Sunday, January 11, 2009

Golden Globesit on nyt jaettu

Tässä ne tärkeimmät Golden Globes-pystit tältä illalta...

Paras elokuva (draama):

SLUMDOG MILLIONAIRE

On vielä itseltä katsomatta, mutta pitänee nyt sitten katsoa, vaikkei leffan juoni mua nyt ihan heti kauheasti innostakaan. Vai miltä sinusta kuulostaa tämä: Nuori ja köyhyydessä asuva intialaisteini voittaa sikäläisen Kuka haluaa miljönääriksi kisan ja huomaa pian olevansa syytettynä pelissä huijaamisesta.

Hmm, no niin, mutta tämä leffa kahmi yhteensä neljä pystiä, joten pakkohan tässä nyt on jotain hyvää olla!


Paras elokuva (komedia/musikaali):

VICKY CRISTINA BARCELONA

Jaa-a. Itsellä oli kyllä pari muuta suosikkia tältä listalta. Veikkasin Burn after reading tai In Bruges-leffaa voittajaksi parhaan elokuvan komedia/musikaali kategoriassa. Ja monella on varmasti ollut suosikkina myös yhtenä ehdokkaana ollut Mamma Mia.

-----------------------------------------

Paras naispääosa (draama):

KATE WINSLET roolistaan elokuvassa Revolutionary Road.

Kate Winslet on jotenkin sympaattisen oloinen nainen ja ehkä yksi uskottavimmista ja aidoimmista näyttelijättäristä, joita tiedän. Ja kun hänen nimensä tuli julki voittajana, hän meni täysin shokkiin ja oli pystinsä kanssa kuin pieni tyttö, hivenen hukassa, itku kurkussa. Jatkuvasti itselleen hokien: Gather! Gather!

Tämäkin leffa nyt siis lisättäköön katsottavien listaan. Mietin ensin, että mahtaako olla jo itselle liiankin koluttu (tai tuttu... heh) aihe tämä avioparin elämästä ja riidankylvämisestä, ahdingosta ja riutumisesta kertova draama, mutta nooh, kait tämä nyt on katsottava... Ja onhan tässä tietty erittäin hyvä näyttelijäkaksikko, Titanicista jo tutut Winslet ja DiCaprio.


Paras miespääosa (draama):

MICKEY ROURKE elokuvasta The Wrestler.

Mickey Rourken tie ei taatusti ole ollut mikään helpoin eikä niitä ystäviä ja selkääntaputtajia ole taatusti ollut hänellä liikaa. Minulla jäi mieleen erityisesti hänen puheestaan kohta, jossa hän sanoi jotain tähän suuntaan: And I also want to thank my dogs (past and present), since being a lonely man my dogs are everything to me.

Mä muuten näin tämän leffan trailerin vasta muutama päivä sitten ja vaikka itse tarina ei ehkä heti näkemältä innostaisikaan, kertoo nimittäin ammattipainijasta (mulle ei toi ammattipaini vaan joteskin naksahda ei yhtään), joka uransa lopussa ja sairastuttuaan haluaa tehdä sovinnon tyttärensä kanssa.

Vaan silti, kun katselin Rourken roolia vain tuon pienen trailer-pätkän ajan, oli mulla jo iho kananlihalla. Tämä rooli on taatusti vahva ja kyllä, tämäkin leffa on nähtävä!Paras naispääosa (komedia/musikaali):

SALLY HAWKINS elokuvasta Happy - Go - Lucky.

Nuori nainen oli aivan hämmästynyt tästä pystistään ja soperteli myös aika sujuvasti lavalla. Minulle täysin tuntematon näyttelijätär, mutta herätti kyllä kiinnostuksen kyseistä leffaa kohtaan.

Minulle tämä leffakin oli aika tuntematon tapaus, mutta kyseessä on elokuva nuoresta ja varsin energisestä ja optimistisesta englanninopettajasta, jonka elämä on täynnä iloa ja hauskoja tapahtumia.Paras miespääosa (komedia/musikaali):

COLIN FARRELL elokuvasta In Bruges.

No niin! Nyt päästiin asiaan! Ensinnäkin, tykkään Colin Farrellista, hänen rebelmäisestä olemuksestaan, korviksistaan, parransängestään, aksentistaan ja siitä jonkinasteisesta anti-Hollywood tyylistään. Mutta voi kuinka hän soperteli lavalla... Uih, ihan harmitti hänen puolestaan, sillä osa rebel-vaikutelmasta mureni kyllä heti siinä. Mut hei, onhan toi tilanne jännittävä, jopa isoille miehillekin!

