Monday, March 2, 2009

Slumdogia ja lentolippujen varailua...

Kevät on selvästi tulossa, kun kiirettä piisaa niin, ettei meinaa edes ennättää koneelle istahtaa ja blogeja päivitellä ;-)

Viikonloppukin se siis hujahti hurjaa vauhtia, oli jalkapallopeliä, ystävien kanssa tapailua, Suomen matkan suunnittelua ja niin, perjantaina kävin vielä katsomassa jo pitkään suunnittelemani Slumdog Millionairen.

Etukäteen en osannut juurikaan arvailla, mikä minua leffateatterissa kohtaa, mutta sieltä pois astellessani aloin hiljalleen ymmärtämään, miksi tämä elokuva sai 8 Oscaria.

Erilainen ja raikas leffa, jossa ei pelkästään kerrottu tarinaa elokuvan päätähdestä Jamalista, vaan tuotiin esille myös upealla tavalla kulttuurieroja ja kuvattiin yleisesti elämää Mumbain slummeissa.

Tarkemmat fiilikseni tästä leffasta voit käydä lukemassa täältä.

------------------------------------------

Ja mikä oli menneessä viikonlopussa kaikkein parasta, eilen saimme vihdoin tilattua lentoliput Suomeen!

Kesäkuun loppupuolella suuntaamme kohti kotimaata! Ihanaa, vaikka toisaalta kamalaa, sillä matkan hinnat olivat taas ihan katossa ja pulitimme lentolipuistamme reilut 1000 euroa kipale. Ei kyllä kauheasti naurata näillä hinnoilla lennellä Suomeen kerran vuodessa.

Mies on jo useana vuonna uhkaillut, että tänä vuonna ei mennä Suomeen ollenkaan. Ja siis, olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä, rahallisesti. Mutta tunnepuoli, sille en mahda mitään.

Lapsi itkee jo nyt useana iltana viikossa, että koska pääsee mummilaan. Sitä en voi viedä lapseltani pois. En vaan voi kieltää häneltä sitä iloa, että pääsee kerran kesässä mummiloihinsa ja saa sen kaiken huomion ja rakkauden isovanhemmiltaan. Sillä niin pahalta kuin se tuntuukin, he eivät ole sitä hänelle ikuisesti jakamassa.

Joten sinne taas suuntaamme, maksoi mitä maksoi. Ja minä olen neidin kanssa Suomessa reilut 6 viikkoa. Jospa sitä taas siinä ajassa ehtisi pikkuisemmekin tankata rakkautta taas aimo annokset seuraavaa syksyä ja talvea varten...

Viikon jatkoja toivotellen,

Sari

11 comments:

Tarja said...

hui minkä hintaiset liput :o me aateltiin kokeilla tänä vuonna vähentää matkustamista, koska siihen kuluu niin tuhottomasti rahaa. mut kaikkea sitä ollaan jo ehditty suunnittelemaan.

Yaelian said...

Mulla on tuo Slumdog koneella , on vielä katsomatta.
Tosi kalliit on teidän liput! Mä just tänään tilasin mulle lipun Suomeen kesäkuussa,just ennen juhannusta, ja sain aika halvalla kun tilasin nyt, 472 dollaria. Tsekin kautta, oli halvin vaihtoehto.
Ihan ymmärrettävää, että mennään Suomeen vaikka hinta onkin niin kova;itse mulla oli kauhean tärkeää silloin kun poika oli pieni tulla tänne Israeliin pojan isää tervehtimään.

Paivi said...

Ymmärrän täysin tuon, että pikkutytön takia pitää matkustaa. Meillä ei ole mummoloihin "kuin" nuo 500 ja 600 km, mutta nekin tuntuu pitkiltä ja pikkuneiti näkee isovanhempiaan tosi harvoin, ja joskus itkeskelee että haluaa "mummon syliin"... Silloin sitä toivoisi, että asuisi lähempänä.

Ehdittäisiinköhän me sitten tänä kesänä näkemään teitä :) olisi kyllä vallan kiva!

Mikaela said...

Tervetuloa ;O) Oli kyllä aika kalliit liput, en tiennyt että pitää pulittaa noin paljon että tänne "pääsee"...

Sari said...
This comment has been removed by the author.
Sari said...

