Tuesday, December 9, 2008

Matkakuumetta pukkaa...

Meillä tulee olemaan tänä vuonna vähän erilainen joulu. Eilen illalla se päätettiin, kun pienen harkinnan ja muutaman vaihtoehdon jälkeen varattiin vihdoin lentoliput San Franciscoon. Lähdemme matkaan aaton aattona ja takaisin tulemme tammikuun ensimmäisenä päivänä, Santa Anasta, Los Angelesin kupeesta.





Yllä Golden Gate Bridge ja Alcatraz, jossa menemme käymään luultavasti jouluaattona. Heh, jouluaatto entisessä vankilalinnoituksessa ei ehkä kuulosta kovin hurmaavalta, mutta mielenkiintoinen kohde on tuokin... Hivenen on myös viileää tuolla korkeuksilla tähän aikaan vuodesta, mutta otamme matkaan lämmintä vaatetta ja iloista mieltä, niin eiköhän se siitä...

Olen kyllä tulevasta reissusta täällä ihan innoissani! Emme ole aikoihin reissanneet juuri muuta väliä kuin Teksas-Suomi-Teksas, joten on tosi virkistävää välillä tehdä matka vähän muihinkin maisemiin. Ei sillä, etteikö Suomessakin olisi kiva aina käydä, mutta nyt teki mieli tehdä jotain muuta.



Painted Ladies tai Six Sisters tai mitä kaikkia nimiä näillä taloilla nyt onkaan, on kaunis nähtävyys San Franciscon keskustassa. Kamera keikkuu taas matkassa mukana, joten koetan päivitellä reissunkin aikana (ehkä) blogiani matka-aiheisilla kuvatuksilla...

Suuntaamme siis ensin kohti San Franciscoa ja siellä olemme näillä näkymin 3-4 päivää. Sen jälkeen lähdemme hissukseen valumaan etelään, koukaten mahdollisesti Yosemitessa tai Sequoia-puistossa. Noh, katsotaan, miten aika riittää ja millaiset ovat ajomahdollisuudet noihin kansallispuistoihin, jos siellä on jo kovasti lunta... Mutta ainakin Montereyssa aiotaan käydä ja luultavasti toistamiseen Santa Barbarassa. Siitä jatkamme edelleen Losiin, jossa olisi tarkoitus viedä tyttöä Disneylandiin.


Innoissamme olemme tulevasta matkasta siis kaikki, pienintä perheenjäsentä myöten! Etenkin kun sai kuulla, että Disneylandista löytyy Pixie Hollow, jossa Tinker Bell (neidin ehdoton suosikki!) asustaa. Sitä hetkeä nyt odotetaan täällä jo varsin jännittyneenä...


Vielä pitäisi malttaa muutama viikko. Vähän on nyt erilainen joulu tiedossa, mutta odotan kyllä tätäkin joulua tosi innoissani ;-)

12 comments:

Stina said...

Oih, kuulostaa ihanalta. Meillakin piti olla erilainen joulu, vaan eipas nyt sitten olekkaan.

Sari said...

Moi Stina. Meilläkin oli vähän sekavat suunnitelmat, kun ei oikein tiedetty, että mitä sitä tehtäisiin. Yhtenä vaihtoehtona kun oli mennä Suomeenkin jouluksi.

Vaan miehen työt aina tahtovat määrätä suunnitelmamme, eikä ollut mielekästä lähteä Suomeen vain 10 pväksi. Siitä olisi tullut vain paha mieli... :-(

Stina said...

Niinhan se menee :). Ma yleensa varaudun aina pahimpaan, enka pety silloin vaikka homma ei menekkaan niinkuin oli toivonut, mutta tana vuonna taitaa olla jotain outoa ilmassa, kun vahan harmitti. Toisaalta sitten taas kun jarjen kanssa asiaa miettii, niin parempi tallakin kerralla varmasti nain. Hassu mika hassu.

Me ei menna Suomeen nyt enaan kun just kesalla oltiin ja ilmeisesti ensi kesana sitten teemme hurjan loikan ja palaamme sinne noin niinkuin kai pysyvasti.

Ihana reissu teilla jokatapauksessa varmasti luvassa. San Francisco on mun lempparipaikkojani talta lansirannikolta. Alcatrazissa oli jannaa myos, ottakaa lammin paita sinne mukaan, ettei iske vilu :).

