Tuesday, February 17, 2009

Benihana

Viime viikolla tosiaan juhlistimme myös miehen syntymäpäiviä ja menimme sen kunniaksi syömään lempparipaikkaamme, Hibachi steakhouse Benihanaan, japanilaiseen ravintolaan, josta saa mm. herkullista, perinteisellä "teppanyaki" tyylillä tehtyä ruokaa.


Olimme ensimmäisiä asiakkaita, joten saimme odottaa hivenen aikaa ravintolan aulassa. Sieltä aukenivatkin ihan kivat näkymät drinkkibaariin.


Liekö ollut ravintolan omistaja nojailemassa tiskiin...

Kivoja nuo kaikki valaisimet tässä ravintolassa.

Ja sitten asiaan. Teppanyaki on perinteinen japanilainen tapa ruoanlaitossa ja annokset tehdään aina tällaisen lieden äärellä ja asiakkaat siis istuvat kokin ympärillä ja seuraavat ruoan valmistusta. Ja tapana on, että pöydän ollessa suuren lieden ympärillä, saatat jakaa sen tuntemattomien ihmisten kanssa, sillä pöytään istutetaan niin monta ihmistä, kun mukavasti saadaan mahtumaan ja niinpä jaoimme pöydän intialaisen pariskunnan kanssa, jotka vaikuttivat ihan mukavilta kunnes...

He päättivät valittaa joka ikisestä asiasta, kastiketta liikaa, liian vähän, mitä tämä nyt on, tuo uusi annos, ei tätä ei sitä, minä haluan extra-sitä extra-tätä. Vaivasivat kokkiparkaa koko ajan ja lopulta jopa ravintolan omistaja tuli selvittämään, että mikä on ruoassa vikana, kun koko ajan suu kävi ja valitusvirttä tuli solkenaan.

Lisäksi ärsytti, kun pariskunta puheli koko ajan rahasta. Itse en ainakaan juuri halua omista henk.koht. asioista keskustella, jos jaan pöydän tuntemattomien ihmisten kanssa...

Mutta onneksi ruoka oli sentään hyvää ja sitä oli riittävästi, tai oikeastaan ihan liikaa... Otimme Chef-special annoksen, joka oli kahdelle. Annokseen kuului alkusalaatti ja keitto, katkaravut, kanaa ja punaista lihaa paistettuna tuolla isolla liedellä sekä lisukkeena riisiä ja ihania japanilaisia kastikkeita. Punaisen lihan olisi voinut kohdaltani jättää pois kokonaan.

Jälkiruoaksi sai valita jäätelön tai shorbetin, minä valitsin tämän appelsiinishorbetin, joka oli ehkä hiukkaisen liian imelää omaan makuuni, mutta upposi kuitenkin.

Hyvää oli, mutta nyt kun on itse pienentänyt omia ruoka-annoksiaan melko tuntuvasti, olo oli varsin turta ruokailun jälkeen ja voi olla, että seuraavalla kerralla tänne mentäessä otan ihan jonkun pienen annoksen.

6 comments:

Sooloilija said...

Muuten kuullostaa hyvältä, mutta tuo ruokaseura ei. Valittajat ovat kaikkein pahimpia! Ja uskon, että tuossakaan laadukkaan näköisessä paikassa tuskin olisi ollut edes mitään valitettavaa..Mutta joillain on tarve päteä..

Sari said...

Moi Sooloilija. Niinpä juuri, meillä meni kyllä fiilikset noita kahta kuunnellessa. Ihan älytöntä pomotusta ja tuo kokkiparka oli ihan paniikissa, kun aina meni joku vikaan ja oli liian vähän kastiketta jne. jne.

Huoh, mutta ruoka oli maittavaa... ;-)

Yaelian said...

Minäkin olen syönyt Benihanaketjun ravintolassa. Sääli että pöytäseura oli noin kurjaa, varmaan pilasikin nautinnon ruuasta huolimatta:-(
Tuo appelsiinijätski näyttää herkulliselta!

Sari said...

Yaelian, Benihana on hyvä ketju, mutta sääli, ettei pöytäseuraansa voi aina valita... :-(

Hannelen paratiisi said...

Sushin suuri ystävä olen.

Sari said...

Hei Hannele ja sama täällä. Sushi ja oikeastaan kaikki aasialainen ruoka maistuu ;-)