Tuesday, January 6, 2009

No nyt on kakkua mässätty ja jumpattukin ahkerasti...

No nyt on kyllä tullut naposteltua täytekakkua ihan urakalla, tässä on muutaman päivän sisällä ollut nimittäin yhteensä neljät syntymäpäiväkekkerit, omani mukaanlukien.

Ja tänään menimme vain mukamas leikkiryhmän tapaamiseen, niin eikös ollut sielläkin kakkua tarjolla, kun perheen pikkuneiti oli viikonloppuna täyttänyt 2-vee. Kiitos vaan päivän emännälle, ihanat oli tarjottavat ja massu ihan pömpöllä ;-)

Niin että laihikseni on ollut heti koetuksella. Auts!

Mutta on sitä tullut liikuttuakin. Viikonloppuna lenkkeilyä, ja parina päivänä kuntosalia, mutta eilen huomasin salilla ollessani, että mahdoinkohan jo ottaa vähän liiankin raskaan spurtin spinnerissä, kun kauhukseni tuijotin loppuyhteenvetotaulukosta, että korkein pulssinopeuteni oli jo huimat 189 lyöntiä minuutissa. Whouh! Ei taida enää olla ihan hyvää luokkaa tuo lukema... Ja hurjan sydämentakomisen lisäksi huomasin jo hivenen voivani pahoin tuon rääkin jälkeen, vaan eikun lisää tuulta purjeisiin ja kaikenlaisia vimpaimia piti päästä kokeilemaan.

Vaan tuota, taidan ehkä huomenaamuna ottaa hivenen rauhallisemmin salille mennessäni, ettei tämä minun poloinen elimistöni joudu heti laihiksen alussa liian koville.

Mutta juu, taidan lähteä jo hissukseen pötköttelemään ja koetan nyt saada jotain matkajuttuakin tässä kasaan jossain vaiheessa. Kuvat vaan ovat ihan epämääräisessä järjestyksessä monessa eri tiedostossa, joten melkoinen on plaraaminen, kun tulihan niitä räpsittyä noita kuvia aika tavalla.

Vaan nyt koisimaan ja huomenaamuna sitten reippailemaan heti neidin kerhoon vietyäni!

P.S. Maistuvia keitto-ohjeita otetaan nyt ilomielin vastaan! Eli jos reseptivihkosestasi löytyy joku ihanan täyteläinen keitto-ohje, laita pliis tulemaan! Keitot on nyt kova sana meillä!

10 comments:

Jael said...

Joo iisisti pitää ottaa alussa jos alkaa sekä laihduttaa että kamalasti kuntoilemaan alussa,muuten voi tulla set back. Mutta oikein paljon tsemppiä siihen.Itsekin tartten ihan samaa.

Apropo keitot, niin mä voin suositella blogissani olevaa perulaista kala-äyriäiskeittoa parihuelaa,joka ainakin mun mielestä on ihanaa ja lämmittää kivasti http://appelsiinejahunajaa.blogspot.com/2008/12/perulainen-kala-yriiskeitto.html

Helinä Laajalahti said...

Suosittelen myös minä ottamaan ihan rauhallisesti tuon kuntoilun kanssa aluksi - kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa, että miten helposti sitä vetääkään överiksi ekoilla kerroilla ja sitten tulee heikko olo, ja sittenpä ei huvitakaan kuntoilla taas vuoteen ;-) Helpommin tietysti sanottu kuin tehty, koska itse vedän kans aina täysillä. Siksi en varmaan kuntoilekaan koskaan... Toivottavasti sulla käy paremmin! :)

Anonymous said...

Kuulostat ihan minulta :)... meinaan silloin kun iskee kuntoiluhulluus. Sitä innostuu NIIIN kamalasti, että urheilee itsensä piippuun ensimmäisen viikon aikana ja siihen se sitten lopahtaa, kun lihakset eivät enää kipuiluiltaan päästä sängystä ylös.
Täällä on muuten loistavat luistelujäät järvissä. Harmittaa ihan vietävästi, kun menin uutena vuotena telomaan polveli enkä pääse jäille. Matkaluistellessa kun saisi kaikki joulusuklaat ja muut nautitut herkut ihanasti kyytiä.
Ja tässä linkki kehumaani bataattikeittoon. Helppo ja nopea tehdä.
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/
paaruoka_r_/fi_FI/samettinen_bataattikeitto/

Anonymous said...

Hei! Hyvää alkanutta vuotta. Kiva blogi sinulla. Täytyy tulla uudestaan lueskelemaan enemmän. Oli vain pakko vastata tuohon keittokyselyyn kun juuri kaivoin esille mausteisen kurpitsakeiton ohjeen. Kurpitsa on minulle ihan uusi tuttavuus. Tuota keittoa tein ensimmäisen kerran vähän aikaa sitten ja nyt sattui kaupasta taas mukaani kurpitsa, joten ajattelin laittaa huomenna padan porisemaan. Jos ohje kiinnostaa, voin sen laittaa. En millään muista mistä ohjeen nappasin ja nyt se on vain paperiversiona :)

Sari said...

Moi Yaelian. Niinhän se tietty on, et pitäis osaa jarruttaa, mut mun luonne on vaan sellainen, et joko täysillä tai sit ei olleskaan... Tosi ärsyttävä piirre! Mut tänään tein lopulta niin, et tein 40 mintsan kävelylenkin ja sit menin salille tekemään vaan voimalaitteita, spinneriin en arvannut mennä olleskaan. MMMmmh, toi keitto kuulostaa ihanalta, mun tarttee kyl mennä heti katsomaan toi ohje! Kiitos paljon!!!

