Friday, November 21, 2008

Tykkään kahviloista...

Ja kävin taas...
Yhdessä lempikahvilassani Panera Cafessa, lähimallilla, lounastamassa.

Joulushoppailuiden lomassa.

Ja tilasin itselleni tällaisen annoksen.

Cheddar-broccolikeiton, (Chopped broccoli, shredded carrot and select seasonings simmered in a velvety smooth cheese sauce) joka on muuten oma lempparini tortillasoupin rinnalla. Ja toisena ruokana on tässä makoisa kanaleipä (all-natural pepper-mustard chicken accompanied by our Caesar dressing, Asiago-Parmesan cheese, tomatoes, red onions & spices on our Artisan Three Cheese bread).

Ja hyvää oli taas. Siitä oli sitten hyvä jatkaa Macykselle, mutta ne mokkasaappaat, ne jäi kyllä ostamatta... ;-)

6 comments:

Anonymous said...

Heippa!
Olemme lähdössä äkkilähtönä maanantaina Floridaan kahdeksi viikoksi. Omasta vierailustani rapakon takana on kulunut jo melkein 20 vuotta ja mies lähtee ensimmäistä kertaa. Tuon Chili`s ruokapaikan tuolta aikaisemmasta postauksestasi poimin. Mutta olisiko sinulla muita vinkkejä. Olisimme kiinnostuneita niin ruokapaikoista, kuin kaupoista. Lapset 3-13v. odottavat mm.vaatteita tuliaisiksi. Cymboreen tiedän, mutta mitä suosittelisit.
Jos on liian monimutkainen kysymys, niin unohda. Mutta jos vastaat, niin etukäteen jo lämmin kiitos.
Terkkuja sinne täältä pakkasen keskeltä. T:Sirkku

Sari said...

Voi juku, täällä on niin paljon kivoja ruokapaikkoja ja kauppoja, että mistähän alkaisi...

Niin ja nämä ketjut saattavat vaihdella osavaltioittain, mutta kun kävimme Floridassa jokunen vuosi sitten, niin taisi siellä näitä samojakin ketjuja löytyä. Jos olette menossa Miami Beachille, niin siellä on ainakin rannan tuntumassa ihan omat kahvilansa ja ravintolansa, Fort Lauderdalesta en taas juuri tiedä. Orlandossa oli ainakin meille tuttuja ketjuja. Mutta riippuu vähän paikastakin...

Meidän ulkonasyömiset on muuteskin vähän sellaisia, että käydään tosi usein pienissä ketjuissa, joita on vain paikallisesti meidän kaupungissa, etenkin kaikki etniset paikat, jotka on meidän suosikkeja. Mutta tässä muutamia ketjuravintoloita, joita sieltä saattaa löytyä. Chiliksen ohella On the Border on hyvä tex-mex tyylinen ravintola, Cheesecake Factorysta saa suussa sulavaa cheesecakea ja sen lisäksi ruokavalikoima on tosi laaja. Jos siellä tulee vastaan California Pizza Kitchen, niin sieltä saa tosi maittavaa pizzaa, Red Robinista ihan maistuvia hampurilaisia, Applebee'sistä enempi perinteistä, IHOP:ista löytyy tosi maittavat aamupalat (joista voi nauttia läpi vuorokauden...), Carino's ketju tarjoaa hyvää italiaista, Cheddar's amerikkalaista (ei mulle tuttu, en ole edes kokeillut, mutta kuulema hyvä), SaltGrassista löytyy pihviä, näitä pihviketjuja ainakin meillä löytyy aika paljon ja nämä varmaan vaihtelee alueittain, samoin kuin muutkin, mutta jospa näistä jotain löytyy. Kannattaa kokeilla myös etnisiä ravintoloita, kuten thaipaikkoja, intialaisia, japanilaisia, turkkilaisia ja kiinalaisia ravintoloita. Ne on minusta kaikkein parhaita, ainakin meidän alueella!

Kaupoista suosittelen muksujen kanssa matkaaville ainakin Disney Storea, KB Toysia, Toys'r'Usia ja vielä lelujen osalta Targetia (Targetista löytyy kyllä kaikenlaista kivaa, yksi lempikaupoistani) ja Walmartia. Lastenvaatteiden osalta Gymboree on hyvä, ja taas tuo Target, Gap ja Tommy Kids. Ja Macy's sekä Dillards tavaratalot on ihan ok, samoin JC Penney, näistä löytyy usein hyviä alennuksia. Ja poistomyymälöistä Ross, Marshalls ja TJ Maxx ovat omat suosikkini. Ja onhan näitä vaikka kuinka, tässä nyt jokunen, toivottavasti näitä löytyy sieltä suunnasta Floridaa, jonne olette matkustamassa.

