Sunday, March 8, 2009

twilight

Luin eilen illalla (yöllä) päätökseen tässä joku aika sitten ostamani, Stephenie Meyerin kirjoittaman kirjasarjan ensimmäisen osan twilight.

Kirjan alkupuoliskoa lukiessani hiipi mieleeni ajatus, ettei tämä ehkä olekaan minun tyyliseni kirja, sillä alkusivuilla käydään läpi teini-ikäisen Bellan elämää ja muuttoa isänsä luokse Forksin pikkukaupunkiin, Washingtoniin. Kerronta on hyvin tyypillistä nuortenkirjamaista tekstiä ja pelkäsin, että kiinnostukseni ei tule pysymään kovin korkealla, jos tarina etenee samaan malliin myös kirjan sisäsivuilla.

Mutta olinpa onnekseni väärässä ja jo kohta huomasin, että kiinnostukseni alkoi kuin alkoikin heräämään ja niin hassulta kuin se kuulostaakaan tällaisen neljääkymmentä hipovan kotiäidin suusta, tarina koulutytöstä ja vampyyripojasta tempasi mukaansa sillä voimalla, että eilen illalla valvoin yömyöhään, sillä en kerta kaikkiaan voinut lopettaa kirjaa kesken, vaan luin viimeiset sata sivua todella jännittyneenä ja koko ajan odottaen, että mitä nyt, mitä nyt, kuinka Bellan käy, kuinka tarina päättyy...

... jotta seuraava tarina voi alkaa. Yöpöydälläni odottaakin jo sarjan seuraava kirja New Moon, joka minulta jo löytyy. Seuraavat kaksi Eclipse ja Breaking Dawn ovat myös lukulistalla, mutta en ole niitä vielä hankkinut. Odotan, että niiden hinta vielä tipahtaa, sillä nuo kaksi ensimmäistä löysin paikallisen poistomyymälän LASTENOSASTON (kuvitelkaa... hehe...) poistohyllyltä... ;-)

Ja nyt minua jo syyhyttää nähdä kirjaan perustuvan elokuva twilight, jossa pääosissa Robert Pattison ja Kristen Stewart, molemmat nuoria parikymppisiä näyttelijöitä. Pattison on nähty mm. Harry Potter-sarjan Goblet of Fire leffassa Cedricinä, kun taas Kristen on näytellyt mm. Panic Roomissa sekä Into the Wild-leffoissa.
Siis nuoria lupauksia molemmat.


Nämä kaksi ovat olleetkin viime aikoina paljon esillä julkkislehdissä. Tämä aukeama löytyi marraskuun US Weeklystä ja ovathan he, upea pari!

Leffasta en kylläkään uskalla odottaa liikoja, sillä elokuva ei ole saanut mitään hirmuisen hyviä arvosteluja. Mutta joka tapauksessa haluan tämän nähdä, kun kirjakin on vielä tuoreessa muistissa ja minua kiinnostaa, kuinka tarina etenee valkokankaalla.

Taalan teatterissa tämä leffa näyttäisi pyörivän, joten saatanpa pikaista sinne lähipäivinä, tai odottaa vielä hetken ja vuokrata kotiin ;-)

9 comments:

Paivi said...

Hauska kuulla, että en ole ainoa "vanha täti" joka tällaisesta hömpästä tykkää ;-) Minulla oli ihan samanlainen olo, että ensin mietin ettei tästä mitään tule, mutta luin kirjan kuitenkin loppuun... ja lopussa huomasin koukuttuneeni ihan kokonaan. Varsinkin New Moonin jälkeiset kaksi kirjaa on oikeasti jo hyviä, kuin alku olisi ollut vain vielä kirjoittamisen opettelua tuolle kirjailijalle. Kunhan hän pääsee siitä pelkästä Edwardin täydellisyyden kuvaamisesta niin tarina oikeasti alkaa vetää! Innolla odotan sinun kommenttejasi jatko-osista :)

Leffa puolestaan oli pettymys, sillä näyttelijät ovat niin pökkelöitä ettei tosikaan. Mutta minäkin halusin sen nähdä ja enköhän vielä katso uudestaankin kun dvd:lle tulee. Ja odotan New Moonia - toivoen että se on laadultaan parempi elokuva kuin Twilight.

Sooloilija said...

