Sunday, February 22, 2009

OSCARIT


Oscar-gaalakin se mennä vilahti taas ohitse ja oli ihan mukavaa vaihtelua nähdä Hugh Jackman juontamassa tätä hienoa gaalaa. Hän otti lavan omakseen ja en voinut kuin ihailla kaikkea Broadway-tyylistä pukuloistoa ja upeita tanssinumeroita, joita silmieni eteen avautui. Minä ainakin pidin tästä vaihtelusta, sanokoot muut mitä sanovat.

Mutta itse asiaan...


Paras naispääosa: Kate Winslet roolistaan elokuvassa The Reader

Hyvä Kate!!! Tämä Oscar-patsas meni AIVAN oikeaan osoitteeseen! Ja tämä nainen olisi voinut hyvin olla ehdokkaana kahdestakin eri elokuvasta, sillä hänen roolinsa leffassa The Revolutionary Road oli mielestäni vielä tätäkin roolia vahvempi, mutta hyvä näinkin ;-)


Paras miespääosa: Sean Penn roolistaan elokuvassa Milk

Öö, tätä leffaa en ole edes nähnyt ja Sean Penn on hyvä näyttelijä ok, mutta hei, tämä Oscar-patsas olisi pitänyt mennä ihan toiselle miehelle, nimittäin Mickey Rourkelle! Hemmetti!!!


Paras naissivuosa: Penelope Cruz roolistaan elokuvassa Vicky Cristina Barcelona

Yes! Vicky Cristina Barcelona on ehkä yksi viime vuoden oudoimpia tapauksia. En oikein tiennyt, että mitä tässä tarinassa haettiin, mutta se jäi mieleeni, että ilman Penelopea tämä leffa olisi ollut täysin mitätön, ainakin minulle...


Paras miessivuosa: Heath Ledger roolistaan elokuvassa The Dark Knight

Arvatenkin tämä patsas meni Heath Ledgerille ja patsaan kävivät noutamassa Heathin läheiset: isä, äiti ja sisar. Koskettava hetki, ja minä itkeä tirsutin taas ihan kunnolla...


Paras elokuva: Slumdog Millionaire

Ja olisihan se pitänyt arvata, että paras elokuva Oscar-pysti menee Slumdogille. Itse en ole leffaa vielä nähnyt, mutta kai tämä ja useat muut Oscarit eri kategorioissa, sekä ne kaikki Golden Globet ovat syy katsoa tämä leffa, ainakin jossain vaiheessa, vaikkei aiheena vaikuta niin kauhean kiinnostavalta. Mutta ehkä olen väärässä, taas kerran...


Paras animaatio: WALL-E

Aivan ihastuttava animaatio, jota suosittelen lämpimästi niin lapsille kuin aikuisillekin. Tarina rakkaudesta ja kaipuusta toisen luo. Kipin kapin vuokraamaan, jos et ole tätä vielä nähnyt! Meidän perheen ehdoton suosikki ja kun tytöltä tuossa hetki sitten arvuuttelimme, että kumpi saa Oscun, WALL-E vai Kung Fu, tuli vastaus heti kirkkaalla äänellä: WALL-E!!!


Ja pakko vielä mainita yksi palkittu tämän iltaisissa Oscareissa. Vaikka itse tuijotan kaikkein kiinnostuneemmin noita yllä mainittuja kategorioita, myös muutama muu kiinnostaa, kuten tämä.

Paras puvustus: The Duchess

Oletko nähnyt tämän leffan? Jos olet, niin tiedät kyllä miksi tämä elokuva sai Oscarin parhaasta puvustuksesta. Upeasti ja taidolla toteutetut asut toivat oman lisämakunsa tähän muutenkin erittäin mielenkiintoiseen tarinaan.

Mielestäni myös Kieran ja Ralphin roolit olisivat olleet Oscarin arvoisia, mutta tällä kertaa eivät päässeet ehdokkaiksi saakka.

---------------------------------

Ja lopuksi vielä pari upeaa asua Red Carpetilta.

Mickey Rourke ei halunnut pukeutua tuxedoon, mutta hei, minusta tämä Jean Paul Gaultierin suunnittelema puku oli aivan upea ja Mickeyn oloinen, persoonallinen valinta!

