Monday, January 5, 2009

Ja taas puhallan yhden kynttilän enemmän...


Miten se lapsena olikaan odotettu aamu.

Se kun oli taas syntymäpäivät ja yksi uusi kynttilä kakussa.

Niinkuin omalla muksulla myöskin.

Koko ajan puhellaan siitä, että mä en haluu olla enää lapsi, mä haluun olla jo aikuinen. Mä haluun olla jo ainakin kymmenen!

Johon äiti yrittää kauniiseen sävyyn vastata, että älä pidä kiirettä, kyllä lapsena on vaan kivempi olla.

-------------------------------

Ja tänä aamuna tuli omaan täytekakkuuni taas yksi kynttilä lisää.

En nyt ehkä huomaa hyppeleväni ilosta, vaan en sentään ole pahoillanikaan kynttilöiden määrästä, joita on nyt 37 kappaletta.

Onhan sitä tullut nähtyä, koettua ja elettyä mielenkiintoisia aikoja, joista varmasti ne antoisimmat nyt oman lapsen kanssa.

Ja kauriin tapaan huomaan olevani enenevässä määrin oman tieni kulkija, se boheemi, se vähän omissa oloissaan, hiljaisuudesta ja luonnosta nauttiva nainen, joka VIHDOIN VIIMEIN! taitaa alkaa aikuistua ja voi jo sanoa olevansa NAINEN.

Siis kanssasisaret, kun sinne kakkuun taas tulee uusi kynttilä, nautitaan siitä, että olemme tiellä kohti aikuisuutta (vaikka kyllä sitä lapsenmielisyyttäkin pitää olla aina matkassa mukana, ettei elämä mene ihan tylsäksi ja liian aikuismaiseksi...), kohti naiseutta ja koko ajan seesteisempää ja nautinnollisempaa elämää.

Nuoruusaikaa en vaihtaisi pois, mutta ei tässä iässäkään ole mitään valittamista. Enkä usko, että kymmenen vuoden päästäkään kauhistelen kynttilöideni määrää.

Ainoa asia jota tulevaisuutta ajatellen murehdin, on terveys. Sen asian kun voisi säilyttää ja terveenä elämästään nauttia pitkälle vanhoille päiville saakka. Sitä minä lahjaksi itselleni toivon.

-------------------------------

Viettelen muuten synttäreitäni freezing rainissa ja mies lupaili illalla jotain hyvää ruokaa lemppariravintolassani (Thai-sellaisessa) ja ehkä mahdollisuuden livahtaa leffaan, Doubt tai The Curious Case of Benjamin Button olisivat nyt kärkisijoilla katsottavien listalla...
Saas nähdä, tuleeko lähdettyä mihinkään, jos toi keli pysyy yhtä tympeänä...

Mutta joka tapauksessa, oikein mukavaa maanantaita teille kaikille!
Niin ja hyvää mennyttä tai tulevaa syntymäpäivää teille kaikille lukijoille, oli siinä kakussa sitten kuinka monta kynttilää hyvänsä... ;-)

Terkuin Sari

22 comments:

*iTkUpiLLi* said...

Onnea oikein sylin taydelta. Taalla toinen kauris odottelee myos synttareitaan.

Jokainen kynttila on tuonut tullessaan paljon uusia kokemuksia ja ehka myos sita arvokasta elamankokemusta.

Mutta leikkimielisyytta ja nuorekkuutta ne ei eivat kylla vie mukanaan, ellei itse niin halua, ja kukapa nyt niin haluaisi.

Mulla on parin viikon paasta kakussa jo 11 kynttilaa enemman, mutta olen niista jokaisesta oikein iloinen. ;)

Yaelian said...

Oikein hyvää syntymäpäivää Sari!Hyvä ikä sulla, ja nauti siitä! Ja naiseudesta, tietenkin;-)

Ja kuulemma se Benjamin Button on hyvä elokuva......itsekin odotan että pääsen sitä näkemään.

