Sunday, November 16, 2008

Hius-Draamaa!

Se on taas se aika vuodesta, kun vanha hiusväri alkaa ärsyttämään, se platinablondi-tukka ahdistamaan ja tekee mieli saada vähän uutta ilmettä hiuksiinsa. Eikä sitä kuumetta alenna yhtään se, että useassa blogissa naiset pohtivat ja puhelevat samaa, ja monia kivoja hiusmalleja olen sieltä saanutkin bongailla...

Eli siis, hiuksia värjäämään! Ja pitkän pohdiskelun jälkeen ajattelin, että nytpä säästän vähän rahaa ja teen homman ihan itse. Sehän nyt on ihan iisi juttu, ostan vain vähän tummemman väripurkin ja värjään tummemmaksi, siis ihan piece of cake!

Tai niin ainakin luulin!

Väri oli hankittu ja tänä aamuna ajattelin aamupalan jälkeen, että no niin, nyt sitten tukkaa värjäämään. Ja niinpä niin, pian on jo uusi väri päässäni.

Mutta mitä ihmettä??? Pian huomaan kauhukseni hiusteni muuttuvan hiljakseen violetiksi, aina vain tummemmaksi ja tummemmaksi... Blondina (vielä silloin) ajattelin, että ehkä sen on vain tarkoitus näyttää tältä, ei tässä mitään.

Mutta kun pesin värin pois hiuksista, oli jälki oli kyllä ihan jotain KAMMOA!

Hiukseni olivat ihan oikeasti harmahtavan violetit! Oh wow!!! Tottakai miehenikin tuli siihen vielä viisastelemaan ja koetti ensin lohdutella, ettei tuo nyt niin kamalalta näytä, vaikka vähän onkin violetti. Siis voi p#k#¤#¤%e!!!!

Eikun soittamaan (tosi nolona tietty, kun piti tunnustaa, että olen itse värjännyt) omalle kampaajalleni, miespuoliselle, homosellaiselle, että: Hei, onko sulla aikoja tälle päivälle, mulla kun sattui tällainen pikku accidentti tässä? Mun tukka on nimittäin violettiiiiihh!!!! Siis voi hemmetti soikoon!

Ja hän sattui (suureksi helpotuksekseni) olemaan tänään töissä, joten pääsin hänen luokseen onneksi heti ja hän sitten vino hymy huulillaan korjasi violettisävyisen pääni inhimillisempään kuntoon. Nyt väri on melko tavalla se, mitä hiusten juurenikin olivat, eli tummempaa sävyä, lähellä hiekkaa ja beigeä. Myöhemmin ajattelin laittaa vähän vaaleaa raitaa tuohon päälle, vaan nyt en uskaltanut hirveästi mitään lisäjuttua ottaa, kun hiusparat on nyt yhden päivän sisällä jo värjätty kahdesti.

Hoh hoh. Mitä tästä taas opin? Saipa olla kyllä viimeinen kerta, kun itse lähden tukkaani värjäämään. Pitäisi se jo oppia!



Tältä hiukseni nyt sitten näyttävät. Mielestäni lopputulos (kampaamossa käynnin jälkeen) on ihan hyvä. Mutta myöhemmin laitan ehkä niitä vaaleampia raitoja. Kait se blondina olo vain on niin verissä, ettei sitä osaa olla edes tämän vertaa tummempi...

Mutta hei ihmiset! Älkää värjätkö itse, jos ette ole aiemmin tuotetta käyttäneet tai olette vähänkään epävarmoja lopputuloksesta. Tai ainakin kannattaa lukea ne värjäystuotteiden selosteet tosi tarkkaan. Omassa hiusvärissäni oli tuhkaa, joka ei minun hiuksiin sovi lainkaan, vaan värjää ne juurikin sellaiseksi violettisävyisiksi/harmahtaviksi.

Oh yes! Tästä onkin nyt hyvä lähteä illalla katsomaan B.B. Kingiä, uudella kampauksella ja hiuksilla! Onneksi eivät sentään ole enää violetit!

11 comments:

Susa said...

Sorry Sari, mutta nauran taalla ;D ;D
Noin mulle kavisi aivan varmasti jos varjaisin. Ei ole epailystakaan.

