Sunday, February 8, 2009

Uutisotsikoissa tänään...

Meille tulee paikallinen sanomalehti, tosin vain sunnuntainumero, sillä siinä on yleensä ne tärkeimmät uutisoinnit metropleximme alueelta.

Mutta olin silti varsin yllättynyt, kun kahlasin tänä aamuna läpi etusivua ja silmiini osui uutinen etusivun alalaidassa, joka alkoi näin...

Texas school reformers try to learn lessons from Finland.

Teacher authonomy, emphasis on individuals, high goals created system that outscores most others.

Wow!

Olemme uutisotsikoissa jälleen!

Vastahan viime vuoden puolella Wall Street Journal ylisti suomalaista koulusysteemiä ja koulutuksen tasoa. Ja samoissa merkeissä olemme otsikoissa jälleen ja tällä paikallisella lehdellämmekin on levikki miljoonia.

Hyvä me!

En taida malttaa olla ensi viikolla tytärtä kerhoon viedessäni mainitsematta tästä ohikulkijoille ja ehkä jopa kerhon rehtorille.

Tyyliin, satuitko huomaamaan ne kaksi artikkelia sunnuntain lehdessä?

Etusivun juttu jatkui edelleen koko sivun mittaisena selontekona suomalaisesta koulusysteemistä sisäsivuilla. Ja Business-osiosta löytyi yllätyksekseni vielä toinen, suomalaiseen koulutukseen ja asiantuntijoihin liittyvä artikkeli, jossa vilahtelee myös suuria firmojen nimiä, kuten Nokia, Wärtsilä ja Vaisala Corp.

Enkä malttanut olla hymyilemättä, kun Business-osion otsikko jatkui sisäsivuilla näin: U.S. might take lesson from Finland... ;-)

Mielenkiintoista luettavaa ja te kaikki, jotka asustatte tällä alueella, käykäähän jo viimeistään nyt ostamassa tämä DMN:n sunnuntai-numero!

2 comments:

Yaelian said...

Hyvä juttu:-) Täälläkin viime vuonna kirjoitettiin paljon Suomen koulutussysteemistä ja muutenkin on mainittu Suomen paremmuudet tilastojen mukaan, ja viime vuonna vielä käytiin Suomessa tekemässä ohjelmakin suomalaisista kouluista!

Sari said...

Eli siis ympäri maailmaa ollaan jo tämä huomattu ;-) Tuo televisio-ohjelma olisi kiva nähdä!