Moi Päivi. Juu, mä koetan nyt vähän rauhoittua tän kuntoilun kanssa. Mulla on sama vika joka kerta, niinkuin siis sullakin. Täysillä mennään niin, et on verenmaku suussa ja sit se into jo kohta lopahtaa. Mä nyt vaan todella toivon, ettei se lopahtaisi, ihan jo oman hyvinvoinninkin vuoksi pitäis nyt osata liikkua enemmän ja katsoa myös, mitä suuhunsa laittaa. Mut hei, sun ei ainakaan tarvii Päivi kuntoilla laihdutusmielessä!!!

Moi Tuija. Siis sullakin sama tauti, ha haa, en siis ole ainoa hullu suomalainen, joka vetää ittensä aina piippuun. Voi että, olisipa ihana luistella ihan järven jäällä. Tosin alkaa epäilyttämään, että osaisinkohan edes enää luistella, kun siitä on varmasti yli kymmenen vuotta, kun on viimeksi ollut luistimet jalassa. Oih, toi bataattikeitto kuulostaa maistuvalta, kiitos ohjeesta Tuija!

Moi Saya ja tervetuloa blogiini! Mun pitääkin heti käydä vastavierailulla ja tule toki toistekin tänne. Niin ja juu, se ohje, se voisi olla kiva saada. Kuulostaa nimittäin tosi hyvältä! Minä en ole myöskään käyttänyt kauheasti kurpitsaa ruoanlaitossa, joten olisi kiva kokeilla!

Anonymous said...

Löysinkin kurpitsakeittoni ohjeen netistä. Mielestäni tämä keitto sopii vaikkei enää joulu olekaan. Kerman määrässä taisin pihistellä vähän. Ja niitä kurpitsan siemeniä paahdoin pannulla mutta ne kannattaa ehkä laittaa vasta jokaisen annoksen päälle juuri ennen kuin aloittaa syömään. Minä laitoin ne keittoon ja ne ehtivät siinä jo pehmetä.

En tosin edelleenkään tiedä mikä on kurpitsan oma maku :D

Ohje pitäisi löytyä osoitteesta
http://www.hs.fi/juttusarja/joulu/artikkeli/Ohje+Mausteinen+kurpitsakeitto/1135241435914

Anonymous said...

Miksiköhän ohjeen osoitteesta jäi häntä matkalle? Uusi yritys.

http://www.hs.fi/juttusarja/joulu/artikkeli/Ohje+Mausteinen+kurpitsakeitto/1135241435914

Anonymous said...

Tämän kerran jälkeen luovutan
http://www.hs.fi/juttusarja/joulu/artikkeli/Ohje
+Mausteinen+kurpitsakeitto/1135241435914

Anonymous said...

Mieheni hankki mulle jasenyyden Virgin Activeen. Ehka koitan jotan joogaa tai venytysjumppaa. Meilla on kotona 3 eri kuntolaitetta, kukaan ei vaan niita kayta.
Eilen sain kunnolla kyytia, koiruus karkasi lenkilla, lahti lintujen perassa uimaan joten toinen koira vauhdilla kotiin hakemaan tyttaret avuksi ja takaisin, hitsi etta tuli juostua sinne tanne. Koira saatiin kotiin, vaikka olisin ollut valmis 'murhaamaan' sen oykkarin.Purin hammasta ja silitin sudelta nayttavaa turrea.

Joten otahan iisisti sen liikunnan kanssa. Ja muista venytella :-)

Hyvaa loppuviikkoa!

Sari said...

Hei taas Saya ja kiitos tuosta ohjeesta, vaikka linkityksen kanssa sulla olikin ongelmia. Siis joskus kyllä on niin raivostuttavaa näiden koneiden kanssa, kun koettaa laittaa kommenttia ja sit alkaa nää koneet temppuilemaan. Vaan tulihan se linkki sieltä lopulta kokonaan! Siis kiitos paljon! Kun täs vaan saan vähän ajan kans noihin ohjeisiin tutustuttua, niin eikun kokeilemaan. Huomenna menen ystävättären luo kokeilemaan Borsch-keiton tekoa, tuskin maltan odottaa millaista siitä tulee!

Moi Kirsi. Hauska nimi tolla kuntoilupaikalla, Virgin Activesta tulee kaksimieliselle kotiäidille jotain vähän muuta mieleen... hih... Mut jooga tai pilates on varmasti hyviä, miten mulla vaan pitää aina olla jotain kauheaa rääkkiä? Meillä olis täs asuma-alueen kuntotiloissa myös joogaopetusta tarjolla, vaan enpä ole saanut aikaiseksi mentyä. Pitäis varmasti kokeilla. Keskiviikkona menin tytön kanssa ns. pallojumppaan ja oli tosi hauskaa, ensi kerralla pitää vaan ottaa oma jumppapallo mukaan, että pääsee itsekin pomppimaan mukana menossa ;-) Huh, aikamoinen seikkailu teillä koiran kanssa, onneksi ei sattunut mitään ikävää ja koira pääsi ehjänä uimareissultaan takaisin. Mun pitää käydä sun blogissasi kyl nyt kurkkaamassa muuteskin kuulumisiasi ;-)