Sooloilija said...

Lämpimät onnittelut sinulle Kauris-nainen! Vietähän hauskat juhlat, keleistä välittämättä. Olethan talven lapsi!

Minäkin odotan sitä Brad Pittin uusinta elokuvaa. Angelina Jolien Changeling saa ensi-iltansa täällä tällä viikolla. Sinähän kai sen jo näit? Täällä sitä nyt kovasti mainostetaan.

Onnea vielä kerran!

Sari said...

Kiitos Itkupilli. Ahaa, siis toinen kaurisnainen siellä ;-) Ja niin se on, itse olen huomannut saman, että nyt uusien kynttilöiden mukana tulee myös sitä elämänkokemusta ja jopa ehkä hivenen sitä järkeäkin päähän. Mutta pientä lapsenmielisyyttä en halua myöskään koskaan kadottaa, tai elämästä tulee ihan mälsää. Onneksi on tuo oma muksu sitä puolta vielä lisäämässä, niin ei ihan kalkkistu mieleltään... ;-) Ja onnittelut jo sullekin näin etukäteen oman syntymäpäiväsi johdosta, mä kyl sussa olen huomaavinani kans selviä kauriin piirteitä. Ois pitänyt arvata, et säkin olet kauris ;-)

Yaelian, kiitos myös sinulle toivotuksista. Hei, mä odotan kans tosi paljon näkeväni tuon leffan, vaikka trailerin perusteella voi olla ehkä hivenen creepy... Mut varmasti mielenkiintoinen!

Sooloilija. Kiitos kaunis sinullekin ja eipä nuo kelit nyt niin haittaa, kunhan vaan päästäisiin illalla ulos syömään ja ehkä jopa sinne leffaankin... Katsotaan. Toi toinen noista leffavaihtoehdoista muuten on just se Brad Pittin leffa, The Curious Case of Benjamin Button, enkä nyt osaa päättää et kumman menen katsoon. Sen vai tuon Meryl Streepin ja Philip Seymour Hoffmanin uusimman, Doubt-leffan, joka sekin vaikuttaa mielenkiintoiselta draamalta.

Hei joo, olen katsonut Changeling-leffan ja se oli ihan mielenkiintoinen ja koskettava tarina, mutta mutta, Jolien rooli oli ehkä hivenen vähän kylmänkalsea. Noh, tää on tietty mun oma mielipiteeni. Jännityksellä odotan, mitä sä olet tosta leffasta mieltä.

Saara said...

Cheers! Oikein paljon onnea syntymapaivanasi!

Kavin katsomassa molemmat leffat, erittain hyvia kumpikin! Benjamin Buttoniin sitten nessut mukaan, mina aloin tyrskimaan jo alkumetreilla:).

Ihanaa Maanataita sinne!

Anonymous said...

Hyvää syntymäpäivää!
Itse olen huomannut, että niitä kynttilöitä tulee koko ajan nopeammin ja nopeammin. Silloin lapsena vuosi oli niin pitkä. Nyt on synttärit tiuhaan. Kuitenkin parasta on, ettei sitä vanhene samaa vauhtia. Nelikymppiset ovat nykyisin vielä nuoria:)
Toivottavasti sait hyvän synttäri-illan.
Terv. Sirkku

Anonymous said...

Paljon onnea syntymäpäivänäsi!

Sitähän sanotaan, että ikä on vain numeroita, mutta on se muutakin, sekä hyvää että huonoa. Minun kakussani on kynttilöitä jo aika paljon, joten minä tiedän :). Eilen pikkupoika kysyi Skypessä, että "Mummu, onko sinulla siellä yhtään lapsia?"

Huoh, tämä sää on aika karsea, ja jos tästä kylmenee, niin keli liikenteessä voi olla todella huono.

minä taas

Mari said...

