Saturday, November 15, 2008

Leffassa ja leffasarjaa ahmien...


Ahaa! Leffassa taas!

Kävin mieheni kanssa viime viikonloppuna katsomassa jo pitkään suunnitelmissamme olevan Burn after Reading elokuvan ja oh hoo, olihan melkoinen sekoiluleffa, siis ihan hyvässä mielessä!

Oli aika piristävää nähdä Brad Pitt kerrankin täysin sekopoltsin roolissa tai ainakin vähän blondahtavan miehen roolissa, samoin George Clooney oli aika hupaisa tapaus, eikä John Malkovichkään jättänyt kylmäksi.

Leffan idea on vähintäänkin sekavaa, salaista palvelua, liikuntakeskusta, agentteja, plastiikkakirurgiaa, aviorikoksia, murhaa ja vaikka mitä!

CIA:n analyytikko Osbourne Cox (John Malkowich) saa potkut ja hänen aikansa kuluksi aloittamansa ja "todella salainen" muistelma-disc joutuu pian kahden vähintäänkin neropatin kuntosalin työntekijän Chadin ja Lindan (Brad Pitt ja Frances McDormand) haltuun ja nämä kaksi aikovat kääriä tästä levykkeestä kunnon potin.

Ja tässä sotkussa ovat mukana myös Osbournen vaimo Katie (Tilda Swinton) ja hänen uusi rakastajansa Harry (George Clooney), joista Harry saa pahimman sotkun aikaiseksi ampuessaan Chadin kuoliaaksi, puolivahingossa.

Ihan oikeasti, ei voi olla sekavampaa, mutta toisaalta viihdyttävämpää elokuvaa. Nauroimme välillä ihan katketaksemme ja saattaisin kyllä katsoa tämän leffan uudestaankin, jopa hankkia itselleni!

Tässä vielä leffan traileri:


Suosittelen! Tämä on hauska!

---------------------------------------------

Mutta ette kyllä arvaa, mitä leffasarjaa aloitin eilen katsomaan? Sain nimittäin ystävättäreltä lainaksi ranskalaisen Angelique-leffasarjan ja eilen katsoin jo leffoista ensimmäisen. Muistaako kukaan vielä tätä liisterimäistä romanttista leffasarjaa? Jossa vielä 60-luvun tyyliin romantiikka ja kiihko luotiin yleisölle jo pelkillä piiiiiitkillä katseilla ja kiihkeillä ilmeillä...


Oh my! Mutta eilen katsoin tosiaan tuon ensimmäisen leffan: Angelique ja ihan oikeasti tykkäsin, ihan niinkuin silloin joskus, parikymmentä vuotta sitten, kun varhaisteininä näitä ensimmäistä kertaa katselin.

Angelique-elokuvissa on sitä jotain lälly-romantiikkaa ja seikkailuja, joita on joskus kiva katsella popparit ja juomat nenän edessä. Ja ehkä edelleenkin saattaa huomata teinitytön tapaan haaveilevansa noista satumaisista linnoista, prinsseistä ja sulttaaneista, vanhan ajan romantiikasta ja kaikesta sellaisesta, hömppärakkaudesta... Blondimaista touhua, mutta antaa mennä vaan... ;-)

Lauantai-iltaa toivotellen,

Sari
P.S. Pieni update viimeiseen. Katsoin juuri Angelique-sarjan toisen leffan ja pakko myöntää, mutta nyt alkaa tökkimään pahan kerran. Naikkosella on ollut jo herrankiesus ties kuinka monta rakastajaa ja uutta on vaan luvassa, saas nähdä, jaksanko katsoa koko 5 elokuvan sarjaa sittenkään. Alkaa tämä liisterirakkaus ja seireenimäisyys jo kohta riittämään... Huh!

6 comments:

Jonna said...

Sama leffa on juuri tullut ohjelmistoon kuten myös uusi Bond. Katsotaan kumpi voittaa enemmistön äänen sunnuntaina

Sari said...

Uusi Bondikin pitäisi muuten mennä katsomaan jo pelkästään Daniel Craigin vuoksi! Ja miehellä on aina tapana katsoa kaikki Bondit, joten kyllä minä mielläni mukaan lähden leffaseuraksi...

Kertoilehan, kumpi voitti äänet!

Sooloilija said...

Muistelinkin tuota Angeliquea, että kun olin tyttönen, äiti vähän kielsi katsomasta..Oli niin rohkea. Itse en ole niitä kirjoina lukenut. Voi olla, että jäisi katsomatta tänä päivänä. Hatunnosto sulle jos jaksat kaikki katsoa!

Sari said...

Sooloilijalle. Siis hoh, kaksi Angelique-leffaa katsottuna ja alkaa tosissaan jo puuduttamaan. Samaa toistoa, rakastajia ja kieroilua (plus huono kuvanlaatu, joka vaan jotenkin harmittaa)... Saas nähdä, jaksanko katsoa kaikkia leffoja...

Tuija said...

Taitaa mennä vähän samaan sarjaan kuin teininä ahmitut Harlequine-kirjat. Sain joitain aikoja sitten käsiini ko. sarjan kirjan ja jo kolmannella sivulla alkoi tökkimään siihen malliin, että todellakin ihmettelen, miten näitä on jaksanut teinityttönä ahmia kymmenittäin. Onneksi on tuo kirjamaku vanhemmiten vähän kehittynyt, toivottavasti ;)

PS. Hyviä kirjavinkkejä otetaan vastaan.

Sari said...

Tuija. Tiedätkö, et ihan sama tuli mieleen, kun katsoin toista Angeliqueta, kuin suoraan Harlekiini-kirjoista. Voi jestas, et mitä puppua ne kirjat on täynnä! Mulla kävis varmasti sama juttu, et pari sivua riittäisi sitä liisteriä.

Ai kirjasuosituksia? Hmm, heti tuli mieleen yksi. Luin juuri vähän aikaa sitten Khaled Hosseinin kirjan Tuhat loistavaa aurinkoa, joka kertoo kahdesta afganistanilaisesta naisesta. Tosi mielenkiintoinen kirja kulttuurieroista pitävälle ja hänen aiempi teoksensa Leijapoikahan pääsi ihan filmille saakka. Sen haluaisinkin lukea jossain vaiheessa.