Ja yllättäen Marisa Tomei oli pukeutunut myös valkoiseen ja tämä hänen upea pukunsa oli minusta todella kaunis!

Mutta oma suosikkini oli kuitenkin tämä ihana Natalie Portmanin iltapuku! Mikä väri ja miten keveä, keväinen ihanuus kauniin Natalien tyttömäisyyttä korostaen.

Mutta nyt riittää Oscar-höpinät tältä erää. Huomenna taidan laittaa vielä muutamia tunnelmia red carpetilta, mutta sitten riittää Oscar-hälinä minun osaltani...

Ja nyt, uni kutsuu... ;-)

Mukavaa viikon alkua kaikille!

Sari

11 comments:

Sooloilija said...

Sullakin täällä runsas juttu runsailla kuvituksilla. Minä valvoin myös koko yön. Enkä löytänyt vielä niin paljon kuvia, vaikka googlettelin..

Koskettavia hetkiä oli gaalassa, ja Hugh Jackman oli aivan huippu! Hän osaa laulaa, tanssia ja vaikka mitä!

Täällä on aamu, kello on 7.35 ja lapset lähtevät kohta kouluun. Minä taidan mennä laittaa nukkumaan.
Palataan asiaan.

Sari said...

Moiks Sooloilija. Joo, täällä on katseltu Oscareita silmä kovana ja alkuillasta pikkuneitikin oli mukana menossa ja jännäsi ihan hirveästi, että saako WALL-E Oscarin. Vaikkei taida reppana edes oikein ymmärtää koko tätä Oscar-hulinaa, mutta silti oli kovasti menossa mukana ;-)

Mahtavia hetkiä tuossa tilaisuudessa oli, mutta minua jäi vähän harmittamaan, että Sean Penn vei Mickey Rourken Oskun... ;-) No ei, Penn on taitava näyttelijä ja on varmaan pystinsä ansainnut, mutta hitsi, olisi ollut mahtava juttu Rourkelle.

Meillä kello lyö kohta puoltayötä ja minä menen nukkumaan. Huh, aikamoinen urakka sulla takana, kun olet jaksanut koko Oscarit valvoa! Mene ihmeessä lepäämään, jatketaan lisää huomenissa, tai siis myöhemmin tänään... ;-) Miten se nyt menee...

Minäkään en löytänyt vielä kuvia noista pystien jakohetkistä, mutta varmasti niitä jo muutaman tunnin päästä löytyy. Mä ajattelin viel palata red carpetille kuvien kanssa, tuun kurkkaamaan sun blogisi viel ennen nukkumaanmenoa.

Paivi said...

Olkaa onnellisia te jotka pääsette / olette päässeet nukkumaan! Kolmelta heräsin gaalaa silmä kovana tapittamaan ja täällä sitä ollaan jo toimistolla töissä! Hiemanko väsyttää, varsinkin kun pikkuneiti päätti alkuyöstä vielä varastaa ne minun sinne suunnittelemat muutamat unitunnit...

Aika hyvin osui nuo isommat pystit kohdalleen minun veikkauksissa (veikkasin oikein ainakin elokuvan, ohjauksen, naispääosan, naissivuosan, miessivuosan ja animaation - ja olin innoissani kun niin ihana ja ympäristötietoinen elokuva kuin WALL-E voitti!). Harmittavasti en vielä kaikkia leffoja ole nähnyt eli en pysty sanomaan, mitkä meni oikeaan osoitteeseen.

Tykkäsin Jackmanin tyylistä juontaa gaala hieman eri tyyliin kuin aikaisemmat. Mies oli ehdottomasti elementissään, kuin teatterin lavalla.

Huh, ei muodosta järkeviä lauseita tämä pää... Mitenkähän selviän tästä päivästä?

Elisa said...

Kiitos tästä kattavasta Oscar jutusta! Olen todella iloinen Katen puolesta. Hienoa Kate, olet upea!! Vähän yllätti minuakin ettei Rourke voittanut Oscaria, olisiko leffa ollut hiukan liian erilainen Oscar juryn makuun?