Ja siis, Colin Farrell oli ihan hulvattoman hauska, reppana, avuton, outo, pimeä, rasittava, naiivi tässä tragikomedisessa leffassa, jossa kaksi hitmania menevät "lomailemaan" Brugesiin ja pian heille selviää matkan oikea tarkoitus. Huonosti käy lopulta kaikille, mutta tässä leffassa oli jotain synkän hauskaa, mustaa huumoria viljeltiin kyllä kiitettävästi. Ja Colin Farrell on kyllä omalaatuinen, mielenkiintoinen näyttelijä!


Paras naissivuosa:

KATE WINSLET roolistaan The Reader leffassa.

Siis wau! Kate sai sitten kaksi Golden Globe-pystiä. Mitähän tämä nyt sitten tarkoittaa Oscareita ajatellen? Hmm, mielenkiintoista... Ja pianhan se nähdään. Eihän noihin Oscareihinkaan enää niin kovin kauaa mene.

En ole nähnyt vielä tätä elokuvaa, mutta vaikuttaa trailerin mukaan mielenkiintoiselta, tosin aika arkaluontoiselta aiheelta. Onhan kyseessä tarina, jossa nainen rakastuu itseään huomattavasti nuorempaan poikaan tai oikeastaan nuoreen mieheen. Ja jotka kohtaavat uudelleen naisen jouduttua oikeuden eteen natsi-Saksan aikaisiin asioihin liittyvässä oikeudenkäynnissä.

Paras miessivuosa:

HEATH LEDGER

No niin. Tämän varmasti aika moni osasi jo arvata etukäteen. Ja minä aloin tietty vielä pillittämään, kun voittaja julistettiin. Äääh, niin turha kuolema, niin nuorena, se vaan pistää surulliseksi.

Ja tämä rooli, se oli yksi Heathin parhaista, ainakin minun mielestäni. En ole vielä eläissäni nähnyt näin karmaisevaa Jokeria, niin tunteettoman ja puolihullun oloista hirviötä. Kunpa Heath vaan olisi saanut itse pystinsä ottaa vastaan...

Mutta nyt on aika jo mennä pötköttämään ja miettimään, että kukahan sitten kahmii ne Oscarit? No jaa, eipä sentään. Kyllä taidan ottaa kuitenkin esille kirjan ja lukea hivenen, ennenkuin uni saa taas ylivallan, sulkemaann kirjan ja napsauttamaan pöytälampun kiinni...

Hyvää yötä!

6 comments:

Sooloilija said...

Kiitos näistä tiedoista. Kirjoitan omaankin blogiin niistä vähän juttua kunhan pääsen paremmin tähän koneen ääreen.

Siis Kate Winsletille KAKSI pystiä, mahtava juttu! Ihana Kate taitaa olla nyt uransa huipulla!!

Tuo Heath Ledger oli odotettua ja toivottua.

Mutta Colin Farrellista sen verran, että minä pidän hänestä myös, mutta olen myös huomannut, että hän on aina kauhean vaivaantunut haastatteluissa. Vaikuttaa ujolta ja epävarmalta, ei kai tunne oloaan hyväksi ilman roolia. Onhan muillakin sitä, mutta Colinilla se on jotenkin korostunutta. Suloista.

Yaelian said...

Tuosta voittajaelokuvasta en ollut kuullutkaan ennenkuin luin Globes voittajista lehdessä aamulla, mikäköhän siinä on , että menestyi niin hyvin...Vicky Cristina Barcelonasta pidin, noita muita ehdokkaita en ole nähnyt, ja Kate Winsletin molemmat leffat haluaisin nähdä.

Paivi said...

Samaa mieltä olen tuosta Slumdog millionairesta, että tuskin olisin minäkään sitä laittanut katsottavien listalle ilman näitä ansioita. Samoin Wrestler - muutama viikko sitten leffatuttavani tätä kovasti kehuivat ja mietin että kai sekin pitää jossain vaiheessa katsoa, vaikka nämä urheilijoista kertovat elokuvat yleensä on mulle sellaisia, jotka kierrän kaukaa.

Kate Winsletille kaksi pystiä kuulostaa hienolta - nämäkin molemmat on vielä näkemättä.

Vicky Cristina Barcelonan voittoa vähän ihmettelin, vaikka ihan mukava leffa onkin. Mutta ei nyt kuitenkaan mikään mestariteos - minun mielestä.

Colin Farrelista olen Sarin kanssa samaa mieltä - ehdottomasti yksi parhaista miesosista In Brugesissa koko vuonna! Ja tuo leffakin oli niin hauska mustine huumoreineen, että nauroin vedet silmissä koko leffan ajan!

Oscareita sitten odottelemaan... ne minäkin ajattelin katsella sitten telkusta vaikka siihen koko yö aina meneekin (ja seuraava päivä töissä on aika tuskaa, energiajuomien voimalla!).