Minuakin kiinnostaa, mutta lähinnä elokuva, kirjaa en ehkä jaksaisi lukea. Elokuvan visuaalinen toteutus kiinnostaisi ja sen 'maailma'.

Näyttelijätkö ovat pettymyksiä, kuten Päivi kirjoittaa. Harmi. Kun ajattelee The Readerin nuorta näyttelijää, David Krossia, niin häntä ylistäisin upeaksi ja luontevaksi nuoreksi näyttelijäksi!!

Ehkä joskus käy vähän niin, että nämä nuoret amerikkalaisnäyttelijät keskittyvät liikaa siihen julkisuuspuoleen ja 'Hollywoodmeininkiin' kun taas eurooppalaiset näyttelijät ovat ehkä kurinalaisempia sen itse näyttelemisen suhteen. Tämä voi olla yleistys, mutta pätee ainakin Readerin nuoren näyttelijän kohdalla..

Twilightin näyttelijät olivat aika näkyvästi Oscargaalassakin esillä, samoin kuin High School Musicalin päätähdet. Kaikki niin nuoria, että vasta harjoittelevat 'punaista mattoa' ja haastattelujen antamista.

No, tämä vähän meni sivuraiteille..
Voi olla, että dvd:ltä sitten katson Twilightin kun on yhä se sama ongelma: niin paljon elokuvia pitäisi käydä katsomassa!!!

Mikaela said...

Käypä lukemassa oma traumaattinen kokemukseni tämän leffan katsomisesta teatterissa viime vuonna ;O) Aijai sitä KILJUVIEN teinien määrää! Luin kirjasarjan viime vuonnaj a kyllä se kannattaa kahlata läpi..

Yaelian said...

En ole lukenut tai nähnyt tuota leffaa /kirjaa, täälläkin se oli joku aika sitten teattereissa.Mutta vampyyreistä sen verran ,että olen katsonut True Blood-sarjaa,joka ensin kauhistutti ja sitten siihen kamaluuteen jäi koukkuun...

Paivi said...

Sooloilija, minulle nuo näyttelijät (tai siis heidän näyttelytyönsä, ei näyttelijät suoranaisesti) tosiaan ärsytti. Jokainen ilme ja ele tuntui niin laskelmoidulta ja ohjaaja sitten vielä korosti kuvauksella ja leikkauksella näitä niin, että kokonaisuudesta tuli todella tönkkö ja siitä puuttui luonnollisuus ja spontaanisuus kokonaan.

Mikaela, minä onneksi vältyin tuollaiselta teinikiljunnalta kun kävin jossain sunnuntain päivänäytöksessä tuon katsomassa :) mutta kuulostaa aika tuskalta tuollainen leffakäynti.

Minunkin yksi tuttavani kehui tuota True Blood-sarjaa ja minäkin haluaisin sen nähdä - odottelen että vastaan tulee jossain! Oletko Sari tuota sarjaa siellä nähnyt?

Suvi said...

Erittäin mukaansatempaava kirjasarja. Viimeinenosa vielä lukematta.

Itse kyllä pidin elokuvastakin. Siihen oli saatu hyvin sama tunnelma kuin kirjassa.

Sari said...

Moi Päivi, toinen kirja on jo menossa kovaa kyytiä... ;-) Ja siis, mä inhoan, kun rupean usein kyseenalaistamaan täysin fiktiivisiä tarinoita, mut yöllä alkoi kummastuttamaan kirjaa lukiessa, et miten tuo Cullensin perhe on voinut asua suurempia epäilyksiä herättämättä vuosia ja vuosia tuossa pikkukaupungissa kenenkään heistä vanhenematta? Käykö Edwardkin yhä aina vaan samaa luokkaa "sisarustensa" kanssa ja entäs lääkäri-isukki? Aina yhtä komia ja nuori lääkäri... Hmm... Taitaa olla Forksin pikkukaupungissa vähän hidasälyistä porukkaa... ;-)

Koetan päästä nyt tästä ajatuksesta eroon, jotta voin lukea tämän seuraavan kirjan rauhassa loppuun. Hyvältähän se jo vaikuttaa alun perusteella. Juuri sellaista mukaansatempaavaa luettavaa.

Leffasta en odotakaan liikoja, ehkä juuri silloin voikin olla iloinen yllätys... Tai sitten ei... Noh, katsotaan.

