Wednesday, February 25, 2009

Hollywood Blvd

Oscareista Hollywoodiin... Tai jotain sen suuntaista...

Ei vaan ihan tosi. Minä ajattelin, että kun nyt on tullut höpöteltyä Oscareista, niin laitan perään joulukuisia kuvia lomamatkaltamme ja nimenomaan Losista ja Hollywoodista.

Mutta hei, eikö ole upea tuo Losin skyline tuossa YLHÄÄLLÄ?
Todellisuudessa se kuitenkin näytti siltä kuin tuossa ALHAALLA!

Niin että tämä minua taas jaksoi järkyttää tässä kaupungissa. Tuo usva on siis ns. smogia tai savusumua, vai miksi sitä nyt sanotaankaan... Niin että mitenkähän saasteinen onkaan Los Angeles. Huh heijaa...

Mutta kyllä ne tutut maamerkit aina löytää, niinkuin tämän Hollywood signin. Aamukävelyllä oleva vanhempi nainen tuumasi, että kaukaapa neito kuvailee kylttiä, että lähemmäskin pääsee. Mutta minulle riitti tämäkin.

On se vaan paikkaan pykätty tämäkin kyltti. Taustalla tosi kivat nuo antennit vai mitkä lie...

Ja sitten köröteltiin jo kohti Hollywood Boulevardia... Palmujen katveessa...

Tämä taisi jo olla Hollywood Boulevardia ja minusta on katu katujen joukossa, ei mitenkään kummoisesti poikkea Losin muusta ilmeestä. Ja taas on utuista smogia taustalla...

Ja Kiinalaisen teatterin edestä löytyvät sitten ne kaikkein suurimmat nimet ja kädenjäljet. Niinkuin tämän tunnetun blondin...

Ja lapsellinen (ja blondi) kun olen, niin lykkäsinpä omankin käteni tuohon Marilynin kädenjälkien rinnalle. Aikas samankokoinen käsi meillä... ;-) Ja kuva oli aika vaikea ottaa, kun muu perhe ei kiinnostunut edes autosta ulostautumaan. Mies tokaisi vain, että ne tähdet ja kädenjäljet on jo kerran nähty, me ajellaan tytön kanssa vähän sightsaria...

Jassoo...
Johnny Depp on päässyt ns. isojen nimien viereen ja siinä komeilivat herran kengät ja kädet betonissa.

Ja no niin, saa jo riittää mallailu...

Ja näitä tähtösiä sitten riittää Walk of Famella...

Niinkuin myös turisteja ja minä kyllä tunsin itseni ihan samanlaiseksi turistiksi kuin nämä muutkin. Tässä Kiinalaisen teatterin lähettyvillä on muuten tosi paljon kaikenlaisia krääsäkauppoja ja on joteskin vähän kummallinen paikka. En oikein tiedä, mitä tästä Kiinalaisen teatterin ja Walk of Famen alueesta pitäisi ajatella, on toisaalta mielenkiintoinen ja kiehtova tähtineen, teattereineen ja kaikkineen, mutta toisaalta jotenkin ontto ja valju koko paikka.

Kiinalaisen teatterin koristukset ovat kyllä kauniita.

Tässä kauniit teatterin ulko-ovet. Sisälle en valitettavasti ehtinyt, sillä olimme matkalla lentokentälle, eikä minulla ollut kuin pieni hetki pörrätä alueella.

Niinpä Kodak Teatteristakin näin vain tämän. Nenä kiinni lasissa kurkkailin ovista sisään, mutta sielläkin jäi sitten käymättä. Olisi ollut jännä nähdä, millaista tuolla teatterisalissa on ja istahtaa vaikka samalle eturivin tuolille kuin rouva Pitt tai herra Pitt tai joku muu eturivin näyttelijä viime sunnuntailta... Ehkä teen sen, joskus...

11 comments:

Mari said...

Hyi jestas että on savusumua :( Kauniille näyttää muuten kaupunki...

Paivi said...

Voi kun tuo Hollywood on vielä näkemättä... Kyllä sinne leffafriikkinä joskus pitäisi päästä, vaikka kaikki sanookin, että ei se ole sen arvoista ja että onpas tylsä kaupunki se LA... ;-) En usko ennen kuin omin silmin nään! Kuitenkin kaikki tällaiset kuvat näyttää just siltä, että hei MINÄkin haluan päästä kokeilemaan Marilynin kädenjälkiä...

Kiitos kuvafiilistelystä Sari!

Elisa said...

Kiitos tästä "kiertoajelusta"! Oli kiva päästä kyytiin!

Sari said...

Moi Mari, Los Angeles on ehkä saasteisin kaupunki, jonka olen koskaan nähnyt. Siis ainakin tuon savusumun suhteen. Itse asumme melko pienessä kaupungissa ja täällä saa vielä hengitellä suht raikasta ilmaa, mutta onhan meidänkin downtown usein smogin peitossa, muttei ihan näin sankan sentään...

Moi Päivi, kyllä sinäkin sinne vielä ehdit ;-) Minä en oikein tiedä, mitä ajatella koko Los Angelesista. Joku siinä kaupungissa toisaalta kiehtoo ja joku taas toisaalta etoo. On sellainen sekametelisoppa koko paikka, loistoa ja kurjuutta samassa paketissa. En tiedä, omituinen paikka... Mutta onhan tuo Hollywood Blvd jännä nähdä, vaikkei enää kiinnostusta tuossa toisessa puoliskossa herättänytkään, vaan päätti mieluummin ajella tytön kanssa ympyrää lähialueilla. Tuonne oliskin kiva päästä toisen leffafriikin kanssa, että milloinkas tehdään treffit Kiinalaisen teatterin edessä???

