Wednesday, January 28, 2009

Koukussa taas...

Taas koukuttaa pari sarjaa, ihan vähän vaan, mutta silti.

Tänään on taas pakko katsoa...
Ensinnäkin American Idols esikarsinnat.
Monennesko vuosi mahtaa jo olla meneillään, ei aavistustakaan, mutta kummasti vaan jaksaa taas kiinnostaa.

Katsella noita tuhansia ja tuhansia ihmisiä, eri puolilla Yhdysvaltoja valmiina koitokseen, niin varmoina itsestään ja laulutaidoistaan.

Ja siis... Ihan oikeasti. Kuinka jotkut noista kiekujista voivat kuvitella olevansa luotuja laulamaan? Auts! Aivan kamaliakin ilmestyksiä mahtuu mukaan ja kun tuomarit pudistelevat päitään kysellen: Are you joking? You must be joking, right? Nämä purskahtavat itkuun ja kyllä vaan, ovat ihan tosissaan...

Voi pojat!

Tässä uusi tuomaristo, jossa nyt siis kaikkiaan neljä tuomaria. Välillä kyllä väkisinkin pistää miettimään, että kuinka nämä neljä ihan oikeasti jaksavat kuunnella alkukarsintojen aikaan tuhansia ja tuhansia ihmisiä ja heidän erittäin vaihtelevia laulunäytteitään.

Ja kuten ylemmästä kuvasta huomasitte, tuomaristoon on tullut uusi jäsen. Grammy-palkittu sanoittaja Kara DioGuardi on nyt neljäntenä tuomarina ja arvelisin, että ihan tarpeellisena tukena aiemmin ainoalle naistuomarille Paula Abdulille. Persoonallinen ja upean lauluäänen omaava DioGuardi tuo oman värinsä tuomaristoon ja lisää ehkä mukanaolollaan myös mieskatsojien lukumäärää... ;-)

Ja Simon, hän se jaksaa olla edelleen yhtä "charmantti" ja "empaattinen" tuomari. OMG! Mutta jollain tapaa olen kyllä aina pitänyt hänen suorasanaisuudestaan ja rehellisyydestään. Mitä sitä suotta kiertelemään, jos jonkun suoritus on kertakaikkiaan kammottava. Miten mulla nyt tuli jotenkin mieleen Dr. House, en tiedä... Pakko vielä lisätä tämä, mutta katsokaapa herran valkoista hammasrivistöä. Yllättävän valkeat on hampaat miehellä, jonka olen niin useissa kuvissa nähnyt polttavan tupakkaa. Kaikkea se hampaidenvalkaisu saakaan aikaan... ;-)

Niinpä illalla katsomme taas Idolsien keskiviikkolähetyksen.

------------------------------------

Ja heti Idolsien jälkeen katselemme uutta draamasarjaa Lie To Me.

Sarjan avausjakso tuli viime viikolla ja herätti heti kiinnostuksen niin minussa kuin miehessänikin. Idea tässä sarjassa on aivan uusi ja raikas, sekä varsin kiehtova.

Tässä lainaus sarjan kuvauksesta Foxin sivuilta:

LIE TO ME, the compelling new drama from the producers of 24, stars Tim Roth ("The Incredible Hulk," "Reservoir Dogs") as DR. CAL LIGHTMAN, the world's leading deception expert who studies facial expressions and involuntary body language to discover not only if someone is lying, but why. When someone shrugs one shoulder, rotates a hand or raises the lower lip, Lightman knows he's lying. Based on the real-life scientific discoveries of Paul Ekman, the series follows Lightman and his team of deception experts as they assist law enforcement and government agencies to expose the truth behind the lies.

Noh, tänään nähdään, millaista kasvojenliikkeiden tulkintaa on tiedossa ja onko tämä idea pitkälle kantavaa laatua, vai alkaako jo puuduttamaan toisen jakson jälkeen.

Dr. Lightmanin osassa näyttelee Tim Roth, joka vaikutti ainakin minusta omaksuneen roolinsa erittäin luontevasti ja minulla kyllä vaikuttaa katsomisvalintoihin huimasti se, kuinka näyttelijät suoriutuvat rooleistaan. Jos pääosan esittäjän rooli ei herätä minussa kiinnostusta, ei pelkkä tarina riitä. Mutta Roth on minusta tähän rooliin nappi valinta.

Siis tänään, ja aina keskiviikkoisin Foxilla, kello 9/8c. Suosittelen ainakin kokeilemaan tätä sarjaa, mutta varoitus, voi myös koukuttaa...

13 comments:

Yaelian said...

Täällä toinen joka on jo vuosia ollut koukussa American Idoliin....Tuota Lie to me sarjaa en ole vielä nähnyt ,mutta se on latauksessa just nyt...

Sari said...

Mikähän se tuossa Idolissakin aina koukuttaa? Ei ymmärrä, mutta joka vuosi sitä tulee seurattua... Kerrohan heti, mitä pidit tuosta Lie to me-sarjasta, itse kyllä katson mielenkiinnolla illalla uusimman jakson.

