muutenkin mukavaa sunnuntaita teille kaikille!


Sari

4 comments:

Sooloilija said...

Sitruunapippuri on kyllä monipuolinen, pippureista paras! Mutta onkos tämä nyt uutta kun on lime-pepper? Varmaan sitruunapippurin kanssa aika saman makuinen.. Ja kuuluu ehdottomasti tonnikalasalaattiin!

Jael said...

Sitruunapippuria en ole kokeillutkaan;täällä yleensä ostan sellaista 4 pippurin sekoitusta jotka laitan pippurimyllyyni.Hyvää kaikissa salaateissa.
Hyvää Äitienpäivää Sari!

Suvi said...

Itse laitan kans salaatin ja yleensäkkin lähes kaikkiin ruokiin lisäksi erilaisia maustesekoituksia. Lapset ja mies ei niin mausteisesta ruuasta välitä, niin on kiva lisätä erilaisia sekoituksia sitten itse.

Minä teen aina sitä perus salaattia. Pitäis opetella tekemään jotein uutta vaihteluksi. Täytyypä ottaa asiaksi siis.

Sari said...

Sooloilija. Tämä on mielestäni erilaista kuin sitruunapippuri. Huomattavasti rakeisempaa, rouhitaan tuosta purkista ja sisältää limen lisäksi myös merisuolaa, korianterin lehtiä, sitruunaruohoa, kurkumaa, paprikaa, mustapippuria ja sipulia. Oikein mukavaa äitienpäivää sinulle Sooloilija!

Yaelian. Sitruunapippurikin on hyvää, mutta tämä on mielestäni vähän erilaista mausteseosta. Ja kiitos samoin Yaelian, vaikka nyt pitää heti myöntää, etten muista, oliko sinulla lapsia.

Suvi, oletko tätä kokeillut? Kannattaa koklata, tänäänkin aion laittaa kalaisaan salaattiin tätä, antaa kivasti pientä lisää. Meillä mies tykkää paljon tulisemmasta ruoasta kuin minä, mutta pikkuneiti sitävastoin ei oikein maustetusta ruoasta välitä, ainakaan vielä. Mutta onneksi mausteita voi aina lisätä omaan annokseen miten tykkää.

Juu, nyt vaan kokeilemaan erilaisia salaattiversioita. Itse tykkään tällä hetkellä erilaisista kala- ja kanasalaatin versioista. Hyvää äitienpäivää sinullekin!