Hiuksesi nayttavat hyvilta ja terveilta.

Mulla on just ton variset, enka ole koskaan varjannyt. En ole ainakaan viela uskaltanut. Olen tosi hannari, mita tulee muutoksiin.
Sun kampaus on aikalailla samanlainen kun mulla oli viela viime viikolla ;)

Kivat lasit :)

*itKuPiLLi* said...

LOL, tuttu tarina. Mä olen tehnyt kyllä varmaan kaikki mahdolliset käsittelyt mitä tukalle voi tehdä ja kaikki mahdolliset virheet ja kumma kyllä niistä ei tunnu silti mitään oppivan. Tosin mulla on nyt menossa pisin putki koskaan, etten ole mennyt hetken mielijohteesta tekemään mitään. Voi siis olla, että olen jotain viimein oppinut. Mutta vannomatta paras.

Mulla on kyllä ollut ihan tarkoituksella violetit hiukset. Värjäsin sellaisilla semicoloreilla välillä pinkiksi ja välillä violetiksi. Ja viihdyin oikein hyvin varsinkin siinä pinkissä.

Mutta sun hiukset näyttää tosi kauniilta tossa kuvassa, oikein terveen näköiset. Sun olis kyllä pitänyt ottaa kuva sen oman käsittelyn jälkeen. ;)

Sari said...

Tiedätkö Susa, mutta niin nauroin minäkin! Nuorempana olisin taatusti kirkunut ja itkenyt ja repinyt hiuksia päästäni, mutta nyt en osannut kuin nauraa omalle tyhmyydelleni... Blondi mikä blondi, vaikkakin nyt astetta tummempi... ;-)

Mä olen kyllä aina värjäillyt hiuksiani, vuoroin vaaleammaksi, vuoroin vähän tummemmaksi ja itsekin olen ihan hyvin tuloksin värjännyt hiukseni jonkun kerran, mutta tämä tuote oli uusi ja olisi pitänyt olla varovaisempi. Noh, opinpahan taas ja ensi kerralla menen kyllä kampaamolle hiukseni värjäämään! Jo riitti tämä omatoimisuus ja kokeilunhalu... ;-)

Sari said...

Moi Itkupilli! Minä nyt ainakin koetan oppia tästä mokastani... Ei ollut ihan tarkoitus tuollaista väriä itselleen hankkia. Otin itse asiassa pari kuvaa siitä ekasta väristä, mutta painoin kyllä järjestään delete-nappulaa, oli sellainen ilmestys, ettei tehnyt mieli jakaa niitä kuvia... ;-)

Kyllähän sitä tosiaan on tullut tukkaa värjäiltyä, mut olen aina pysytellyt jollain tapaa blondissa kiinni, eli mulle ei oikein toimi violetit, eikä varsinkaan harmaanvioletit hiukset...

Hiukset näyttää juu täs kuvassa hyvältä ja kiiltäviltä ja kaikkea, mut nämä on kampaamon jäljiltä. Oikeasti mulla on tosi hankalat hiukset, kun ovat luonnonkiharat ja sellaiset pörhöt, eivätkä luonnossa olleskaan noin laitetun näköiset.

Nina said...

Onkohan vaaleita hiuksia vaikeampi värjätä kuin tällaisia maantienvärisiä...?
Joskus nuoruudessani halusin valean tukan, josta sitten tuli keltainen! En blondannut toista kertaa. Kampaamossa on laitettu vaaleita raitoja, mutta itse en enää moiseen urotekoon lähde.

Sari said...

Moi Nina, ja kiitos kommentista ja vierailusta blogissani. Kävin jo vastavierailulla sinun luonasi ja kivalta näytti! Lisäsin sinut listaani hetimiten...