Saara said...

Kiitos vinkeista! Taalla nokotetaan telkkarin edessa;).

Sari said...

Ihan tosi? Katsoitko Idolsit vai Lie To Me- jakson, vai ehkä molemmat? Jos katsoit Lie To Me-sarjaa, mitä tykkäsit? Eikö ole aika jännä idea tuossa?

Minua lähinnä mietityttää, et kuinka pitkälle tuota sarjaa jatkossa kehittävät, tuollaisenaan saattaa jossain vaiheessa alkaa puuduttamaan kaikki tuo ilmeiden ja eleiden jatkuva tulkitseminen... Noh, katsotaan. Mutta itse olen iloinen, et löysin mieheni kanssa kerrankin saman sarjan jota katsoa, yleensä meillä on ihan erilainen maku TV-sarjojen suhteen.

Anonymous said...

Minä itseasiassa pidän Simonista kovasti. Onko se sitten sitä eurooppalaista rehellisyyttä mutta onhan jonkun sanottava niille kiekujille miten maa makaa..

Sari said...

Hei Mikaela ja onpa kiva nähdä sua täällä ;-) Simonin suorasanaisuus joko ihastuttaa tai vihastuttaa, minuakin ihastuttaa, vaikka joskus hän osaa myös olla hivenen tyly nuoria ihmisiä kohtaan ja se on varmasti monelle nuorelle kova pala. Mutta toisaalta, musiikkimaailma on kovaa businestä, että hyvää harjoitusta kaikki vaan...

Hane said...

Toi Tv sarja on varmaan just sellainen mitä kannattaa odottaa...mä tykkään kaikesta tuollaisesta "psykologimaisesta".
Ei vaan ole näköpiirissä vielä koska se tulee tänne...

Saara said...

En katso Idolsia koska en tykkaa Paulasta sitten yhtaan..

Lie to me vaikutti lupaavalta, taidan katsoa toisenkin kerran. Dr. Lightman ihastutti ja vihastutti.
Kuten sanoit, hyva idea mutta katsotaan mihin suuntaan kehityy. En tieda jaksanko seurata jos jokainen jakso on erillinen ilmeiden tulkinta case. Ehka kaipaan jotain jatkuvuutta ja juonta joka jatkuu jaksosta toiseen. Saas nahda.

Sari said...

Moi Hane, suosittelen katsomaan, mutta kuten Saarakin tuossa alla toteaa, pitänee tuota sarjaa jonkun aikaa vielä seurata, ennenkuin osaa ihan varmuudella sanoa, että toimiiko tuo idea vai ei...

Saara, niinkuin sanoit, nähtäväksi jää, miten sarja tuosta kehittyy. Mutta ihan hauska ja vähän erilainen idea tässä kyllä on. Jännä juttu, mutta sama reaktio oli mulla tuon Dr. Lightmanin suhteen. Joku siinä miehessä ärsyttää ja taas toisaalta kiehtoo. Omatapa itse samanlainen kyky tulkita toisten ilmeet ja eleet.

Yaelian said...

Katoin tuon Lie to Me sarjan ensimmäisen jakson ja vaikutti aika mielenkiintoiselta ja erilaiselta.Jännää tuo että kasvonilmeiden kautta joku voi tulkita niin paljon. Erikoista tuossa sarjassa oli myös se, että Tim Roth on saanut pitää brittiaksenttinsa, kun taas yleensä britit ja aussit joutuvat amerikkalaisissa sarjoissa/leffoissa omaksumaan amerikkalaisen aksentin.

Mietin taas mikä tuossa Idolissa niin kiehtoo..ensinnäkin niitä esikarsintoja on tosi hauska katsoa ;-) ja kun loppukilpailijat on valittu, niin on mielenkiintoista huomata miten ne parhaimmat kehittyvät siellä niiden viikkojen aikana.

henna said...

Mä näin melkein kokonaisen jakson tuota Lie to me:tä, mutta ei tuntunut mitenkään ihmeellisen koukuttavalta.
Jotenkin vähän liian yksityiskohtainen idea sarjalle mun mielestä, ja noinkohan sitä nyt aina ja ikuisesti totuus löytyy naaman häilyvistä ilmeistä.

kirsi said...

Lie to me ei varmastikkaan tule taalla (meilla on kylla huru mycket kanavia, joita mennaan ees taas) mutta meillakin tulee Etela-African Idolsit, ja siina on kuulkaa naurussa pitelemista. Ei voi mitaan, mutta sita tuijotetaan 'taas' tanakin vuonna.

Päivi said...

Mulla on sellainen kuva, että täällä Suomessa Idolsissa on jonkinlainen "esikarsinta" eli kaikki eivät pääse tuomareiden eteen laulamaan. Tuossa esikarsinnassa on myös kamera päällä ja siitä otetaan aina välillä jotain pätkiä lähetykseen, tiimi valitsee sitten jollakin perusteella ne tuomareiden eteen pääsevät.