Olen aina ollut kiinnostunut kapean alueen sektorin leffoista,ja ollut pienenpien tuotantobudjettien (ei niinkään suurien Hollywood tuotantojen) leffojen puolella joten Danny Boylen ohjaama Slummien miljonäärin voitto oli hieno juttu!!

Ps. Olen myös nähnyt Herttuatar leffan, ja en kauheasti tykännyt - olin todella pettynyt Keira Knighleyn näyttelijätyöhön. Suu mutrussa ja yksi ilme naamalla, mitä näyttelyä se sellainen on?? Ralph Fiennes ja Charlotte Rampling olivat hyviä, taas kerran. Ja puvustus oli hienosti toteutettu, ihan Oscarin paikka.

Yaelian said...

Kiva oli luka tätä kun Oscar seremonia vielä näkemättä. Ystävä kovasti kehui tuota Slumdog Millionaire leffaa, pitää kyllä mennä se katsomaan.Onpa Marisa Tomei upean näköinen tuossa puvussaan!

Anonymous said...

Mä en tajua miten Rourke ei voittanut Oscaria, suorastaan pyhäinhäväistys :O) Muuten menivät oikeaan osoitteeseen ja Jackman oli kyllä ihana....huoh..

Sari said...

Päivi, hienoa oli katsella Hughin vetämää juontoa ja oli kyllä virkistävää vaihtelua ja upeaa katseltavaa!

Sama juttu itsellä veikkausten kanssa, vaikkakin miespääosan Oscar olisi saanut mennä Mickey Rourkelle...

Elisa. Slumdog on minulta vielä näkemättä, mutta katson sen kyllä jossain vaiheessa. Jos pienen budjetin leffat kiinnostaa, niin kannattaa katsoa myös The Wrestler.

Minä taas tykkäsin The Duchessista tosi paljon ja mielestäni Kieran rooli oli todella vahva, samoin Ralphin. Mutta nämä nyt on taas näitä makuasioita.

Yaelian, Slumdog on tosiaan nyt omallakin katsottavien listalla ja mielenkiinnolla odotan, millainen tämä kohuttu elokuva oikein on. Trailerin perusteella en oikein osaa sanoa mitään. Marisa Tomein puku oli kyllä tosi kaunis!

Mikaela, niinpä niin, Mickey Rourke jäi ilman ansaitsemaansa Oscaria, ja minulta pääsi kirosana, kun Seanin nimi mainittiin. Mä viel hoin kuorta avattaessa miehelleni, et älä sano Sean Penn, älä sano Sean Penn ja sit se saameri meni Seanille... Ei sillä, varmasti hyvä rooli Seanilta, mutta silti, väärin meni...

Auli said...

Kävin eilen elokuvissa katsomassa Slumdog millionairen ja tykkäsin siitä tosi, tosi paljon. Aamulla kun heräsin, avasin ihan ensimmäiseksi television ja katsoin Oscar-voittajat ja olin niin, niin HAPPY! Kerrankin meni kaikki Oscarit oikeisiin osoitteisiin.

Sari said...

Moi Auli. Minulta on tosiaan tuo Slumdog vielä näkemättä, mutta onhan se nyt pakko mennä katsomaan tai ainakin vuokrata (en tiedä, meneekö täällä enää teattereissa) kaiken Oscar-kohun ja monien kehujen jälkeen... ;-)

Suzhouren said...

Mä olin positiivisesti yllättynyt Slumdogista. Katsoimme sen eilen melkein koko perheellä. Huomaa että leffan ohjasi britti, ei intialainen. Tästä syystä leffa oli oikein katsottava, ajatuksia herättävä ja kertakaikkiaan HYVÄ. Voin hyvin uskoa, että intialaiset eivät hirveästi riemuitse leffan todenmukaisuudesta. Totuus sattuu monestikin.
Seuraavana kaivankin dvd-kasasta esille Readerin.

Sari said...

Moi Suzhouren. Tarkoitus olisi itsekin katsoa tämä leffa tässä lähiaikoina. Kovasti nyt alkoi kiinnostamaan, kun niin moni on tätä kehunut ;-)