Tarja, niinpä, eivätkä olleet edes kalleimmasta päästä. Ensin näytti siltä, että kaikki liput olivat n. 1500 taalan luokkaa, siinä vaiheessa jo sanoin, että kyllä 4500 taalaa meidän Suomen matkasta on hivenen liikaa. Niinkuin on reilu 3000 taalaakin, kyllä sen rahan voisi johonkin muuhunkin laittaa. Vaikkapa asuntovelan lyhennyksiin...

Yaelian. Oh hoo, onpa sinulla halvat liput Suomeen! Kadetan! Joka kevät käymme saman keskustelun miehen kanssa. Mitä järkeä tässä Suomeen matkustamisessa on? Rahaa palaa tuhansia siihen, että pääsemme mökille ja mummiloihin. Mutta itsehän olemme elämämme näin järjestäneet... Ja lapsen takia tämän teemme, niinkuin monet muutkin täällä asuvat suomalaisperheet. Ehkä tulee sekin päivä, kun ei enää tarvitse tällaista matkaa reissata saatika tällaisia summia pulittaa mummilaan menosta...

Moi Päivi, pikkutytön takia tosiaankin, vaikka lompakko on kuralla ja visa vinkuu. Teillä on välimatka suhteessa meihin niin lyhyt, älkää antako sen vähentää mummiloissa käyntiä! Olisi kyllä tosi kiva kesällä treffata, pääsisivät tytötkin touhuamaan yhdessä ja me aikuisetkin saataisiin vaihtaa kuulumisia ihan kunnolla! Toivottavasti löytyy yhteistä aikaa ;-) Joks teillä on lomat selvillä?

Kiitos Mikaela. Niinpä, tuo ajatus on usein käynyt omassakin päässäni. Onko tämä rahanmeno sen arvoista. Mutta pienen lapsen äitinä pakko sanoa, että on se!

Elisa said...

Tuo leffa pitää nähdä ehdottomasti, tulee Suomeen vasta muistaakseni maaliskuun lopulla! Kiva kuulla että tykkäsit.

Tuija said...

Tervetuloa taas Suomeen! Vanha toteamus: kerran se vain kirpaisee :) Hurjat ovat hinnat, mutta eiköhän ole sen väärti.
Mutta "vain" 6 viikkoa Suomessa. Mahdetaanko ehtiä tavata, kun emme ehtineet viime kesänäkään, vaikka olit tytön kanssa täällä koko kesän. Pitäisköhän tehdä treffit lentoaseman kahvilaan, että saisi nokitusten vaihdettua edes pikaiset kuulumiset. Olisi niin älyttömän mukava tavata pitkästä aikaa. Ymmärrän kyllä sen, että kun tulette tänne, elo on yhtä matalalentoa sinne tänne.

Sari said...

Elisa, oli tosiaan ihan mielenkiintoinen ja erilainen elokuva, joka kannattaa kyllä katsoa!

Tuija, juu kuudeksi viikkoa nyt ollaan tulossa, mutta eiköhän tuo riitä, vaikka mulla on tapana tottua tuossa ajassa jo Suomen eloon ja sit takas paluu tänne onkin yhtä tuskaa... Mutta hei, koetetaan saada aikaiseksi treffit. Kyllä me siel pääkaupunkiseudullakin pörrätään, et jospa saatais jossain välis tavattua. P on Suomessa vain kolme viikkoa, mutta me tosiaan neidin kanssa pidempään ;-) Mun on pitänyt sulle mailaillakin moneen otteeseen, mut olen ihan järkyn saamaton siinä suhteessa, et ihan hävettää... Ajatuksissa olet ollut usein ja toivottelen sinulle ja koko perheelle oikein kivaa kevättä!

Päivi said...

Mä kävin kans katsomassa slummien miljonäärin. Ehkä odotin enemmän oscareiden ja suurien kehujen jälkeen, mutta jotenkin leffa oli vain 'ok'. En osaa sanoa, mitä jäi puuttumaan, mutta ei mulle tullut ollenkaan sellaista vau-tunnetta, et haluaisin nähdä tämän uudestaankin. Odotin siis enemmän kuin sain ja siksi olin hieman pettynyt.

Elisa said...

Mullakaan ei tullut WAU tunnetta, miksiköhän?