Friday, December 5, 2008

Australia-elokuva

Taas löytyi uusi leffasuosikki listaani lisättäväksi.

Kävin nimittäin katsomassa ensi-iltaan tulleen AUSTRALIA-leffan ja oli kyllä katsomisen arvoinen elokuva, 100%:sti!
Upea pari, upeita maisemia, romantiikkaa, draamaa ja tragediaa, kaikki samassa paketissa.

Elokuvan juoni tässä lyhyesti:

Englantilainen aristokraatti Lady Sarah (Nicole Kidman) lähtee Australiaan tapaamaan miestänsä ja myymään heidän suuren karjatilansa karjoineen. Australiaan saavuttuaan hän kuitenkin huomaa pian perineensä karjatilan itselleen miehensä saatua surmansa ja hänen pitäisi siirtää tuo kokonainen karjalauma kilpailevan karjatilan jaloista pikaisesti halki Australian, Darwiniin.

Lady Sarah palkkaa vastahakoisesti avukseen raavaan karjanajajan, Droverin (Hugh Jackman), johon hän pian huomaa rakastuneensa. Yhdessä he kohtaavat monta haastetta karussa Australiassa ja lopulta heidän rakkautensakin on koetuksella. Heidän matkassaan on myös pieni aboriginaali-poika, jonka lady Sarah on ottanut hänen äitinsä kuoltua siipiensä suojaan ja joka tuo upeasti esille sen kipeän seikan, että aboriginaalien olot eivät ole Australiassa olleet mustien aiempaa tilannetta paremmat.

---------------------------------------------


Mielestäni elokuvalla onkin monet kasvot. Elokuvassa käsitellään niin Toisen maailmansodan aikaista Australiaa, Australian karuja oloja ja karjatilojen raakaa taistelua valtuudesta, unohtamatta upeita maisemia, kaiken kovan työn ja uurastuksen takana leiskuvaa kiihkoa ja rakkautta sekä yhtenä tärkeänä osana myös aboriginaalien oloja ja heidän tulevaisuuttaan osana Australiaa.

Niinpä tämä elokuva on mielestäni hatunnoston paikka kahdelle australialaiselle näyttelijälle, Kidmanille ja Jackmanille, jotka osaltaan tämän elokuvan kautta kunnioittavat aboriginaaleja ja tuovat sen erittäin hyvin esille!

Täysi kymppi minulta! Useat kriitikot ovatkin jo verranneet tätä elokuvaa Gone with the Windiin ja muihin klassikkoihin.

Suosittelen ehdottomasti!Pääosissa upeat Nicole Kidman ja Hugh Jackman. Kerrankin mies, joka on pidempi kuin rouva Kidman! Lempi leiskui kohtauksissa, mutta ei niitä yltiöromanttisia kohtauksia kuitenkaan ollut liikaa, niin että olisi liian sokeriselta alkanut tuntumaan. Vaan eikö olekin komea pari, näin ihan valkokankaalla?Sekä sydämeni vienyt aboriginaali-poika suklaanruskeine nappisilmineen. Taidokas näyttelijä hänkin!Sodan jalkoihinkin tässä leffassa jouduttiin, kun japanilaiset hyökkäsivät Darwiniin toisen maailmansodan aikaisessa Australiassa.


Sekä raavaasti miehekkäitä kohtauksiakin piisasi, karjanajoa unohtamatta.

Ja tässä vielä linkki traileriin, käyhän kurkkaamassa:

6 comments:

Yaelian said...

Kiva lukea sun leffa arvostelu, aionkin katsoa tämän leffan.

Sooloilija said...

Oi tätä odotan kovasti, tulee Suomeen tammikuussa!
Alkuvuodesta tulee paljon muitakin hyviä elokuvia.
Mutta ketkähän kisaavat Oscareissa? Tarjontaa ainakin on ollut vuonna 2008.

Sari said...

Moi Yaelian. Suosittelen kyllä ihan ehdottomasti! Minä suunnittelen meneväni katsomaan tämän toistamiseen ja ostan taatusti DVD:n itselleni!

Sooloilija, mene heti katsomaan, kun tulee Suomeen. Veikkaan, että tykästyt! Oscar-ehdokkaista nappasin tästä joku aika sitten karkean listan. Pitääpä pistää tänne blogiini joku päivä. Paljon on hyviä ehdokkaita, tämä on niiden joukossa.

jaanuska said...

Ajattelin tämän elokuvan katsoakin, vaikkei Kidman ole todellakaan suosikkinäyttelijäni.
Kiva kuulla että elokuva oli hyvä, aihekin on kiinnostava.

Hyvää joulunaikaa sinnepäin!

Sari said...

Moi Jaanuska. Kannattaa kyllä katsoa, vaikkei Nicole Kidman näyttelijänä kuuluisikaan omiin suosikkeihisi. On todella mieleenpainuva, puhutteleva ja "suuri" elokuva.

Anonymous said...

hesasta mellunäestä kävijä yhtyy kommentteihin. elokuva oli upea, maisemat, karjanajot ja miehekäs mies pääosasssa ja sopivsti romantiikkaakin ja se suloinen "alkuasukas"poika