Monday, November 17, 2008

Eilisillan ohjelmassa miesten laulantaa ja bluesia...

Eilen illalla, isossa salissa, mieheni laulaa minulle seuraavaa:

You are my sunshine, my only sunshine
You make me happy when skies are gray
You'll never know dear, how much I love you
Please don't take my sunshine away

Ja vielä kahdesti, mukisematta, hymy huulilla (satojen ja tuhansien toisten aviomiesten/poikaystävien/miesystävien tavoin)...

Sen jälkeen laskettiin neljään, one, two, two and a half, three, three and a quarter, three and a half, FOUUUUR!

Ja kaikki naiset antoivat hellän suudelman miehilleen! MUISKIISSSS!!!!

--------------------------------------

Aviolittoneuvontaa?

Jonkinlaista kriisitukea pareille?

Pelleilyä?

Mitä hittoa?

Ei oikeastaan näistä mitään...

--------------------------------------

Satuimme vain olemaan bluesin kuninkaan konsertissa. Illan isäntänä oli itse B.B. King!

Viime viikon sunnuntaina osui nimittäin paikallisessa sanomalehdessä silmiini ilmoitus, että bluesin kuningas on tulossa esiintymään kaupunkiimme. Ja koska satun tietämään, että mieheni (itsekin kitaraa soittavana ja bluesista pitävänä) on kova B.B.King fanittaja, joten eikun liput tilaukseen ja eilen illalla sitten istuimme, täydessä konserttisalissa, haltioituneena tätä vanhan miehen taiturointia kuuntelemassa ja katselemassa.

Ja hän oli varsin vauhdikkaalla päällä, saaden esimerkiksi koko konserttisalin miehet hoilaamaan tuota tuttua Johnny Cashin You are my sunshine-biisiä! Pariskunnat suuteloimaan ja nauraa röhöttämään jos sun millekin huulen heitolle ja sen tämä mies muuten osaa, uskomattoman kitaranpyörityksen lisäksi.

83-vuotiaalla sisulla tämä vanha mies pisti meihin vauhtia ja Lucille (hänen oma kitaransa jo vuosikymmenien ajan) pysyi vielä kädessä mainiosti ja soittokin luisti upeasti, vaikka mies itse ei enää seisaaltaan pysty esiintymään, vaan istuu rennosti tuolilla, jalat kovasti heiluen ja yläkroppa swingaten, soittaa, laulaa ja heittää huulta (huulen heittoa oli tosiaan edelliseen, viisi vuotta sitten olleeseen konserttiin verrattuna melko paljon).

Mutta kaikki kunnia B.B. Kingille! Hän osaa nauttia elämästään ja siitä, että pääsee (ja ennenkaikkea pystyy) vielä soittamaan bluesia!

Omin sanoin hän selitti asian näin.

Someone came to me and said: B. you are already 83 years old.

B: Yes I am.

Someone: Why don't you go home!

B: Yes, I could, but to do what? I love watching old western movies, with John Wayne and so on, and I love to fish with the old style. Well, you are all too young to know about that, fishing with the cork and so on (no me suomalaisina kyllä tiedetään, mitä on mato-onginta...) But I get bored just watching old westerns or just going fishing.

And I don't drink, I don't smoke, and I don't.... Hmm, let's not go there now...

So here I am, I have this best blues band in the world. So I am just going to be doing this a little more time now.

Ja yleisö hurraa!

Sillä mikä on ihailtavampaa kuin 83-mies Lucille-kitaransa kanssa, täynnä elämänhalua ja halua soittaa, viihdyttää ja iloita elämästään ja MUSIIKISTA!I just love this old man! He is so cute! Ja tästäkin mies osasi huulta heittää. Now all the women come to me and say: Oh B.B., you are so cuuuteee! And I think to myself: Why didn't you come to me and say that 50 years ago...

Ja yleisö nauraa jälleen, sillä tällä miehellä on pilkettä silmäkulmassa ja kykyä nauraa myös itselleen!

Ehkä siinäkin yksi syy siihen, että B.B.King on vielä näin vireässä kunnossa!

Tästä voit vielä kuunnella pätkiä hänen uudelta kokoelma-levyltään:

http://www.amazon.com/gp/recsradio/radio/B001CT05XA/ref=pd_krex_listen_dp_img?ie=UTF8&refTagSuffix=dp_img

Eläköön Bluesin kuningas! Vielä monta monta monta vireää vuotta!

8 comments:

Stina said...

Wau! Teilla oli upea ja mieleenpainuva ilta! Olis muuten kelvannut mullellekkin :D.

Sari said...

Kyllä juu, B.B. King on sympaattinen ja edelleen todella taitava blues-kitaristi kunnioitettavasta 83-vuoden iästään huolimatta! Suosittelen, jos kiertue tulee sinne suuntaan...

Sooloilija said...

On kyllä mahtavaa, että B.B. on vieläkin niin hyvässä kunnossa, että esiintyy. Suomessakin usein Porin Jazzeilla vieraillut, en ole koskaan nähnyt livenä.
Huippu ilta ollut teillä!

Sari said...

Moi Sooloilija! Tykättiin kyllä tosi paljon eilis illan konsertista ja erityisesti Kingin hauskat jutut jaksaa vieläkin naurattaa, mutta kyllä se kitarakin soi vielä upeasti, ei voi kuin huokailla ja ihailla vanhan miehen jaksamista!

kirsi said...

Heino ilta teilla.

Muistaakseni B.B on ollut Jarvenpaan puisto bluesissa...en nyt varmaksi sano, muisti patkii.

Sari said...

Kiitos Kirsi. Voisin hyvin kuvitella, että B.B. on ollut Järvenpäässä esiintymässä...

Kajeliina said...

Voi että ihanalta kuulosti konsertti-ilta :) Ois kiva itsekin se nähdä joku päivä...mieheni on Kingin nähnyt jo 3 kertaa, ja yks kerta tais olla just Järvenpäässä puisto bluesissa.
Terkkuja!!!

Sari said...

Kajeliina. B.B. on ollut meidän suosikki iät ajat ja kyllä oli nytkin tosi ihanaa mennä häntä katsomaan, ihan vahingossa tuon konsertti-ilmoituksen huomasin lehdessä ja tilasin kyl liput samantien.

Viimeksi nähtiin B.B. viitisen vuotta sitten ja onhan tahti vähän siitä hidastunut, mutta kyllä setä vielä jaksoi tosi hyvin soittaa kunnon blues-soolojakin ja ihan voimakkaitakin repäisyjä tuli välillä, että kyllä se vanhakin jaksaa. Ja mä vaan rakastan B.B. Kingin huumorintajua ja sitä pilkettä silmäkulmassa!

Ihailtava mies!