Sunday, November 23, 2008

Korealaisen marketin eksoottista tarjontaa, ruoka-aiheinen kysymys sekä Yogurtlandin antimia...

Olen niin onnekas, että olen ystävystynyt kahden tosi mukavan korealaisäidin kanssa ja heidän kauttaan sain tietää suht lähistöllä olevasta korealaisesta, jättikokoisesta marketista.

Josta löytyy esimerkiksi vihannespuolelta vaikka mitä vihannesta ja juuresta, ja joista en hyvänen aika, edes tunnista, saatika ymmärrä puoliakaan (nimet useissa kasviksissa vielä koreaksi, joka ei tosiaankaan auta asiaa...).

Mutta koska pidämme mieheni kanssa aasialaisesta ruoasta, niin tänään teimme pienen retken tähän ruokakauppaan.

Ja matkaan tarttui erilaisia juttuja, esim. rice vinegaria, sesame oilia, noodeleita, chilijauhetta, korealaista BBQ-kastiketta ja lihaa (kyllä vaan, ostin täältä, sillä ostin lihaa jo viimeksi ystävättärieni kanssa täällä käydessä ja oli taivaallisen hyvää juuri tuon BBQ-kastikkeen kanssa).

Mutta osui silmiini muutama erikoisuuskin, kuten nämä kananjalat... Siis ihan ne varvasosastot...

Mitähän näistä tehdään? Sillä kun katselin ohimennen erääseenkin kärryyn, siellä oli monta pakettia näitä varpaita... Ja äsken muuten katselin ohjelmaa Jamaicasta ja siellä tehtiin näistä samoista kintuista keittoa, joka on kuulema maan perusteellisen hyvää.

No, minun matkaani ei lähtenyt kananjalkoja...

Mutta näitä alla olevia kanan sydämiä mies meinasi kyllä ostaa. Oikein kuolasi näitä ja mietti, miten hyvältä maistuisivat valkosipulin ja maustekastikkeen kera uunissa rapeiksi paistettuna.


Ja ovat esimerkiksi Brasiliassa (josta kummisetäni kautta ohjeen olen saanut, kun hän on siellä asunut pitkään ja tälläkin hetkellä) suuren suurta herkkua. Ja nähtävästi myös Koreassa, kun näitä myynnissä oli... Ja ihan oikeasti, maistuvat hyvälle, kun oikein rapeiksi uunissa paistaa.

Mutta ei meidän matkaan lähtenyt yhtään kanansydänpakettia tällä kertaa. Mies tosin pitkään niitä hipelöi...Saa nähdä, ostaako vielä joku kerta. Itse en enää niin hirmusti näitä himoitse, että lähtisin ostamaan.

Josta tulikin mieleeni kysymys, jonka haluaisin sinulle esittää.


MIKÄ MAHTAA OLLA EKSOOTTISIN RUOKA, JOTA OLET MAISTANUT?


Itsellä se on juuri nämä kanan sydämet ja etanat. Joista pidän ehdottomasti enemmän kanan sydämistä. Etanat on iljakkaita, kumimaisia, ei hyviä, eikä minun makuun...


----------------------------------------


Mutta eksoottisesta ruokatarjonnasta, johonkin vähän vähemmän eksoottiseen ja vähän enemmän visuaalisestikin houkuttelevaan.

Eli korealaiseen jogurttibaariin. Siis voi NAMI NAMI!

Täällä on kiva idea, eli otat seinustalta hermeettisen kipon, johon saat itse tursottaa sun kymmenestä eri sortista mieleistäsi jädeä (tai tämä ei kuulema ole sitä perinteistä jäätelöä, vaan kevyempää, jogurttimaista vaihtoehtoa, joka on vähärasvaista, mutta siltikin aivan taivaallisen ihanaa!).


Taustalla näkyvät nuo automaatit, joista saa itse ottaa kuppiinsa täytettä sen verran kuin mieli tekee


Ja siinä niitä sitten on. Jos sun minkä sorttista makua. Itse maistoin tänään mangoa, baby coconutia, boysenmarjaa ja green teetä. Neitokaisella oli mansikkaa ja blueberry tartia, joka oli muuten ihan taivaallisen hyvää. Pakko ottaa sitä ensi kerralla.


Ja tästä sitten päälle vähän lisämakua. Näitä oli niin hirveät määrät, etten osannut kyllä valita kuin edellisen pöydän marja-hedelmäpaloista karhunmarjaa, mustikkaa ja mangoa ja tästä vain kookoshiutaleita.


Sitten annokset punnitaan ja hinta määräytyy painon mukaan. Kätevää!