Oikein hyvää syntymäpäivää!
Vuodet vierivät liian nopeaa -ainakin minusta... Sen huomaa lapsissa, kun lapset lähtivät kouluun niin aika on mennyt siivillä! Onneksi mieli on pysynyt nuorena ;))

Sari said...

Moi Saara ja kiitos onnitteluista. Voih, sä olet jo molemmat leffat ennättänyt näkemään. Siis ei, onks Benjamin Buttonissa nyyhkyaineksia? Apuah, siis mitähän siitä sit tulee. Mä kun vollaan aika herkästi leffoja katsellessani... Jaigs...

Hei Sirkku ja aivan, kummasti ne vuodet nykyisin vierähtävät ohitse ihan huomaamatta. Aika pelottavaakin toisaalta. Mutta mieli virkeänä ja kun koettaa pitää itsestään huolta (huomaa uuden vuoden lupaukseni...), niin eiköhän se siitä. Se on muuten ihan totta, ettei tänä päivänä ihmiset vanhene samalla tapaa fyysisesti kuin ennen. Johtunee työtapojen ja yleisesti työnlaadun paranemisesta, kun koneet tekevät tänä päivänä kaiken raskaan työn puolestamme... Vielä odottelen iltaa, kun kello on täällä vasta puoli neljä iltapäivällä. Mutta jaa-a, keli on aika karsea. Saas nähdä kuinka käy. Pääsenkö syömään, tai edes leffaan... Harmitus...

Ja kiitos anonymous (tiedän kyllä että se olet sinä) onnitteluista. Elämä tuo tullessaan kaikenlaista, mutta eikös meillä kuiteskin ole ollut täällä ihan hyvä olla nämä vuodet? Mut hei, täällä on tosiaan ollu tänään ihan karseat kelit. Ootko katsonut, kuin puuparat notkuu jääpuikoista? Kaunista luonnon jääleikkiä, mutta eipä tee kyl mieli ulkoilemaan... Ja voi olla, et jäi illalliset ja leffailut väliin. Muuten hei, koskas treffattais neidin kerhoillessa? Mul kävi illalla sellainen ajatus, et jos käytäis Centun kautta, puolitettais kulut ja valmistettais joku kiva ateria yhdessä? Mun tekis mieli ihan hirveesti Borsch-keittoa (kirjoitetaankohan noin), vaan en ole koskaan itse tehnyt. Onko sulla mitään reseptiä? Jos tehtäis yhdessä? Mä taidan sulle viel rimpauttaa asiasta...

Kiitos Mari ja niinhän se on. Lapsista näkee parhaiten sen, että apua, aika vierii liian nopeasti. Mutta hei, koetetaan tosiaan olla mieliltämme nuoria, niin eiköhän se elämä näytä ne hyvätkin puolensa, oli mittarissa kuinka monta vuotta tahansa... ;-)

Nina said...

Oikein paljon onnea!

Eihän niitä vuosia kukaan laske enää 22-vuoden jälkeen! Kunnes alkaa 40 kolkuttamaan, tulee epätodellinen tunne, huomasin sen juuri postaustasi lukiessani...

Anonymous said...

Yes, hyvä idea, pannaan pata porisemaan.Olen tehnyt usein sellaista muunneltua borssikeittoa, mutta aitoa versiota en ole tehnyt, mut meiltähän sekin onnistuu kun perehdytään asiaan ensin ;).

Anonymous said...

Minä taas kun jäi kesken.

Ihan totta, eihän meillä enää paremmin olisi voinut olla kuin mitä näinä päivinä on ja viime vuosina on ollut. Hyvin menee, vaikka vuosia on tullut lisää, oikeasti ei ole valituksen aihetta.

Susa said...

Oikein hyvaa syntymapaivaa Sari!

henna said...

Paljon onnea synttärisankarille!!!

Sari said...

