Monday, June 1, 2009

Kirjoittamisen perusopinnot

Tänään minua odotti mailiboxissa iloinen yllätys.

Syksyllähän minulla alkaa aivan uusi elämänvaihe, kun tytär menee jo Kindergarteniin ja on koulussa joka päivä, aamukasista iltapäivä kolmeen. Niinpä mammalla on ollut kevään aikana jo suuri huoli siitä, että kuinka mahdan saada aikani syksyllä kulumaan. Niinpä hain huhtikuussa entisen asuinpaikkakuntani (siis siellä Suomessa) yliopiston järjestämään kirjoittamisen perusopintokokonaisuuteen (30 op) ja halusin kokeilla onneani, josko pääsisin minäkin tähän kirjoittajaryhmään mukaan.

Opinnot järjestetään pääosin etänä, ja kun ennen hakemuksen lähettämistä vielä tiedustelin, onko opintokokonaisuutta mahdollisuus suorittaa täysin etänä (tällainen ulkosuomalainen kun olen, enkä pysty lähijaksoille osallistumaan), sain heti myönteisen vastauksen ja niinpä laitoin hakupaperit ja hakukirjeen menemään.

Opintokokonaisuuteen valittiin reilusta 60 hakijasta 31 opiskelijaa ja minä olin yksi näistä onnekkaista, kirjoittamisen perusopinnot syksyllä aloittavista valituista.


Nyt pääsenkin ihan tosissaan paneutumaan kirjoittamisen eri alalajeihin ja tyyleihin, ja odotan tätä alkavaa opintokokonaisuutta jo suurella innolla ja jännityksellä!

Ehkä nyt löydän sen omimmilta tuntuvan kirjoittamisen tyylin. Oli se sitten kaunokirjallista, tietopohjaista, blogikirjoittamista tai journalistista kirjoittamista.

Mitä näistä tai jollei mitään näistä, se selvinnee minulle syksyn ja tulevan talven aikana.

Toivottavasti ;-)

14 comments:

Susa said...

Onneksi olkoon Sari! :)

Sari said...

Kiitos Susa! Olen ihan innoissani tästä opintokokonaisuudesta, sillä kirjoittaminen kyllä kiinnostaa ja tämä kotiäitinä olo on jo alkanut hivenen puuduttamaan. Tämä tuo taatusti kaivattua vaihtelua!

Sooloilija said...

Voi että mahtavaa! Nautit ja otat kaiken irti. Varmasti löytyy se omin juttu kirjoittamisessa. Ja kirjoittamista voi aina kehittää. Moni asia voi olla lukossa syvällä, mutta kun osallistuu tällaiselle kurssille, voi oivaltaa monia tärkeitä asioita!

Sinulle laitoin meiliä äsken.

Yaelian said...

Paljon onnea Sari, tuo kuulostaa hyvältä ja juuri sulle sopivalta;kynähän sulla on hyvin hallussa!

Sari said...

Hei Sooloilija. Juu, tämä on kyllä kiva juttu. Vähän jo jännitti, että näinköhän pääsen koko kurssille, kun ei alkanut sieltä mitään kuulumaan ja hakupaprut laitoin jo menemään aikaa sitten. Kirjoittaminen on kyllä minulle se helpoin tapa ilmaista itseäni ja toivonkin, että tämä kurssi avaa itselle uusia mahdollisuuksia ja tuo ahaa-elämyksiä.

Yaelian. Kiitos sinulle, olen kyllä tästä kurssista innoissani ja toivon saavani tästä taas uutta puhtia kirjoittamiseen.

Paivi said...

Hienoa, onneksi olkoon! :) Hyvähän se on järjestää aktiviteetteja, ettei käy päivät sitten tyhjiksi kun tyttö ei olekaan enää kotona. Ja tuollainen kirjoittamisen opiskelu ei todellakaan ole huono idea. Itsellekin olisi varmasti hyväksi, sillä tuollaisessa koulutuksessa kuitenkin oppii katsomaankin asioita ihan eri kantilta ja oppii myös sanomaan asioita ihan uudella tavalla.

Sari said...

Moi Päivi. Tämä opintokokonaisuus on kyllä minulle ihan jo kovastikin kaivattua vaihtelua kotiäidin arkeen. Kirjamäärä on 30 op:n kokonaisuudessa aivan valtava, joten nyt pitää alkaa niitä jostain haalimaan. Se onkin taas oma haasteensa, kun ei onnistu kirjastoista lainaaminen tällaiselta ulkomaan asukilta... Onneksi sentään lähisuvusta löytyy joku, joka tekee edelleen työkseen kirjoitushommeleita, ja lupasi avustaa kurssikirjojen hankkimisessa. Siispä anopit kunniaan ;-)

Anonymous said...

Hienoa ;O) Odotamme entistä parempia postauksia ja sanojen ilotulitusta siis jatkossa!!

Heluna said...

Onnittelut! Kirjoittaminen on kivaa ja tosissaan sitä kotona välillä kaipaa niin sanotusti vähän erilaistakin virikettä aivoille:) No kirjoittaminen on varmaan ihan sun juttu; mulla oli varmaan parin viikon tauko kun en ollut käynyt katsomassa sun blogeja ja olit kirjoittanut sellaisen määrän tekstejä, että ihan hengästytti!

Sari said...

Mikaela. Huih, nyt tuli kyllä paineita kommenttisi jälkeen... ;-) Ei vaan, ihan mielenkiinnolla odotan tuota alkavaa opintokokonaisuutta, vaikka kauhistellen jo ynnäsin eri kurssikokonaisuuksien kirjasaldoa yhteen... Mitenhän saan nuo kaikki kirjat tänne roudattua... Noh, eipä niitä onneksi kaikkia kerralla tarvitse olla.

Moikka Heluna. Ja kiva, kun olit jättänyt tänne kommenttia. Kirjoittaminen on kyllä itselle sellainen henkireikä ja yksi tapa ilmaista itseään. Niinkuin varmasti sinullakin ja nyt hoksasin, etten ole käynyt sinunkaan blogissasi aikoihin. Siispä heti sinne kirmaan katsomaan viimeiset kuulumiset... ;-)

kirsi said...

onnea vaan, minakin opiekelin avoimessa vuonna jotein, kun asuimme Italiassa. Hyvin se onnistuu, tentit vaan on yhta aikaa kaikille tietylla kellonlyomalla.

Sari said...

Moi Kirsi ja kiitos. Voihan se olla vähän kinkkistä noiden ajoitusten kanssa, kun on tätä aikaeroa, mutta jospa se jotenkin onnistuisi. Itse olen ihan innoissani, kun saa jotain vähän älyllisempääkin tekemistään. Välillä kun tuntuu, että nuo harvat aivonystyrätkin on ihan vapaalla näin kotiäitinä ollessa... ;-)

Tuija said...

Valokuvaamista, sisustamista, kirjoittamista, blogeja... mitähän sinusta tulee isona? Voisit vaikka alkaa tekemään lehtijuttuja johonkin suomalaiseen lehteen, esim. living in America -tyyliin. Voisi vaikka kiinnostaakin jotain sisustus- tai naistenlehteä.
Onnea ja tsemppiä opiskeluihin!

Sari said...

Moi Tuija. On mulla itse asiassa vähän jotain tuollaista suunnitteillakin ja tulevana kesänä olen menossa vähän tuontyylisestä ideasta erään suomalaislehden kanssa neuvottelemaan. Mutta en halua paljastaa tästä sen enempää, ainakaan vielä... Hiljaa hyvää tulee... ;-)