Tuesday, January 27, 2009

Elokuvia omalta kankaalta...

Viikonloppuna tuli katseltua elokuvia myös omalta kankaalta.

Meillä on ollut projektori kotona jo vuosia, mutta sen käyttö on ollut ihan naurettavan vähäistä.

Aina on ollut joku tekosyy (miehellä nimittäin) sille, ettei sitä nyt voi taas sieltä kaapista kaivaa.

Ei ole kunnollista projektorikangasta, ei ole sitä ja tätä johtoa, ei jaksa alkaa virittelemään vehkeitä jne. jne.

Eikä ole myöskään mitään erillistä leffahuonetta, niinkuin monilla on (juu, kadetan teitä onnellisia, joilla on huone, jossa saa uppoutua leffojen maailmaan ihan omassa rauhassa, olematta kenellekään häiriöksi jne.). Mutta lisättäköön leffahuone leikkimielellä sinne ikuisten haaveiden (täytettävissä ja täyttämättömissä olevien) listaan... ;-)

Joku aika sitten mies sai kuitenkin inspiksen ja tilasi kankaan. Ja oli intoa täynnä, kun sitä ensimmäistä kertaa viritteli asemiinsa. Eihän tuo mikään järin suuri ole, mutta ihan riittävä meidän tiloihin ja koska meillä ei tule kyseeseen seinäkiinnitteinen kangas, osti mies tällaisen vähän koulutyylisen jalallisen kankaan.

Eli nyt on kaikki tarvittavat vehkeet elokuvaillan järjestämiseen, mutta vieläkin käy yllättävän usein niin, ettei sitä kangasta jaksa virittää eikä projektoria kaivaa kaapista.

Mutta lauantaina ne kyllä viriteltiin...

Ensin popparit mikroon ja pop ja pop... Pian oli iso kulho täynnä rapsakkaa popsittavaa, eikä mennyt kauaakaan, kun oli kulho tyhjentynyt.

Ja siellä jo näkyy prinsessainen linna. Eli arvatenkin katselimme lastenelokuvaa...

Ja neidin lemppari Pieni merenneito ja sen jatko-osa lähti kohta käyntiin. Huone oli leffan alkaessa ihan pimeänä, vaalensin vähän kuvaa jälkikäteen, kun oli niin kamalan pimeä koko kuva...

Ja siinä jo kohta istuivat, nuo kaksi, isä ja tytär kainalokkain sohvalla. Ja olivat kyllä hellyttävä näky, kun köllöttelivät rennosti rinnatusten poppareita mutustellen, naureskellen ja elokuvaa katsellen.

Minun perheessäni taitavat kaikki olla enemmän tai vähemmän hurahtaneita elokuvien maailmaan... ;-)

8 comments:

Sooloilija said...

Ihana, onnea upeasta mahdollisuudesta katsoa kotona elokuvia!

Ja sulla on täällä 'Teksasin taivas' tuossa yläkuvassa, raikas ja haaveileva kuva!

Paivi said...

Ihanaa :) Minäkin haluaisin oman tykin ja kankaan, mutta meillä ne ei oikein kyllä mahdu mihinkään. Vaikka tuosta 40-tuumaisestakin näkee ihan hyvin, niin olisihan se aina erilaista katsella vielä isommalta kankaalta leffoja kotonakin!

Ja leffahuone olisi meillä ainakin tarpeen, kun pikkuneidin huone on olkkarin vieressä niin aina pitää leffat kuunnella joko kuulokkeilla (kun katson yksin) tai suht hiljaisella (kun katsomme kaksin) ettei neiti häiriinny... ja se kieltämättä vähän latistaa leffanautintoa.

Yaelian said...

Varmaankin tosi upea elokuvakokemus tuolla tykillä ja kankaalla katsottuna:-)

Suvi said...

Olen myös haaveillut elokkuvahuneesta. Ehkä teen sellasen joskus takkahuoneeseen. Ja meillä myös lapset, tai ainaki 5v. poika tykkää katsoa elokuvia. Disney/Pixar elokuvat on parhaita ja niitä äitikin jaksaa katsoa mielellään.

Sari said...

Hei Sooloilija. Kivahan tuollainen projektori on olla olemassa, mutta erillinen huone olisi tälle paras paikka, niin ei tarvitsisi aina alkaa säätämään vehkeitä ja asettelemaan kankaita. Siellä olisi kaikki valmiina, eikä tarvitsisi kuin painaa play-nappulaa.

Päivi, noita projektorikankaita olisi ollut vaikka kuinka suuria, mutta meillä tuo on keskikokoa, kun ei ole sellaista erillistä tilaa leffan katselulle. Ja sama täällä, neidin huone on heti olohuoneen takana, eli eipä siinä voi juuri volyymia kiertää kuin hiljaisemmalla... Joku aika sitten vierailin ystävättären kotona, jossa mies on hurahtanut elokuviin ja hänellä on yläkerrassa ihan erillinen, pimennetty huone, jossa seinätolkulla leffoja, seinän levyinen kangas ja tykkisysteemit valmiina. Kyllä täytyy sanoa, että olin sanaton!

Yaelian, on se toki erilaista katsoa isommalta kankaalta, mutta niinkuin myönsin, usein ei malta alkaa näitä virittelemään paikalleen, vaan tulee sitten katsottua tuosta televisiosta suoraan.

Suvi, samoin minä haaveilen. Takkahuone olisi oiva paikka leffahuoneelle! Ja Disneyn ja Pixarin leffat on meidänkin neidin (ja äidin) mieleen, taidan olla hyvää vauhtia kasvattamassa tyttärestä seuraavaa leffafriikkiä perheessämme... ;-) Oletteko katsoneet jo WALL-E leffan? Suosittelen, käy niin tytöille kuin pojille ja meidän neiti tykkäsi ihan mahdottomasti!!! Niin, ja minä myös ;-)

Suvi said...

Pojalla on parin viikon päästä synttärit ja paketista tulee ainakin tuo Wall-E. Sitähän on kehuttu paljo, ja varmasti pidetään siitä koko perhe.

Sari said...

Moi Suvi. Wall-e on aivan ihana elokuva, joka on varmasti myös sinun mieleesi. Meilläkin on nyt ostoslistalla ;-)

kirsi said...

Meilla on iso huone (taynna sekalaisia huonekaluja ) jossa prjoektori on poydalla keskella huonetta. Meilla ei ole kangasta, vaan kuva nakyy ihan hyvin seinalla. Melkein joka perjantai vuokraamme 1-2 leffaa ja huomenna onkin jo perjantai...:-)
Mies on Suomessa ja saa tuoda sielta meille kaikille lisaa Serranoja (espanjalainen sarja).