Tässä oma kupposeni, jonka jaoin mieheni kanssa. Makuja siis neljä ja päällä tuoreita marjoja ja kookoshiutaleita.


Ai että oliko hyvää? Jos kippo halutaan kaapia niin tyhjäksi, että loput jo ryystetään, niin voitte ehkä arvata, että hyvää oli... ;-)

17 comments:

Yaelian said...

Korealainen kauppa kuulostaa ihanalta, rakastan aasialaisia kauppoja! Kananjaloista olen mäkin kuullut laitettavan soppaa.Ja kanansydämet on hyviä, silloin kun vielä söin lihaa, ostin niitä Hakaniemen hallista,siellä niitä saa tuoreena.

Voi kun pääsis tuollaiseen jugurttipaikkaan.Täälläkin on viime aikoina avattu ihan hurjasti noita jugurttipaikkoja, villitys joka aikoinaan lähti Koreasta, olisko se ollut Pinkberry? Mutta täällä ei suinkaan saa itse laittaa annostaan, vaan tiskin takana valmistetaan annos.Ja se jugurtti on mielettömän hyvää, niihin tulee ihan himo!Sen takia täälläkin on niitä paikkoja avattu montakin.Just tarkistettiin niiden ravinto arvot, yleensä niissä on matala rasvapitoisuus, mutta paljon sokeria......

Suzhouren said...

Eksoottista ruokaa... Kananjalat ovat suurta arkiherkkua Kiinassa, samoin ankan räpylät. Etelä-Kiinassahan sanotaan syötävän kaikkea millä on jalat paitsi pöytiä.

Kanansydämistä tykkään juuri brasilialaisissa ravintoloissa vartaassa grillattuina, slurps!

Itse olen muuttunut ennakkoluulottomasta maistelijasta ennakkoluuloiseksi. Aikoinaan tuli maisteltua jos jotakin.
Kuten friteerattuja toukkia, lehmän keuhkoa, käärmettä keittona ja "kiinalaistyylisenä vihannesten kera" + sappi ja veri sekoitettiin pieneen määrään viinaa ja eikun ganbei(=kippis).. Lihoista kenguru on yksi maistetuista erikoisuuksista (pettymys).

Mutta en ole lähtenyt maistelemaan samoja mitä mieheni eli sammakkoa, koiraa, ankanräpylöitä, siankorvia ja saparoita ynnä muita kiinalaisia kulinaarisia erikoisuuksia.

Marita said...

Eksoottisin taitaa olla lampaan lampaan sisäelimillä täytettyä vatsalaukkua mikä on paikallinen herkumme erityisesti vuotuisen lammas uhrijuhlan jälkeen. Maistoin sitä 14 vuotta sitten juuri ennen kuin aloin kasvissyöjäksi mikä ei tosin vaikuttanut siihen asiaan.

Ihana toi jädemesta!!

Nina said...

Keitettyä sammakkoa olen maistanut. Yäk!

Kiinassa taidetaan "varpaat" grillata maustekastikkeen kera, ellen ihan väärin muista...

Sari said...

Sama täällä Yaelian, meilläkin tykätään tosi paljon aasialaisesta ruoasta! Kanan sydämet ovat kyllä ihan hyviä, mutta luulenpa, etten enää viitsisi niitä syödä. Sen verran olen tullut varovaiseksi ruoan suhteen tänä päivänä, kun kaikenlaisia tauteja on olemassa... Jogurttipaikka on ihana ja siitä tuli kyllä oma suosikkini samantien. Teillä tuntuu olevan myös kivoja jogurttipaikkoja. Missäpäin muuten asustat? Rasvapitoisuus on tosiaan alhainen, sokeripitoisuus taas ei... ;-)

Suzhouren. Mä odotinkin mielenkiinnolla, että mitä sinä tähän eksoottiseen ruokaan vastaat. Ja huh huh, melkoisia kokeiluja olet kyllä tehnyt. Luulenpa, etten itse pystyisi toukkia tai lehmän keuhkoja syömään. Käärmeviinaa olen maistanut, ihan aitoa kiinalaista, jossa se käärme lilluu vielä sen juoman seassa. Mulla taitaa olla kuvakin siitä. Pitääpä joskus näyttää. Eräs sukulaiseni on asustanut Kiinassa useamman vuoden ja kertoili syöneensä esim. jonkinlaista suolikeittoa, olisiko ollut vasikan suolista tehtyä ja joista hän sai sellaisen suolibakteerin (aika ironista), että joutui sairaalahoitoon. Muistan hänen myös kertoneen, että eräässä ravintolassa kiinalaisten työkavereidensa kanssa käydessään he söivät jotain todella hyvää lihaa, joka oli myöhemmin osoittautunut rotaksi... Miehesihän on ollut melkoisen rohkea ruoan suhteen ja hänelle voisi jo sanoa, että tsot tsot! Koirat eivät ole tarkoitettu syötäviksi! Vaikka tiedän, että siellä sitä harrastetaan ja olen myös jostain eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta saanut kuvasarjan, jossa näytetään, kuinka koirien keuhkot täytetään vedellä ja rettuutetaan pitkään kuoleman rajamailla, jotta adrenaliini pumppaa lihaan lisämakua ja kaikkea kamalaa. Huh, koiranlihaan en kyllä koskisi...