Mutta jaahas, en tiedä, onko vaaleaa tukkaa sen vaikeampi värjätä, minä nyt vaan en osannut valita oikeaa sävyä, tai ainakin kampaamossa näin kuulin. Minun tukan sävylle kun ei missään nimessä saisi laittaa mitään tuhkan sävyä, jota tuossa ostamassani värissä tietty oli... Hoh, tunsin oloni tänään kyllä vähintäänkin tyhmäksi ja blondiksi, mutta onneksi tukka saatiin pelastettua, muuten olisin kulkenut säkki päässä seuraavat pari kuukautta. Muistan muuten itsekin värjänneeni joskus nuorena Suomessa tukan ihan vaalealla värillä ja siitä tuli kanssa sellainen keltainen, ihan kammo! Siihen jäi värjäilyt moneksi vuotta, kunnes taas piti kokeilla...

Sooloilija said...

Hiusasiat tosiaankin ovat tapetilla täällä pohjolassakin.. Varasin ensi viikolle kampaamoajan, en olekaan vuoteen käynyt, juu, vuoteen! Hiukseni ovat lähes tismalleen samanmalliset kuin kuvassasi, mutta tummanruskeat..

Tosi hyvä lopputulos, värikin on hyvä. Olisi ollut draaman kannalta upea nähdä ne violetitkin hiukset, mutta.. ;D

Minä yhä värjään kotona (koska kampaajalla värjäys on niin superkallista), mutta en epäonnistu lähes koskaan, koska tummanruskeisiin hiuksiin ei voi ostaa kuin tummanruskeaa väriä.. Punaisia en rupea yksinäni kokeilemaan, usein niistäkään ei tule kuin tummanruskeita..

ms said...

Hih, voi sä olet ihan hassu :)) Mulle kävi kans noin! Mutta eritavalla. Olen tosi tumma ja halusin ihan vaalean kuontalon, sitten en tykännytkään, kun tummalle vaalea näyttää ihan hassulta... tassuttelin kauppaan ja ostin tumman casting sävytteen, ja niistä tuli vihreät! Ihan kirkkaan ektoplasman vihreät :D Eikä niitä ihan heti saatukaan normaaleiksi. Kyllä nauratti :D

Sittemmin olen yrittänyt sitä vaaleaa taas ja ihan hassuilla lopputuloksilla. Täytynee vain pysytellä sellaisena kun on :)

Sun hiukset näyttää nyt tosi hyviltä ja niin kauniilta! Hurjan kiva lopputulos! :)

Valtavasti lämpöisiä terkkuja!!

Anonymous said...

Kivannakoiset ja ihan hyva vari.

Tein just samoin pari kuukautta sitten. Ei muuta kun tukka ponnarille ja lippis paahan ja lahimpaan kauppaan ostamaan tummaa varia. Ja se oli taas show, koko kylppari ja mun yokkari otsaani myoten olin varissa. Joten nyt ajattelin menna kampaajalle, kun paasen pennuista eroon.

Jael said...

Oho, oikea hiustenmuutosbuumi kiertää blogimaailmassa. Ihanan kauniit ja terveen näköiset hiukset sulla näkyykin olevat.

Mulla on keskiruskea tukka, ja värjäilen silloin tällöin vähän vaaleammaksi.On mullakin virheitä tapahtunut,kun kerran yritin olla blondi,niin se oli niin mulle täysin sopimatonta, että seuraavana päivänä olin taas keskiruskea.Uudessa työpaikassa pomo katseli että mitä ihmettä, joka päivä eri värinen tukka.....

Sari said...

Kiitos Sooloilija, Karkki, Kirsi ja Yaelian kommenteistanne. Helpottavaa huomata, etten ole yksin tämän hiusongelmani kanssa, vaan teillä muillakin on ollut samantyylisiä kokemuksia. Mikä kumma siinäkin on, että syksyllä pitää aina ns. repäistä ja sitten voi sattua kaikenlaista...

Olen täällä kyllä edelleen ihmeissäni näiden kutrieni kanssa, sillä tietyssä valossa nämä kyllä vieläkin näyttävät erehdyttävästi harmahtavilta, vaikka tuossa ottamassani kuvassa väri näyttääkin suht ok:lta.

Voi poijjaat! Noh, nyt odotan kyllä hetken aikaa, ennenkuin värjäilen (siis VÄRJÄYTÄN!) hiukseni uudestaan. Eihän mulla ole kohta yhtään hiusta päässä, kun saavat nyt tällaista kyytiä. Mut seuraavaksi tulee kyl vaaleampaa taas...