Thursday, November 27, 2008

Thanksgiving-lounastelua

Tänään on sitten Thanksgiving-päivä ja tässä katselen sivusilmällä Macyksen paraatia, suoraan New Yorkista. Olisipa kyllä ihana joskus päästä tuonne paraatiin ihan livenä katselemaan jättikokoisia floateja, mutta tänä vuonna katselemme niitä näin televisioruudun kautta.

Kiirettä on pitänyt koko alkuviikon. On ollut kaikenlaista kissanristiäistä, kuten Thanksgiving-lounastelua suomalaismammojen ja lasten seurassa, muuten vaan lounastelua muutaman muun ystävättären ja muksujen kera, Suomeen lähtevien pakettien pakkaamista, joulukortin rustaamista ym. jouluunkin jo liittyvää kiirusta.

Tiistaina olin tosiaan suomalaisten mammojen kanssa lounastamassa jo kovasti Thanksgiving-tyyliin ja tuosta lounaasta jäi mieleeni erityisesti tämä...



Sweet potato casserole. Oh my! Ja kyllä vaan. Päällä on vaahtokarkkeja. Oli kyllä niin makeaa tämä casserole, etten pystynyt syömään kuin pari haarukallista. Ja tuntui jotenkin ihan oudolta ajatukselta nuo vaahtokarkit tuossa sweet potatoesien päällä. Mutta tulipahan kokeiltua. Ja kivalta näyttää, eikö vain?


Tämä oli lounaamme. Lapset söivät samanlaisen annoksen, tosin heille upposi parhaiten lihapullat ja kalkkuna. Villiriisi ja kalkkuna olivat omia suosikkejani. Kalkkuna oli helpolla tapaa valmistettavaa Turkey in a bag-mallia. Pussissa oleva pakastekalkkuna (rintapala) laitetaan suoraan uuniin (mausteet ovat jo valmiina) ja la laa! Maittava kalkkuna on jo kohta valmis. Hyvää oli ja pehmeää. Usein kun kalkkuna on hirmuisen sitkoa ja itse en edes välitä kokonaisesta kalkkunasta stuffingin kanssa. Se stuffing kun ei ole olleskaan mun herkkuani.

Eilen lounastimme taas muutaman ystävättären kanssa ja ranskalainen ystävättäreni oli tehnyt ihanat jälkiruoat. Flanit ovat Ranskassa suosittuja ja tämä oli oikein maittavaa.

--------------------------------------

Tänään sitten ajelemme miehen työkaverin luokse maistelemaan heidän loihtimiaan herkkuja. Tiedossa ei ole kalkkunaa, vaan savustettua lammasta ja muita herkullisia talon antimia.

Kamera on matkassa mukana, joten laitan herkkupöydästä pian kuvia tulemaan.

Perjantaina valmistamme itse kalkkunaa ja pumpkin pietakin kokeilen tehdä ihan itse. Kivan reseptin löysin Martha Stewartin lehdestä, on pakko kokeilla.

Mutta nyt lähden viimeistelemään joulukortteja, ja muutaman tunnin päästä sitten lähdemmekin jo kyläilemään.

Mukavaa torstaita ja mukavaa kiitospäivää!

Terkuin Sari

10 comments:

Anonymous said...

Happy Thanksgiving ja maukkaita hetkiä!

-Raija-

Anonymous said...

Hyvä kun varoitit tulevista ruokakuvista, täytyy syödä ennen kuin tulen tänne lueskelemaan juttujasi ja katsomaan herkullisia kuviasi. Ja en voi muuta kuin kummastella, että joka paikkaa ne amerikkalaiset noita vaahtokarkkeja tunkevat, ihmettelee yksi, joka ei koskaan ole ymmärtänyt vaahtokarkkien päälle (= siis ei maistu meikäläisen suussa).

Anonymous said...

Happy Thanksgiving!

Me käytiin katsomassa Houstonin HEB Holiday paraatia :) Ihan ok, vaikka ei tietenkään Macyn meiningille pärjää.

Anonymous said...

happy Thanksgiving vaan!

Olen niin kiinni pennuissa etta olen jaanyt kaikissa niin sanotustai 'out'.
viikonloppua ja meilta 4 pentua lahtee ..nyyh!

meilla ei netti ole toiminut vahaan aikaan,koska kone tuli tayteen tyttarien (musiikki , peli yms) lataamiseen takia.

*itKuPiLLi* said...

No sä ole herkutellut ja vielä tulet herkuttelemaan, mä kanssa ajattelin samoin kuin Tuija, ettei tänne kannata nälkäisenä vähään aikaan tulla.

Teillä on sitten kivaa tiedossa. Itse menen vain pikaisesti anopille haukkaamaan kalkkunreidestä. Mies menee illaksi töihin.

*itKuPiLLi* said...

Ai niin, piti sanomani, että Happy Thanksgiving, vai sanoinko jo niin sulle jossain, hmmm...taisin sanoa. Mutta kerta kiellon päälle. ;)

Illodina said...

Hyvaa kiitospaivaa taaltakin!

Stuffing ei maistunut mullekkaan, mutta tulipa kokeiltua :).

Flanit on kylla ihania, saatiin herkutella kotitekoisilla flaneilla kolmisen vuotta, kun luonamme asui sen tekoon innostunut henkilo :). Taytyskin ryhtya itsekkin taas niita vakertelemaan, nam.

Sari said...

Hei vaan kaikille. Thanksgiving oli ja meni ja kuvia tulee, kunhan ennätän laittaa, on taas tämäkin päivä ihan yhtä lentoa...

Raija, kiitos kiitos, herkut maistuvat aina. Tuija, varo vaan, herkkukuvia on tulossa piakkoin... ;-) Vaahtokarkit ja pääruoka eivät kuulu kyllä yhteen ja sama täällä, vaahtokarkit ei oikein maistu mulle, tosin pikkuneidille maistuvat senkin edestä. Henna. Houstonin paraati on varmasti tosi hieno. Täälläkin on Neiman Marcuksen paraati 6.12., mutta en tiedä, päästäänkö sinne, kun pitää viedä vierasta lentokentälle. Kirsi, koiranpennuista luopuminen on varmasti haikeaa, mutta hienoa, jos ovat saaneet hyvän kodin. Itkupilli, herkkuper¤#%ksi minua kutsutaan ja sitä kyllä olen, pakko myöntää! Kuvia tulee tosiaan piakkoin... Stina, stuffing on kyllä melkoista... Huh! Mutta ne flanit, niitä olisi kiva itsekin tehdä, en vain ole koskaan kokeillut.

*itKuPiLLi* said...

Haastetta pukkaa:
http://itkupillinkyynelkaasua.blogspot.com/2008/11/just-one-word.html

Sari said...

Kiitos haasteesta Itkupilli. Koetan vastailla lähiaikoina. Nyt on pää niin puurona, kun taitaa tuo flunssa olla tulossa, ettei jaksa keskittyä mihinkään... blaah!