Saturday, February 14, 2009

Enkelit ja Demonit

Katselin tässä juuri alkanutta The Insider-julkkisohjelmaa, kun yllätyksekseni huomasin, että loppukeväästä ensi-iltaan on tulossa Dan Brownin kirjaan perustuva elokuva Angels & Demons, Enkelit ja Demonit.

Brownin ehkä tunnetuin kirja/elokuva DaVinci Code jakoi niin lukijansa kuin myös elokuvayleisön kahtia. Osa piti jo kirjaa yliampuvana ja ehkä jopa liian arkana aiheena (entäpä tämä kirja sitten?), ja elokuvasta moni ei pitänyt lainkaan. Noh, sanotaan mitä sanotaan, mielestäni DaVinci Code oli viihdyttävä elokuva, mutta pakko tunnustaa, että odotan kyllä Enkelit ja Demonit-elokuvaa huomattavasti suuremmalla jännityksellä kuin DaVinci Codea.

Mielestäni Enkelit ja Demonit-kirjan tarina oli kohuttuun DaVinci Code-teokseen verrattuna mielenkiintoisempi ja selvästi mukaansatempaavampi. Ja vaikkei makuasioista voikaan kiistellä, uskaltaudun veikkaamaan, että näin on asia myös näiden kahden elokuvan suhteen ;-)

Tarinan pääosissa on Katolinen kirkko ja ikivanha, salainen veljeskunta Illuminati, joka on saanut voimansa takaisin ja aikoo tehdä kaikkensa tuhotakseen vanhan vihollisensa, Katolisen Kirkon, kohdistaen vihansa erityisesti Vatikaaniin. Ja jos tarina etenee elokuvakankaalla yhtikäs samaan tyyliiin kuin kirjan teksti, on luvassa paljon mystiikkaa ja symboliikkaa, joiden perusteella Harvardin uskonnon laitoksen tunnettu tutkija Robert Langdon
(Tom Hanks) yrittää tulkita veljeskunnan seuraavia askelia.

Langdonilla onkin siis edessään aivan uudenlaiset haasteet, kun hän yrittää kaikin tavoin estää tämän erittäin vanhan ja jo miltei unhoon jääneen, Illuminati-järjestön suunnittelemaa iskua Vatikaaniin.

Ja itse tarinahan sijoittuu pitkälti Vatikaaniin, joten onkin jännittävää nähdä, miten tietyt kohtaukset on toteutettu. Jännittyneenä odotan myös yleisesti visuaalisen puolen toteutusta, sillä ainakin DaVinci Codessa se teki minuun vaikutuksen.

Pääosassa Langdonin roolissa nähdään siis Tom Hanks, mutta näyttelijäkaartista löytyy myös muita tuttuja nimiä, kuten Ewan McGregor sekä ruotsalaiskasvo Stellan Skarsgård.

Mutta vielä pitää odottaa toukokuun 15.pvään, jotta elokuva on teattereissa.

Trailerin voit katsoa täältä: http://www.imdb.com/video/imdb/vi1394934553/

12 comments:

Yaelian said...

Minäkin odotan tuota leffaa, vaikuttaa mielenkiintoiselta,ja Tom Hanks on aina Tom Hanks.Naispääosassa tuossa elokuvassa on israelilainen Ayelet Zurer.

Suvi said...

Olin unohtanut jo, että tuo elokuva on tulossa. Odotan sitä kyllä kovasti kans. Minä pidin myös enempi tästä Enkeli & Demoni kirjasta. Se oli paljon mukaansatempaavampi. Pidin kyllä tuosta Da Vinci Codestakin sekä kirjana että elokuvana. Eikös kirjat ole ilmestynyt toisinpäin oikeasti. Mutta vasta tämä Da Vinci Code nousi pinnalle(ainakin täällä suomessa). Ja Tom Hanks on onnistunut lähes kaikissa elokuvissaan. Joten varmasti on hyvää luvassa.

*iTkUpiLLi* said...

Ma odotan kanssa tuota leffaa mielenkiinnolla, vaikka DaVinci Code elokuvana oli pienoinen pettymys. Mutta se saattoi johtua siita, etta ennakko odotukset olivat liian suuret. Harvoin elokuva paasee samalle tasolle kirjan kanssa, kirjasta pidin.

Mari said...

Minä myös pidin kirjana Enkelit & Demonit enemmän mitä Da Vinci Codesta. Mä en nykyään paljon elokuvia jouda katseleen mutta tämän voisin katsoa...

Sari said...

Moi Yaelian. Juu, mä huomasin, että naispääosassa on israelilainen nainen, onko sinulle tuttu näyttelijätär? Onko tunnettukin näyttelijätär siellä?