Sooloilija said...

Piti vielä ihmetellä tuota Vicky Cristina-elokuvan kategoriaa; siis paras elokuva komedia/musikaali-sarjassa. Vähän epäuskottavaa. En muista sitä hauskana tai edes kovin nokkelana.. Kyllä Mamma Mia olisi ehdoton ykkönen siinä kategoriassa.

Ei Vicky Cristina Barcelona huonokaan ollut. Varsinkin Suomessa se on saanut vähän epäileviäkin arvosteluja: sitä ei pidetä Woody Allenin parhaana, ei lähellekään. Osa pitää sitä kesälomaelokuvana; yhteen koottu toisensa tuntevat (ja jopa yhdessä seurustelevat) näyttelijät ja vietetty kuuma kesä Espanajassa..

Itse pidin sen kepeästä värimaailmasta, mutta en erityisemmin näyttelijöistä. Javier Bardem on aina ihana ja vakuuttava.

kirsi said...

Katsoin samaisen ohjelman keskimmaisen tyttareni kanssa lauantai vai sunnuntai yona.
En ehdi komentoimaan nyt...

kiire, tyttaret huutavat ruokaa, koirat on ulkoilutettava ja sitten saunaan. Huomenna tyttareilla alkaa koulu.

Sari said...

Moi Sooloilija. Ja höh, mä kirjoitin tänne pitkän tarinan, mutta ei näy mitään.. Koetetaan siis uusiksi. Kävin jo kurkkaamassa sinunkin kirjoituksesi ja ihania kuviakin olit sinne jo löytänyt, ei ollut vielä toissayönä tarjolla. Kate on varmasti pystinsä ansainnut, vaikken ole leffoja vielä nähnytkään. Samoin Heath Ledger ja ehdottomasti myös Colin Farrell!

Colin Farrellista vielä sen verran, että oli juuri kuten sanoitkin tuossa kommentissasi, suloinen takellellessaan ja samaa teki muuten Johnny Depp ollessaan lavalla ja juontaessaan pienen pätkän Golden Globesista. Ihan hirmuisen vaivaantunut ja nypläsi hiuksiaan... Voih!

Yaelian. Sama täällä, Slumdog Millionaire oli mulle ihan outo tapaus ja vieläkin kummastelen asiaa, mutta kai se on ensin leffa katsottava, ennenkuin voi enempää ihmetellä... Vicky Cristina oli ihan ok leffa, mut tossa sarjassa oli kyllä mun mielestä vanhempiakin kilpailijoita ja joteskin tuntuu, että oliko tämä nyt tosiaan komedia? Ennemminkin draamaahan toi leffa oli.

Hei vaan Päivi. Noh, Slumdog on nyt kait sit katsottava, kun sai noin monta pystiä. Ja olen ihan samaa mieltä tuosta Wrestleristä, etten olisi varmaankaan leffaa katsonut ilman tuota traileria, sillä yleensä kartan urheiluaiheisia leffoja. Tosin, olenhan katsonut jopa Matti-leffan, joten ei sitä koskaan tiedä... Mutta Rourkella on kyllä tässä tosi vahva ja mielenkiintoinen rooli, odotan kyllä tuota leffaa innolla.

Samat sanat myös Vicky Cristinan suhteen, kyllä oli vahvoja kilpailijoita tuossa kategoriassa ja tosiaan, onko tämä nyt sitten komedia?

Ja In Bruges, sehän oli juuri tuossa kategoriassa. Ja voihan Colin Farrell, kyllä oli mainio rooli ja koko leffa ihan omaa luokkaansa! Me kans naurettiin P:n kanssa vedet silmissä tän leffan mustalle huumorille... Huh huh!

Moi vielä Sooloilija. No ihan samaa tässä olen miettinyt, hyvä kun sanoit asian ääneen. Vicky Cristina Barcelona komedia? Öö tuota... Enemmän mielestäni draaman aineksia tai jos tämä nyt on pakko laittaa komedia-luokkaan, niin sitten on kyllä tragikomedia. Tai johtuisiko Woodystä tuo luokittelu? Noh mene ja tiedä, mutta mä itse petyin tähän leffaan. Kai mä odotin liikoja, kun oli näin kovia nimiä näyttelijäluettelossa. Minusta taas Penelope pelasti koko leffan moniulotteisella roolillaan, Scarlett oli ihan täysi bimbo haihattelija ja Bardemkaan ei jostain syystä oikein säväyttänyt.

Moi Kirsi. Eikö ollut ihan kiva katsella Golden Globeseja kuiteskin? No, mut odotan kommenttiasi ja mielipidettäsi voittaneista. Palataan!