Saturday, November 29, 2008

Lisää herkkuja ja sitä saakutin flunssaista oloa...

Siis mikähän hiivatti siinäkin on, että joka vuosi, Thanksgivingin aikaan, meillä sairastellaan.

Jos ei ole flunssaa, niin ainakin köhää, tai kurkkukipua tai vuotavaa nenää.

Neidillä on nyt antibioottikuuri poskiontelontulehdukseen, miehellä köhää ja mulla kait sit samaa tulossa. Kurkkua riipii ja tuntuu kuin nielu olisi täynnä sahanpuruja. Yskittää ja ottaa päähän!

Mutta mutta, vaikkei aivot toimikaan nyt ihan täysillä, laitan kuitenkin niitä lupaamiani herkkukuvia viikonlopulta. Tässä ensin niitä Thanksgiving-päivän herkkupaloja!

Oli kuulkaa taas sellaiset herkut, ettei mitään rajaa. Tämän pariskunnan isäntä loihtii aina todella maistuvat ruoat ja vielä erityisesti kaikki kastikkeet ovat hänen bravuurejansa. Talon emäntä puolestaan vastaa jälkiruokapuolesta, eikä ole moittimista siinäkään osastossa...

Joten, tässä niitä nyt tulee, herkkukuvia!Tai noh, aloitetaan ensin tästä (sori, kuva on vähän heilahtanut, sillä kokilla oli niin kiirus nostella lampaanpiffejä smokerista, ettei kuvaaja pysynyt perässä...). Eli tässä valmistuu pääruokaan tuleva lammas. Oli todella hyvää ja tehty tosiaan tuollaisessa smokerissa, eli mukava savun maku oli taustalla.
Ja tässä alkupala. Fillonyytin sisältä paljastui savulohta ja savuscallopia (mitähän se nyt sitten on suomeksi... ööh, olikohan kampasimpukkaa?) ja tuossa nyytin ympärillä on aivan taivaallista appelsiinikastiketta.
Pääruokana siis savustettua lammasta karpalo-punaviinikastikkeessa, uuniperunalla. Njami njami!


Ja jälkiruoaksi sitten marjajäädykettä, jossa päällä vielä vadelmia ja boysenmarjoja. Tämä oli perheen emännän loihtima annos ja maistuipa kyllä tosi hyvälle tämäkin.

Eli herkkuhetkistä saimme taas kerran nautiskella ja ilo on aina ollut tänne mennä Thanksgivingiä viettämään, kun saa aina olla varma siitä, että ruoka on TAATUSTI ERINOMAISTA ja vielä tosi kauniisti katettu!

Huomenna (jos vaan jaksan sängystä nousta sen verran tämän taudin kiusatessa) kiusaan teitä perjantaisella menulla, joka nyt ei tosin ihan tällaiseen yllä, mutta kokeiltiin kotosalla vähän sellaista perinteisempää Thanksgiving-systeemiä ja hyvää se oli sekin.

Mutta ei tässä sen ihmeempiä tällä erää. Nyt on pakko mennä pehkuihin ja toivoa, että aamulla olisi hivenen parempi olo. Mutta koettakaa te ihmiset pysyä nyt terveinä siellä ja täällä ja nauttikaa lämpimistä juomista ja c-vitamiinista. Itsellä on juuri teekupponen edessä ja kurkkupastilleja on mennyt kohta askillinen... Kunpa vain saisi yöllä nukuttua...

9 comments:

Susa said...

Pikaista paranemista :)

Yaelian said...

Samoin minä toivotan pikaista parenemista sinnepäin.

Onpa upean näköiset annokset!

Nina said...

Nami nami!

Paranemisia!

Sari said...

Moi Susa, Yaelian ja Nina. Täällä ollaan nyt flunssan kourissa ja viime yö meni vain yskiessä... Huoh! Mutta kuusen hankintaan tästä pian lähdetään, vaikka mieli on huonon voinnin takia kiukkuinen. Joulumieltä tässä jo kaivattaisiin, eikä flunssaa ja kärttyistä mieltä...

Tuija said...

Nami nami, olipa herkullisen näköisiä sapuskoja. Kunpa joskus oppisi itsekin tuollaisia tekemään.
Flunssassa ollaan täälläkin. Kurkkuun sattuu, ääni lähes poissa, kuumetta 38 astetta ja räkä valuu. Himskatin taudit! Paranemisia sinne päin, mä painun lääkearsenaalin kanssa pehkuihin.

Sari said...

Tuija. No voihan, teitä vaivaa siellä näköjään sama tauti kuin meidän koko poppoota. Paranemisia myös sinne suuntaan. Mä painelen kans pehkuihin tästä, nenäliinat ja vesilasi seuranani...

kirsi said...

Herkullisen nakoiset annokset.

Pikaista paranemista.

Esikoinen kotona (lampoa) hain hanen kanssa autotallista 3 boxia joulutavaraa.

Sari said...

Hei Kirsi. Olo senkun pahenee... Huoh... Toivottavasti teillä esikoinen voi pian paremmin.

harski said...

Halloota Sari ja Petri ja Nea!

No se on se Thanksgiving ravintolan Chef kun täsä suutaan pieksää... kauhiasti vaan kiitoksia noista törkeen hienoista kehuista mutta niis se on että kun ensin itse ollaan itse noin viimeisen 5 vuoden aikana kyllästytty nihin restauranttimössoihin niin entistä suuremmalla syyllä keskitytään tässä omassa ravintolassa kuukkaamiseen. Ja niinhän se on että köyhän asuntolainaisen ei muutenkaan juuri pitäisi mennä noihin syömälöihin pieniä taalojansa tuhlaamaan... Siis tämä konsepti on kyllä todistanut itsensä parhaimmaksi eli täällä me jatkossakin duunataan Texasin parhaita safkoja ja opiskellaan vielä lisää niin että taso pysyy yhtä hyvänä kun tuo Sari-rouva tuossa tuutattaa....

Terveisin Härski Hartikainen ja Dessert Lady Kaisa