Suvi, mä en ollut edes varma, että tuleeko tämä leffana. Eikö ollutkin tosiaan Enkelit ja Demonit parempi? Ihan tosi, onko tää ilmestynyt ennen Da Vinciä? Oho, itse kuulin ensin Da Vincistä ja sen jälkeen luin kaikki Brownin kirjat sen enempää vuosilukuihin katsomatta, joten olet varmaan oikeassa. Tom Hanksilla on aina ihan mielenkiintoisia rooleja, eli tämäkin on varmasti ihan mielenkiintoinen.

Itkupilli, DaVinci oli varmaan aika monelle pettymys, kun siitä niin hirveästi hehkutettiin. Minusta se oli ihan ok, mutta ei nyt mikään vavisuttava kokemus ;-) Mutta toivon, että tämä leffa onnistuu.

Mari, ajattelin kyllä mennä tämän ehdottomasti katsomaan, aiheenakin jo mielenkiintoinen.

Sooloilija said...

Olen aina tykännyt Tom Hanksista, hänessä on jotain jännää mitä ei monissa filmitähdissä ole: sellaista hiljaista nöyryyttä, mutta silti määrätietoisuutta. Aikuisen miehen hiljaista karismaa.
Viime aikoinahan hän on kunnostautunut paljon erilaisten elokuvien ja tv-ohjelmien tuottajana..

Kiva nähdä hänet taas elokuvassakin pitkästä aikaa.

Kuulun niihin, joihin Da Vinci Koodi-elokuva ei hirveästi kolahtanut, vaikka puitteet olivat hienot. Eniten muistan, että Hanksin ja Audrey Tautoun henkilökemia oli ihan olematon..

Mutta jospa tämä..lunastaisi odotukset.

Mikaela said...

Ewan McGregor papin kaavussa on kyllä komea ilmestys, onko väärin ihailla Ewania tässä asussa?? :O)

Yaelian said...

Mä en sitä ensimmäistä leffaa edes koskaan nähnyt mutta tämä uusi kuuluu olevan mielenkiintoisempi,niin tekee mieli nähdä. Mähän tulin tänne takaisin vasta vähän yli 2 vuotta sitten,mutta just silloin tuo israelilainen näyttelijätär oli yhdessä koomisessa sketsijutussa ja oli siinä tosi hauska.Ja on kovin tunnettu näyttelijätär täällä.Hänellä oli rooli Munich elokuvassa ja siitä se Hollywood ura sitten kaiketi aukeni..

Paivi said...

Itse en hirveästi Da Vinci -koodista elokuvana tykännyt (kirjasta kyllä), mutta Enkelit ja Demonit oli kirjana vielä huomattavasti koukuttavampi - siksipä toivon leffastakin parempaa kuin Da Vincistä.

Kirjassahan on aika rankkojakin kohtauksia (tai ainakin niistä teki rankkoja omassa mielikuvituksessa), joten ihan jänskättää miten ne on saatu tehtyä leffamuotoon!

Sari said...

Sooloilija, Hanksilla on kyllä ollut mielenkiintoisia rooleja ja on tosiaan nyt pitkälti siirtynyt ohjaajantuoliin, mutta silti ilmestyy aina silloin tällöin valkokankaalle. Minäkin pidän Tom Hanksista, hänessä on jotain tuttua, joka kiehtoo ;-) Olisiko vähän suomalaisen miehen luonnetta ja oloa tässä miehessä...

Mikaela, hmmm, Ewan McGregor nyt on komea missä tahansa asussa, on oma mielipiteeni, mutta papin kaavussa on erityisen komea! Katsoin muuten juuri joku aika sitten leffan Cassandra's Dream, jossa Ewanilla oli aika mielenkiintoinen rooli, kannattaa katsoa.

Yaelian, minulle tuo näyttelijätär on tosiaan aivan uusi tuttavuus, enkä muuten ole itse nähnyt vielä leffaa The Munich, vai siitä hän on tunnetuksi tullut? Tosi hienoa, että rooleihin otetaan välillä myös uusia kasvoja ;-)

Moi Päivi, Brownin kirjat kyllä koukuttivat mua kaikki pahan kerran ja luin ne sitten kaikki miltei peräkanaa, kun sattuivat löytymään lukutoukka-anoppini kirjavarastoista ;-)

Paras koko sarjasta oli mielestäni juuri tämä Enkelit ja Demonit ja muistan kyllä itsekin väritelleeni aika hurjia mielikuvia kirjan tapahtumien perusteella, eli tiedossa on luultavammin aika rankkojakin kohtauksia. Mutta toisaalta myös odotan niitä, toisaaltahan ne vain lisäävät leffan fiilistä (vaikken todellakaan ole mikään kauhun ja kidutuksen ystävä, älä ymmärrä väärin...).

Tarja said...

oi vitsi, mä en tiennytkään että tuosta on tulossa elokuva... olen lukenut kirjan ja tykkäsin kovasti. nyt vaan odottelemaan :))

Juhani said...

koti.phnet.fi/petripaavola/DaVincikoodinsanoma.html

Aika mielenkiintoinen tutkimus Da Vinci koodista!