Suzhouren said...

Ihanaa reissua teille! Mä rakastuin Kaliforniaan pari vuotta sitten ja lähtisin sinne uudelleen milloin vaan.
Ja voit uskoa, että meidän neiti nautti kun tapasi KAIKKI Disneyn prinsessat Disneylandissa henkilökohtaisesti...

Saara said...

Hyva paatos ja varmasti ihana matka! Jos kerran menette Montereyhyn niin saako suositella sen etelapuolella olevaa Carmel-by-the-Sea'ta myos:) Ihana, ihana paikka.
Nauttikaahan!

Sari said...

Stina, meille San Francisco on ihan uusi tuttavuus. Vajaa viisi vuotta sitten meillä oli jo sinne lennot varattu ja tarkoitus oli tuolloin lähteä SFO:sta pohjoiseen, Seattleen, mutta niin vaan tuli mutkia matkaan, kun kevään korvilla jouduin vuodelepoon raskauden takia ja se matka jäi tuolloin toteuttamatta.

Mutta nyt ajateltiin vihdoin tuonne mennä ja siitä sitten suunnataankin tällä kertaa etelään ja Losiin, jossa on tullut jo käytyä aiemminkin.

Suzhouren. Kiva kuulla, että California on selvästi ihastuttanut monia. Minäkin kyllä veikkaan, että Disneylandissa käynti on meidän neidille iso asia!

Saara. Montereyhin mennään lähinnä Aquariumin vuoksi, kun sitä tässä nyt jo muutama ihminen on meille suositellut ja ihan kuin joku muukin olisi muuten puhellut Carmelista. Joten pitääkin heti laittaa mieleen Carmel by the Sea. Kiitos vinkistä! Oletko muuten käynyt Hearst-castlessa? Se on vielä harkinnassa, mutta ei oikein olla varmoja, että halutaanko mennä lapsen kanssa sinne. Ei ehkä jaksa innostaa meidän neitiä linnassa pörräilyt...

Muitakin vinkkejä otetaan vastaan, kun ohjelma on vielä vähän avoin ja koetamme tässä nyt ottaa kaikki potentiaaliset paikat huomioon ja sitten vaan valita ne mielenkiintoisimmat!

Saara said...

En ole kaynyt Hearst-castlessa, meilla oli kissa mukana silloin road tripilla eli se vahan rajoitti pysahtelya.
Oletko kaynyt Losissa Getty-centerissa? Se on upea paikka, vaikkei ehka tytartasi viela kiinnosta:).

Santa Anasta voisi poiketa Laguna Beachille, ihana pieni "hippi" paikka meren rannalla, tykkaisit varmasti.
Ja sitten Long Beachilla on myos Akvaario ja historiallinen Queen Mary, siella varmaan lapsikin viihtyy hetken? Queen Maryn lahella on ravintola nimeltaan The Reef jossa on aivan ihana brunssi Lauantaisin.

Siina mun five cents ;)

Ja jos innostutte ajelemaan, Pasadenassa on Los Angeles County Arboretum & Botanical Garden. Osa Tarzan-leffoista on kuvattu siella:)

Sari said...

Moi Saara! Ja kiitos kovasti lisävinkeistä! Kirjaan kyllä heti ylös ja katsotaan, josko noista osa tulisi toteutettua! Mukavaa viikon jatkoa sinulle ja kiitos vielä kerran!

kirsi said...

Kuullostaa todella upealta teidan Joulunne! Hienoa! Hyvaa matkaa ja otahan kuvia.

Sari said...

Kiitos Kirsi. Kamera lähtee kyllä matkaan ja monta muistikorttia, joten tulee varmaan kuvattua tuolla aika paljon... ;-)

Yaelian said...

Tosi ihanalta kuulostava loma, Kalifornia on ihana:-) Mä kanssa suosittelisin tuota Saaran mainitsemaa Queen Marya ja Reef-ravintolaa, jossa tuli käytyä.

Sari said...

Hei Yaelian ja kiitos sinullekin vinkistä. Kävinkin jo katsomassa molempien kohteiden webbi-sivut ja toivon kovasti, että meillä on aikaa myös näissä käydä, sen verran kivoilta paikoilta näyttivät molemmat.