Elisa, mukava juttu, jos nämä kuvat ilahduttivat. Yhtäkkiä vaan tuli mieleeni, että miksen laittaisi näitä kuvia nyt tänne, kun on tullut aihetta jollain tapaa jo sivuttua viime päivinä... ;-)

Auli said...

Olipa kiva palata kuviesi myötä muistoissa kuusi vuotta taakse päin. Tein ensimmäisen USA:n matkani LA:iin v. 2003 ja juuri nuo kuvaamasi kohteet kuuluivat meidänkin ohjelmaan. Elokuvien ja amerikkalaisten sarjojen (varsinkin Friends oli silloin tosi kova sana meidän perheessä) ystävänä minäkin halusin ihan ensimmäiseksi nähdä USA:sta juuri Hollywoodin filmistudioineen. Vielä nykyäänkin Hollywood-kyltin nähdessäni jaksan ihmetellä sitä, että olen nähnyt sen ihan oikeasti :)

Suvi said...

Kyllä on paljon savusumua. Ja vaikka onkin turistijuttu räpsiä noita kuvia, niin turistinahan sinne mennään, ja siksi on kiva saada ne kuvat. Silti jokakerta matkoilla ei haluaisi olla sellainen "typerä turisti", vaan sulautua jotenkin massaan. Mikähän siinäkin sitten on.

Yaelian said...

Mä muistan myös jonkun verran tuota savusumua tuolta. Silloin kun olin Los Angelesissä, oltiin puoli viikkoa jossain motellissa aika lähellä Kodak teatteria.Lopun LA ajan majailimmekin sitten vähän periferiassa.Kiva oli taas mennä "takaisin" näiden kuviesi kautta!

Sari said...

Hei Auli ja kiva juttu, jos sain mukavia muistoja mieleen näillä kuvilla. Minäkin pähkäilin pitkään, että menenkö filmistudioille, mutta tällä kertaa jäi käymättä. Pikkuneidin Disneyland meni nyt etusijalle, mutta ehkä ensi kerralla sitten... ;-)

Moi Suvi, savusumua oli kyllä tosi paljon, mutta ei kai se mikään ihme ole, kun ajattelee kaikkea istä liikenteen määrää ja lukuisia lentokenttiä Losin alueella. Juu, eihän se mitään haittaa olla turistina turistien joukossa, mutta kaikki ne turistiansat jo hiukan hymyilyttää...

Hei Yaelian, minut tuo saasteisuus yllätti, ja tuntui hurjalta, kun jo Santa Barbarasta Losin suuntaan ajellessamme huomasimme taivaanrannassa sellaisen keltaisen utukerroksen. Mutta kai nämä ovat ihan yleisiä ongelmia näin isoissa suurkaupungeissa.

*iTkUpiLLi* said...

No olipas tuttuja paikkoja. Toi on se Hollywoodin turistirysa, mutta muuten Hollywood on tosi vaihteleva ja mielenkiintoinen, ja kuten mainitsit, luksusta ja rahjaisyytta vieri vieressa, kuten LA:ssa muutenkin.

Ja tuo saaste on kylla kamala, sen huomaa juuri valokuvista parhaiten. Tuulisena paivana tulee ihan erilaisia kuvia.

Mutta ei Los Angeles ole todellakaan tylsa kaupunki,kuten tuolla yhdessa kommentissa mainittiin. Kylla taalla on ihan kaikkea joka lahtoon.

Anonymous said...

Se smog on jännä juttu. Esim. Lontoossa joskus 90-luvulla itselläni tuli vain mustaa räkää iltaisin mutta nyt viime reissulla tilanne oli paljon parempi, eli siellä on tehty asialle jotain. Jännä etteivät jenkit saa aikaiseksi mitään..

Sari said...

Moi Itkupilli. Mä odotinkin jo sun kommenttiasi, kun sä siellä suunnalla asut ja tiedät nämä paikat paremmin kuin moni meistä. Losilla on kyllä useat kasvot ja minulla on vähän ristiriitaiset tunteet kaupunkia kohtaan. Niinkuin jo tuossa sanoinkin, toisaalta se paikka kiehtoo ja toisaalta taas jotkut asiat kuvottaa. Niinkuin sinunkin blogeistasi olen monasti saanut todeta ja kuviesi perusteella ne käsitykset vielä vahvistuvat.

Hollywood Blvd oli muuten tosi tosi hiljainen tuona aamuna, kun kävin Kiinalaisen teatterin edessä kuvailemassa. Sattui olemaan 1.1. ja monet liikkeet olivat suljettuina ja turistejakin oli suhteellisen vähän liikenteessä.

Ei minustakaan ole mikään tylsä kaupunki, päinvastoin, herättää paljon ajatuksia ja monet eri kaupunginosat tarjoavat erilaista nähtävää ja koettavaa. Muistan kuinka edellisellä reissullamme olin aivan innoissani Melrosen kirppareilla ja samoilla seuduilla kuin joskus teininä seuraamani tv-sarjan päätähdet. Pienestä se ilo irtoaa. Oletko muuten itse käynyt Melrosen viikonloppukirppiksillä? Ainakin itse tuolta kadulta olen nähnyt kuvia blogeissasi.

Moi Mikaela. Huh, eli saasteinen ilma on ollut Lontoossakin, mutta tosi hienoa, jos ovat tehneet korjauksia ja ilmansaasteet ovat kaupungissa vähentyneet. Kiva olisi käydä Lontoossa itsekin, olen käynyt siellä vain kerran ja silloinkin olin 18-vee tytönhöppänä, kun olimme miehen kanssa kihlajaismatkalla Lontoossa ;-)