Tuesday, February 10, 2009

Nami nami...

Laihduttamisen myötä olen totuttautunut täysin uudenlaiseen ruokavalioon.

Paljon vettä, paljon kasviksia, vihanneksia, marjoja ja vielä kerran marjoja.

Myös pavut, linssit ja herneet ovat nyt enenevässä määrin ruokavaliossamme ja niistä erityisesti japanilaiset Edamamet (baby soybeans) ovat meidän herkkua!

Jopa perheen pienin napsii niitä lautaselta minkä ehtii ja huokailee vaan, että: Nami nami!

Minusta Edamamet ovat parhaimmillaan, kun ne ottaa pakastimesta (ostamme aina ison laatikollisen näitä pakasteena), ripottelee päälle vähän Kosher-suolaa ja sitten mikroon hetkeksi sulamaan (sulatuksen jälkeen saavat olla vielä rapsakkoja ja raikkaita, siis älä kuumenna).

Näitä voit syödä ihan tällaisenaan tai vaikkapa raikkaana lisukkeena salaateissa.

Ja osan laitoinkin kevyeen lohisalaattiin, jossa oli aineksina salaattia (baby spring mix), lohta, sitruunamehua ja edamamea. Tosi helppo ja kevyt ruoka ja maistuu!

7 comments:

Yaelian said...

Oletpa valinnut hyvän uuden ruokavalion:-) Mullakin on edamamea pakastimessa. Suomessa en koskaan siihen törmännyt, mutta kun tulin tänne vähän yli 2 v sitten huomasin sitä joka superin pakastealtaassa.Tosi kiva snack!
Sulle muuten on blogipalkinto mun ruokablogissa..

Sooloilija said...

Ihanaa, kiitos vinkistä. En ole varma löytyykö just noita samoja täältä, mutta muuten pitäisi lisätä juuri papujen yms. syömistä.

Kaikenlaisia vinkkejä tarvitaan muilta, jotta jaksaa jatkaa tätä uutta ruokavaliota ja siinä samalla laihduttamista.
Sinä olet sisäistänyt jo hyvin tämän asian..

Sari said...

Hei Yaelian. Ruokavalio meni tosiaan ihan uusiksi ja nyt alkaa jo jotain näkymään ulospäinkin, vihdoin! Mä en tosiaan tiedä, et saako näit Suomesta, mutta täällä näihin törmää kans joka marketissa ja aasialaisessa ravintolassa ;-) Ja hei kiitos, käynpä kurkkaamassa palkinnon ruokablogistasi ;-)

Sooloilija. Minä en tosiaan tiedä varmaksi, löytyykö edamameja Suomesta, mutta ehkä etnisistä ruokakaupoista voisi kysellä, jollei muualta löydy. Mä olen nyt vihdoin sisäistänyt tän uuden ruokavalion, eikä se väliaikainen näläntunne ja cravingsit enää niin haittaa, tähän alkaa jo tottumaan. Ja silti herkuttelen välillä, sillä muuten tulee se repsahdus... Koetetaan nyt sinnitellä, eikö vaan!!!

kirsi said...

(nielaisin just salmiakkia, olen laihiksella...)

Noita papuja pitaisi meidankin perheen syoda enemman, mutta aina joku sanoo,pliis, ei noita, eika noita ja noita. Pitaisi tehda jokaiselle eri salaatit ja vihannekset.

Sooloilija said...

Juu sinnitellään, harjoitellaan ja nautitaan!! Mun suurin kompastuskiveni on yhä MÄÄRÄ eli syön pikkuisen liikaa lähes joka aterialla.. Kun oppisi tyytymään siihen annokseen, jonka lautaselle laittaa.

katriina said...

Ihanan näköistä salaattia! Viimeksi TOISSA KESÄNÄ löysin edes jonkinlaisia papuja tuoremyynnistä eli täältä Suomesta ei tahdo saada mitään muuta kuin kuivattuja tai vihreitä belgialaisia papuja pakasteena. Näkee, ettemme ole papukansaa.

Sari said...

Kirsi. Mä jo kauhulla odotan, koska meidän tyttö sanoo ei pavuille. Mut vielä menee, toistaiseksi... ;-)

Sooloilija. Mulla on ollut ihan sama ongelma, et oon aina syönyt hevosen annoksia ja santsannut ja noin, mut nyt koetan pysyä yhdes lautasellisessa, se kun yleensä on kuiteskin ihan tarpeeksi, vaikkei aina siltä tietty tunnu, etenkin jos on hyvää ruokaa... ;-)

Moi Katriina. Siis ihan tosi! Mä oon joteskin luullut, et kyl Suomesta jotain papuja löytyy tuoreenakin. Voihan nenä! Mut onhan siel sit kesällä sokeriherneitä ja kaikkea ihanaa tarjolla!