Marita. Lampaansisälmyksillä täytetty vatsalaukku kuulostaa kyllä vähintäänkin mielenkiintoiselta ja heti tulee kauheat ennakkoluulot eteen. Mutta ehkä on tosi hyvääkin, kuulostaa vaan aika hurjalta.

Keitetty sammakko ei kyllä oikein herätä kulinaristisia makuhermojani sekään. Tuossa korealaisessa marketissa oli muuten sammakonreisiäkin myynnissä. Ne saivat jäädä hyllyyn myös ihan rauhassa...

*iTkUpiLLi* said...

Minä olen myös aasialaisen ruuan ystävä ja meitä lähinnä oleva super market on filippiiniläinen. Sieltä löytää myös tosi eksoottisia elintarvikkeita. Varsinkin vihannespuoli houkuttelee,mutta mä en tunnista puoliakaan valikoimista. Ja olen niin onneton kokki, että en oikein osaa kokeillakkaan niitä.

Toisaalta olen aika ennakkoluuloton ja maistelen mielelläni kaikkea uutta, mutta erilaiset ötökät ja sisäelimet hiukan hirvittää.

Ehkä eksoottisinta on olleet etanat ja sammakonreidet. Olen matkustellut etupäässä vain Euroopassa ennen tänne Jenkkeihin tuloa, joten todella eksoottisissa maissa en ole käynyt.

Susa said...

Makin tykkaan aasialaisesta ruoasta. Mutta en kuitenkaan ole syonyt mitaan noin eksoottista ikina.
Tokkii pahasti rapylat, sydamet, hyonteiset, etanat ym...
En edes voi syoda "lehman kielta" mita anoppini joskus valmistaa. Pelkka haju kuvottaa.

Yaelian said...

Sari, asun Israelissa, ja Tel Avivissa on just menossa jugurttibuumi, vähän joka kulmaan on sellaisia paikkoja ilmestynyt, mutta tuo, jossa saa itse annostella, kuulostaa ihan unelmalta!

Ai niin, mäkin olen syönyt sammakoita ja etanoita, sammakon reidet maistui kanalle ja etanat on ihan ok valkosipulin kanssa.Ja pässin kiveksiä tuli kerran vahingossa myös syötyä....

Sari said...

Iltaa Itkupilli, Susa ja Yaelian. Aasialainen ruoka maistuu meille kaikille ja se vaan on, jotenkin terveellisempää ja kevyempää kuin esim. amerikkalaisen keittiön valikoimat.

Itkupillille vielä. Olen aiemmin ollut myös tosi ennakkoluuloton ruoan suhteen, mutta nyt kyllä on tullut jo jarrua vastaan eikä tee mieli kyllä ihan kaikkea kokeilla. Itse olen reissannut muutamaan otteeseen Aasiassa ja toisella reissulla Malesiassa sain kyllä itselleni melkoisen vatsataudin jo pelkästään katukeittiön kanaruoasta (tai mistäs sitä tietää, oliko kanaa... huih).

Eikä niitä kanan sydämiäkään oikein enää tee mieli. Susa, lehmän kieli ei kuulosta, eikä näytä hyvältä (edes lihatiskiltä katseltuna). Huh, Yaelian! Pässin kivekset on kuin suoraan Fear Factorysta ja itse asiassa kerran siellä niitä syötiinkin ja olihan kyllä katseltavaa...

henna said...

Mäkin olen aasialaisen ruoan ystävä.
Sieltäpäin eksoottista on tullut urheilumielessä maistettua korealaisia säilöttyjä kuoriaisia (maistui ihan pahville).
Muuta ihmeellistä ei juuri tule mieleen paitsi ehkä orava, joka maistuu kanssa kanalle, kun on vaaleaa lihaa (oli pullea kansaslainen metsäyksilö).
Lehmän kieli on hyvää kylmänä leivän päällä :)
En tiedä onko osterit eksoottisia, mutta ei maistu. Kaksi kertaa on tullut kokeilua, mutta maistuu edelleen laiturille. Seuraavaksi täytyy koittaa kypsennettynä.