Kiitos Nina ja täysin samaa mieltä kanssasi, epätodellinen on olo, kun mieli on kuiteskin suht nuorekas, mut peilistä katsoo jo ihan erinäköiset kasvot ;-)

Anonymous-ystäväni, jes! Milloin sovitaan treffit? Mä oon nyt innostunut kokeilemaan erilaisia keittoja ja tuo borsch-keitto olisi kiva oppia tekemään. Eikun kaivelemaan reseptejä ja kauppaan! Soitellaanpa tässä asiasta tarkemmin ;-)

Kiitos Susa ja Henna onnitteluista ;-) Syömään päästiin, mutta leffa jäi väliin, sillä kello on jo liian paljon ja huomenna on kaikenlaista kiirusta. Joten, kohta koisimaan... ;-)

Tarja said...

oikein rattoisaa syntymäpäivää teksasiin :)

Suzhouren said...

Meillä juhlittiin 5.1. seitsemän vuotiasta joka tuumasi, että "nyt tuntuu isolta"...
Tuntui jopa niin isolta, että hän nukkui omassa huoneessaan koko yön (se on ollut harvinaista herkkua Suomilomalla, hän pelkä jostain syystä huonettaan).

Miltähän hänestä tuntuu sitten 30 vuoden kuluttua? Toivottavasti olen kuulemassa.

Onnea sinulle!

Tuija said...

Paljon, paljon onnea! Tuliko sullekin jo noin monta kynttilää!! :) Nautiskele thai-ateriastasi.
Minä edelleenkin ihmettelen sitä, että täällä Suomessa on niin vähän kunnollisia thai-ravintoloita. Kiinalaisia riittää joka nurkalle. Eihän niissäkään mitään vikaa ole, ruoka vain on samaa perusmössöä joka paikassa. Ei mitään makuvariaatioita.
Mullakin on muuten joku keittobuumi päällä. Juuri tein aivan taivaallista bataattikeittoa, vaikka itse kehunkin :) Ohje jostain Yhteishyvälehden ruokamaailmasta.

kirsi said...

Myohastyneet onnittelut taalta helteesta (+32).
Meillakin juhlitaan ensi viikolla, ensin miehen ja sitten kuopuksen. Mies vaan lentaa just silloin Pariisiin kokoukseen, joten jarkkaan halle bileet nyt perjantaina.

Sari said...

Kiitos Tarja, synet meni kivasti ja uusi päivä, uudet kujeet...

Suzhouren, siis samana päivänä vietellään 7-veesi kanssa synttäreitä. Toinen kauris siis sielläkin suuntaa.

Tuija... Snif, onks sullakin kakussa jo noin monta kynttilää? Hei, vähänks alkoi nyt tuntumaan olo vanhalta :-( No mut ei se mitään, jospa kynttilöiden mukana tulis myös sitä järkeä lisää...

Kiitos Kirsi ja huh, teillä on hellettä siellä! Täällä kelit sahaa ees taas, eilen oli kylmää, huomenna lämmintä, reilut 20 astetta. Et koeta täs sit miettiä, mitä laittaa aamulla päälle, kun lähtee ulos talosta.

Paivi said...

Olipas kauniisti kirjoitettu juttu Sari! Kun sitä itsekin joka aamu tuijottaa peiliin aina hetken pitempään ja harmittelee iän mukanaan tuomia merkkejä, kaikista tärkeintähän se on kuitenkin mitä siellä kuoren alla on :) Paljon on jo nähty, paljon on koettu, mutta paljon on vielä edessäkin päin odottamassa! Tiedä vaikka näin vanhempana ja viisaampana niistä osaisi nauttiakin enemmän kuin nuorempana :)

Vielä suuri halaus menneen synttäripäivän johdosta ja iloa uuteen vuoteen.

Minulla vielä ne molemmat leffat (Changeling ja Benjamin Button) odottaa näkemistään...

Doris50 said...

Onnea Uudelle Vuodelle, sekä synttäri onnittelut. Minäkin täytin 2. mutta paljon ennemmän.