Kannattaa tutustua (jos ehdit) jo etukäteen alueeseen ja katsella, missä on mallit, eli siis ostarit ja ehkä jo katsella, mitä ravintoloita löytyy. Ja auton vuokraamista suositan (ja varmasti näin teettekin autojen luvatussa maassa..), jos haluatte nähdä kahden viikon aikana enemmänkin Floridaa.

Floridassa erityisesti Key West on kauneinta aluetta ja sieltä löytyy myös Yhdysvaltojen eteläisin kohta ja paljon luksusristeilylaivoja, palmuja ja turkoosia vettä. Evergladeseilla voi ihailla krokotiileja ja Miami Beachilla niitä tv-sarjoista tuttuja, bodattuja ja muokattuja vartaloita ja kaduilla rullaluistelijoita ja pyöräilijöitä. Hyvää matkaa teille, minne suuntaan Floridaa nyt sitten matkaa teettekin!

Sooloilija said...

Kahviloissa istuminen, missä päin maailmaa tahansa, on ihan parasta! Tänäänkin taas suuntaan kohti jotain kaupunkimme kahvilaa..

Ihanan annoksen olet syönyt, mutta onpas ne englanniksi sanottu kovin monimutkaisesti ja pitkästi..

Anonymous said...

Voi kiitos vastauksestasi. Menemme Orlandoon. Lennämme Finnairilla suoraan(tankkaus Kanadassa) Fort Lauderdaleen ja vuokraamme siitä auton. Tämä oli ainoa jäljellä oleva matka/hotelli.
Muuten äkkilähtönä lennot olisi saanut muistaakseni 450 eurolla. Tämä vinkkinä, tosin en tiedä miten sieltä tännepäin saa noita matkoja. Hinta täältä sinne on tosi halpa.(maksoimme lennoista ja hotellista(+++) 800euroa per henkilö) Miten paljon hintaa sitten nostaa maan sisäiset lennot. Aattelin vain jos joskus lähdette käymään täällä päin, niin vinkiksi.
Kiitos kaikista vinkeistä. katselin mallien kuvia ja vaikuttivat niin hienoilta ja kalliilta:) siksi on ihana kun tietää mitä kauppoja kannattaa etsiä. Harmi vain, että lentokoneeseen mahtuu niin vähän, muuten olisi voinut olla yksi vaaleanpunainen keittiö mukana, valkoisesta koulupöydästä puhumattakaan. Ai että olivat ihania:)
Ja ihana tietää noita ruokapaikkojakin. Mc Donalds jää varmasti väliin:)Kun kaksistaan päästään matkaan, niin varmasti kaikkea erilaista kokeillaan:)
Olen ihan kauhusta jäykkänä, pelkään lentämistä ihan hirveästi. Vaikka olen lentänyt nuorena(nelikymppinen ikäloppu) paljon. Nyt täytyy lopettaa lörinät ja yrittää etsiä kesävaatteita. Utopistinen ajatus, kun ulkona on pieni pakkanen 1 cm lunta maassa ja puut kuuran peitossa ja aurinko paistaa. Aivan upea maisema. Tosi kaunista.Ja harvinaista tähän aikaan vuodesta nykyisin.
Aurinkoiset pakkasterveiset ja vielä lämmin kiitos t:Sirkku

Sari said...

Moi Sooloilija. Kahviloissa on ihan oma tunnelmansa ja aina on kiva nauttia hyvää lounasta. Noiden annosten nimet on ihan lyhykäiset, mutta ruokaintoilijana halusin laittaa kahvilan webbisivuilta nuo selostuksetkin esille, joissa kerrotaan, mitä leipään ja keittoon sisältyy...

Sirkku, toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle jotain apua ja oikein hyvää ja turvallista matkaa teille! Nauttikaa!

Olemme itse ajaneet joskus Miami Beachille, viipyen päivän verran New Orleansissa ja muutama muukin osavaltio siinä sivuutettiin Louisianan lisäksi. Hurja ajomatka oli ja seuraavan kerran menen kyllä mieluummin lentäen. Itselläkin on muuten ollut lentämisen kanssa aina vähän niin ja näin, mutta nykyään en enää jaksa lentämistä ajatella, on tässä tätä päänvaivaa jo muissakin asioissa ihan riittävästi... ;-)

Edullinen hinta kahden viikon reissusta. Itselläkin on vähän matkakuumetta, mutta meillä ei ole kuin jokunen päivä lomailuun. Saas nähdä, mistä itsemme löydämme... ;-)

Susa said...

Nam nam, makin tykkaan Panerasta :) Tilaan yleensa myos keitto ja leipa combon :) Niitten french onion soup on ihanaa :)