Saturday, December 6, 2008

Joulutortutkin uunissa paistuivat...

Pari päivää sitten tuli sellainen olo, et hei, nyt on pakko saada joulutorttuja!

Eihän siinä sitten auttanut, kuin mennä ostamaan Pepperidge Farmin Puff pastry sheetejä (tämä on minusta parasta joulutorttutaikinaksi) ja sitten säilykeluumuja, niitä kuivattuja, joista keittelen pienen vesimäärän ja sokerin kanssa luumuhillon. Täällä kun ei myydä samanlaista luumuhilloa kuin Suomesta saa, joten teen sen aina itse.

Meidän pikkuneiti on tietty kova auttamaan näissä keittiöaskareissa ja touhusi taas äidin kanssa, omalla kaulimellaan leipoen. Yhden tortun malttoi tehdä, sitten meni sellaiseksi yleiseksi häsläämiseksi ja jauhoja oli keittiön island ja ympärys aivan täynnä.

Vaan eiköhän se lie tärkeintä, että saa osallistua tähänkin touhuun... ;-)
Leipurimestari vauhdissaan....Uunituoreet tortut valmiina suihin pantaviksi!

Ja hyvältähän ne taas maistuivat, pitkän tauon jälkeen. Njam! Tänään aion paistella lisää joulutorttuja, näihin laitan vielä päälle vähän tomusokeria, niin ovat sopivasti makoisia naposteltavia.

7 comments:

Yaelian said...

Kauniita torttuja ja kiva pikku apulainen siellä torttuja laittamassa.Laitoin itsekin parisen päivää sitten ja täälläkään ei ole valmista luumusosetta,mutta helppoahan sitä on itse tehdä.

Muuten laitoin uuden kommentin re. fish cakes siíhen kalapihvipostaukseen liittyen kysymykseesi blogissani.

Sari said...

Yaelian. Kyllä ne joulutortut vaan maistuu niin hyvälle näin joulun alla. Ikeasta ostettua glögiäkin on kaapissa odottamassa, taidan tänään laittaa glögiä torttujen seuraksi. Ahaa, käynpä heti kurkkaamassa, vastauksesi tuohon fish cakes kyssäriini... ;-0

Jaki said...

Onpas sun tortut mallikkaita! Meikalaisen tortut on aina niin ja nain, mutta tarkeintahan on maku. Mulla on ihan samat taikinat, ja teen hillon itse kanssa.

Tein n. kuukausi sitten torttuja, kun loysin pakastimesta vanhan taikinen, ja ihan hyvia olivat viela. Sen jalkeen en ole kerennyt tekemaan uudestaan, mutta pian...

henna said...

Ihanan näköisiä, nam!

Pitäisiköhän sitä vaivautua itsekin tekemään.

Sari said...

Jaki. Mallikkaista sen verran, että kovin vaihtelee... ;-)

Henna. Eikun taikinat ja luumut kaupasta matkaan ja joulutortun tekoon... ;-)

Susa said...

Ihana pikkuleipuri :)

Sari said...

Kiitos Susa!