Sooloilija, kirjatkin on ihan ok luettavaa, kunhan pääse ensimmäisessä sen alun yli kunnialla... ;-) Ja kunhan ei rupea liikaa analysoimaan tarinan sisältöä, niinkuin mulla on joskus huonona tapana...

Aion kyllä katsoa tämän leffan, vaikkei arvostelut olekaan päätä huimaavia. Se voi kyllä pitää paikkaansa, että nuoret amerikkalaisnäyttelijät ovat vähän erityylisiä kuin Euroopan uusi näyttelijäsukupolvi. Mut eikös toi komea nuorimies, Robert Pattinson ole englantilainen? Vai muistankohan väärin... Ja julkisuudenkipeys on täällä varmasti ns. ammattitauti, niin nuorilla kuin vanhemmillakin näyttelijöillä.

Moi Mikaela. Pitääpä käydä kurkkaamassa tunnelmasi tuosta kokemuksesta. Kuulostaa kyllä varsin mielenkiintoiselta kiljuvine teinilaumoineen. Auts! Kyllä minäkin aion tämän kirjasarjan lukea kokonaan, kun kerran aloitin. Nämä kaksi menee nyt tässä varmasti nopeastikin läpi, kahta seuraavaa saatan joutua vähän odottamaan, jotta saan ne vähän edullisemmin.

Yaelian. Mulle tuo True Blood on ihan uusi sarja. Sen verran jo kurkkasin, että HBO:lta näkyy tulevan ja sarjan naispääosan näyttelijä on näköjään saanut roolistaan Golden Globen, hmm... Pitäneekin katsoa. Mutta onko tämä jo niillä rajoilla, etten pysty katsomaan. Mä en nimittäin voi katsoa mitään hirmu väkivaltaista tai ylettömän yliluonnollista, ei riitä mielenlujuus sellaiseen...

Päiville vielä, etten ole tosiaan katsonut tuota sarjaa, mutta jospa uskaltautuisin tuohon tutustumaan, jollei nyt sitten osoittaudu liian ahdistavaksi minulle...

Hei Suvi. Ensimmäinen kirja tuli luettua aika nopsaan ja toinenkin alkoi ihan lupaavasti. Ja kiva kuulla myös positiivinen kommentti elokuvasta. Mä täs salaa toivonkin, et kun menen nyt vähin odotuksin, niin koen iloisen yllätyksen. Nähtäväksi jää... :-)

Jaki said...

Minullakin on Twilight lukulistalla, kunhan kerkean. Tyttoni on lukenut koko sarjan, ja kavin hanen kanssaan katsomassa elokuvan hiljattain (meidan halpis teatteri on $3.50, epareilua ;-). En ajatellut pitavani siita, mutta itse asiassa tykkasin elokuvasta, ja suosittelen, etta kayt katsomassa sen teatterissa. Tarkoitus on lukea koko sarja, onhan se kuitenkin aika koskettava rakkaustarina, vaikken henk. koht. tykkaa erikoisesti vampyyrijutuista. Ehka pitaa saastaa kesalle rantalukemisiksi...

Suosittelen muuten Kathryn Stockett, The Help. Se tarttui kateen kirjastosta ihan kuvan takia, ja oli todella hyva kirja. Kertoo 60-luvusta Missisippissa, vaikuttava, ja auttaa ymmartamaan rasismin juuria paremmin.

Sari said...

Hei Jaki ja kiitos kommentistasi. Ja ihana juttu, että käyt tyttäresi kanssa leffassa! Mä niin toivon, että kun oma tytär on teini, niin äippä kelpaisi vielä leffaseuraksi... Saas nähdä...

Mutta kiva kuulla, että säkin olit leffasta pitänyt, mulla on ajatus mennä katsomaan se joko tällä viikolla tai sit vuokrata ensi viikon lopulla, jolloin tulee jo leffavuokraamoihin. Onks teillä Blockbusterin hinnat laskeneet roimasti? Täällä saa uutuudet $1.99päivän vuokraukseen ja vähän vanhemmat leffat 99 centillä, joten vähän matalampi kynnys nykyään vuokrata leffoja.

Ja kiitos tuosta kirjavinkistä, kuulostaa todella mielenkiintoiselta. Kirjasin sen itse asiassa jo ylöskin, sillä saattaisi olla juuri sentyylinen kirja, joka koskettaisi myös minua!