Friday, November 7, 2008

Leffajuttuja...

Hei taas. Perjantaissa mennään taas ja tässä muutama leffavinkki.

Kävin viime viikolla katsomassa jo pitkään haluamani elokuvan Changeling, josta jo kirjoittelin aikaisemmin täällä blogissani. Tapahtumat sijoittuvat 1928 Los Angelesiin ja pääosissa Angelina Jolie ja John Malcovich. Epätoivoinen äiti (Jolie) yrittää löytää LAPD:n avustuksella kadonnutta 9-vuotiasta poikaansa, mutta kun poika viimein löytyy, äiti toteaa, ettei tämä ole hänen kadonnut lapsensa.

Elokuva oli melko tummasävyinen ja jollain tapaa raskas. Luvassa on poliisilaitoksen kieroilua ja vallanhimoa, väkivaltaisen sarjamurhaajan kauhutöitä, äidin epätoivoa ja radiopastorin taistelua äidin puolesta. Jolien roolia Christine Collinsina kehuttiin kovasti ja trailerin perusteella näytti siltä, että tämä on hänen vahvimpia roolejaan, mutta en tiedä odotinko tästä roolista liikaa, mutta aivan kuin jotain olisi jäänyt puuttumaan. Olin varautunut leffaan nenäliinojen ja kauhun sekaisten tunteiden vallassa, sillä arvelin, että nyyhkin koko leffan ajan.

Mutta ei, jotenkin Jolie oli äidin roolissaan niin järjestelmällinen, kova ja periksiantamaton, ettei sitä herkkää puolta tässä tarinassa juuri esille tullut. Ja ehkä hyvä niinkin, säästyivätpähän nenäliinat ja kanssakatsojien korvat minun nyyhkimiseltäni, mutta en tiedä, jotain jäin vain kaipaamaan.

Mutta tämä ei missään tapauksessa ole huono elokuva. Tämähän on vain oma mielipiteeni tästä leffasta. Ja tosiaan, suosittelen tätä elokuvaa kyllä kaikille. Vakava aihe ja surullinen tarina. Kannattaa kyllä katsoa!

-------------------------------------------------------------------


Ja sitten muutama mainio animaatio. Oletteko kuulleet Hayao Miyazakista ja hänen upeista animaatioistaan? Minä olen saanut vinkkiä näistä ihanista animaatioista muutamalta ystävättäreltäni ja ensimmäisenä katsoin jo aikaa sitten My neighbor Totoron, joka on yksi suosikeistani edelleenkin ja suosittelen lämpimästi niin pienille kuin suuremmillekin piirrettyjen ystäville.

Mutta viikonloppuna innostuin sitten katsomaan Nausicaän ja Spirited Awayn, joista Nausicaä oli oma suosikkini.

Kuten olen saanut nyt huomata, Miyazakin animaatiot eivät ole pelkästään lapsille tarkoitettuja, vaan aikuisetkin saavat näistä iloa ja hänen filmeissään on aina jotain sanomaa mukana. Nausicaässä tuotiin esille maapallon saastuminen ja sen mahdollisesti aiheuttamat ongelmat omassa tulevaisuudessamme. Nausicaä oli todella hyvin toteutettu, sci-fimäinen animaatio, jossa oli jotain tyypilliselle sankaritarinallekin ominaista (prinsessa Nausicaä taistelemassa saastumista vastaan). Mielenkiintoinen kokemus, ja suosittelen tätä leffaa kyllä niin isommille lapsille (tämä ei sovellu mielestäni alle 10-vuotiaille väkivaltaisten kohtaustensa vuoksi).

----------------------------------------------


Ja tällä hetkellä odotan innolla tätä elokuvaa leffateattereihin tulevaksi!

AUSTRALIA

Elokuva kertoo englantilaisesta aristokraattinaisesta Lady Sarahista (Nicole Kidman), joka matkustaa Australiaan aviomiehensä perässä epäilyksenään, että tämä ei ole kaidalla polulla hoitaessaan jättimäisen karjalaumansa myyntiä. Niin hän saapuu Australiaan ja aloittaa lopulta karjalauman perittyään ja sen pelastaakseen Afrikan kuningatar-tyylisen matkansa, paikallisen karjanajajan (Hugh Jackman) avulla. Tuon matkan aikana Lady Sarah rakastuu karjanajajaan ja hänen koko elämänsä saa aivan uuden käänteen.

Trailerin perusteella leffa on taatusti täynnä romantiikkaa ja lemmen leiskuntaa, karussa ja kauniissa Australiassa. Tämä on kyllä pakko nähdä!Teattereissa tämän kuun lopulla. Tuskin maltan odottaa... ;-)

3 comments:

Susa said...

Haluan nahda ton Angelinan leffan, mutta odotan etta se tulee "pay per view:lle".

Ma olen jotenkin "over her"...en tieda..olenko "rasisti" siita etta hanen takiaan Jennifer Anniston jai onnettomaksi... Ja ne huulet...hmmm. after a while, getting kind of tired of them. Can you ever close your mouth lady? ;D
Joo, taa on siis ihan huumoria ;D Mutta musta tuntuu etta hanen joka leffassa ma vaan juutun tuijottaan niita huulia ;D They're just kind of too out there! ;D

Yaelian said...

Mä olen odottanut tuota leffaa, nimenomaan tuon todenperäisen mielenkiintoisen tarina vuoksi. Kiva oli lukea sun arvostelu, musta muutenkin Joliessa on usein jotain sellaista kovaa, mikä muhun ei oíkein pure...

Sari said...

Moi Susa. Suosittelen kyllä tätä, vaikkei Jolie henkkoht iskenytkään. Itse pidän Jolieta sellaisena naisnäyttelijänä, jolle sopii ehkä parhaiten ns. bitch-tyyliset roolit, kuten Wantedissa, Giassa, Mr. & Mrs. Smithissä, Girl Interruptedissa, tai Tomb Raidereissa. Ja Jolien ehdottomasti paras rooli on mielestäni kyllä hyväntekeväisyys- ja järjestöpuolella ja siinä, että hänellä riittää sisua ja jaksamista lapsikatraansa kanssa ;-) Heh, ne huulet kyllä huomataan, ja näyttävät kyllä hivenen liiankin täyteläisiltä, miltei polkupyörän sisäkumeilta, mutta nooh, pitäähän sitä olla, jotta Pittikin pysyy tyytyväisenä...

Yealian, suosittelen kyllä tätä katsottavaksi ja ihan totta, olen samaa mieltä, Jolie on vähän erilainen naisnäyttelijä, jätkämäinen, kovismainen, vaikkei tässä roolissaan tietty ole tällainen, mutta joku kovuus tämänkin roolin alta taas paistaa...