Sari said...

Henna. Säilötyt kuoriaiset ja oravaa... Uaagh! Ei taitaisi tulla mitään... Maistuiko orava muuten riistalle lainkaan? Ja lehmän kieltä leivän päällä. Hmm, tuota, voipi olla, ettei tule tuotakaan kokeiltua... Mutta täytyy sanoa, että olet ollut kyllä aika ennakkoluuloton. Tässä on jo monta eksoottista juttua, ainakin mulle. Osteritkin voi kai luokitella tähän kategoriaan, itse en ole maistanut eikä ole kyllä aikeissakaan. Näyttävät joteskin iljakkailta ja tuntuu inhottavalta katsellakin niiden syömistä (juuri eilen söivät näitä ryystäen Spain on the road again ohjelmassa)...

auli said...

Tässä vielä yksi aasialaisen ruuan ystävä. Eksoottisimmat ruuat taitavat olla Singaporessa syömäni Crispy fried baby squids (pikkuisia mustekaloja), joita kyllä söin, mutta eivät olleet maailman parasta herkkua ja sammakonreidet, jotka olivat kyllä ihan ok. Niin kuin muutkin ovat todenneet, maistuvat broilerilta. En tiedä lasketaanko simpukoita eksoottisiksi, mutta niitä syön kyllä erittäin mielelläni. Olen töissä Brysselissä ja täällä sitä herkkua on saatavilla yllin kyllin. Aluksi ihmetytti paikallinen tapa syödä simpukoita ranskalaisten kera (moules & frites), mutta nyt en enää voi kuvitellakaan simpukoita ilman ranskalaisia.

henna said...

En huomannut oravassa kyllä yhtään riistan makua. Olisi mennyt kanasta, jos ei olisi tiennyt. Jostain syystä luulin, että se olisi ollut punaista lihaa.
Ainut mikä vähän tökki oli juuri tietoisuus siitä mitä syö... oravathan on söpöjä, eikä mitään "ruokaa".

henna said...

Piti tulla lisäämään, että Jenkeissä saa aina loistavat eksotiikkapisteet, kun sanoo popsineensa Petteri Punakuonoa :D
Jos haluaa brassailla niin lisää vielä, että kylmäsavuna ;)

kirsi said...

En nyt lukenut kaikkia kommentteja, mutta Aasiassa asuessamme eksoottisin ruoka taisi olla jonkun elaimen 'penis', jota kylla en maistanut. Oli kuulemma sitkeeta lihaa...
Kilpikonna keitto, kaarmeen sappi, kanajalat, ehka koiraakin tuli maistettua, who knows.Samoin kaikki toukat Thaimaassa, heinasirkat, grillatut pienet linnut.Kaikkea en enaan muista.

Jugurttipaikat taalla on uutta, en ole tormannyt.

Sari said...

Auli. Nyt vasta hoksasin kommenttisi täällä. Mustekalat ovat minunkin herkkua, täällä usein vielä friteerattuna tosi rapeiksi, nam! Maistuvat hyvältä! Samoin simpukat etenkin japanilaisissa sushipaikoissa ovat tosi hyviä, niihin on tehty kaunis kuorrute päälle ja ovat herkullisia. Brysselissähän on vinkeä annos, ranskalaisia ja simpukoita. Mutta on varmaan hyvää!

Henna. Minä tuskin pystyisin oravaa syömään. Ja aika jännä, että maistuu ihan kanalle, itse oletin, että oravassa olisi myös riistan makua, kun on kuitenkin metsän eläimiä. Ha haa, pitää varmaan alkaa itsekin kertomaan ihmisille, että on syönyt poroa... En ole edes ajatellut asiaa noin.

Siis huh Kirsi! Penistä! Taatusti en olisi minäkään maistanut. Mutta nuo maistamasi ruoat, ne kaikki kuulostivat tosi eksoottisilta... En tiedä pystyisinkö syömään juuri mitään noista, en ainakaan enää tässä iässä. Nuorempana ehkä...

Matkatar said...

Huh, kananvarpaita! Jäisivät minulta syömättä ;) Syön kyllä kanaa -ja tulista aasialaista, mutta mieluiten kasvisvoittoista (+kanaa ja kalaa).

Nuo jäätelöt näyttävät aika herkullisilta, lurps!