Sunday, June 7, 2009

The Hangover

Tarkennettakoon nyt vielä, että kyseessä on perjantaina Yhdysvaltojen ensi-iltansa saanut crazy-komedia The Hangover, jonka päätin tänään käydä katsomassa.

Pari päivää sitten US Weeklyn sivuilta osui leffan kovasti kehuja antava arvostelu (kolme ja puoli tähtöstä neljästä) elokuvaa koskien ja tämä sivun mittainen artikkeli sai minut tänään hurauttamaan läheiseen leffateatteriin.

Pakko todeta heti alkuun, että tämä komedia on kyllä ehdottomasti paras kokemus pitkään aikaan! Aivan päätöntä menoa ja yliampuvaa huumoria, mutta toimii!

En ole nauranut aikoihin näin makeasti leffateatterissa istuessani, enkä tosiaankaan ollut ainoa nauruhermojaan harjoittanut henkilö. Vaikka leffa kertookin neljästä bachelor-partyissä koheltavasta äijästä keskellä Sin Cityä, Las Vegasia, tämä kyllä tavoittaa myös naiskatselijat.

Noh, en tiedä, josko huumori toimii ihan tiukkapipoisimmille, mutta siis c'moon tämä leffa on kyllä järkyn hauska!

Kaikki alkaa siitä, kun muutaman päivän sisällä avioituva Doug (Justin Bartha) lähtee viettämään polttareitaan Las Vegasiin. Hän ajaa Losista Vegasiin tulevan appensa klassikko-avomersulla ja mukaan matkaan lähtee ymmärrettävästi myös pari kaveria. Dougin paras ystävä Phil (Bradley Cooper, yes indeed!!!), heidän hammaslääkäri-ystävänsä Stu (Ed Helms) sekä Dougin tuleva käly, Alan (Zach Galifianakis).

Automatka Vegasiin sujuu hyvin ja pian nämä neljä jo skoolaavat Ceasar's Palacen katolla tulevalle illalle tyyliin: "To a night the four of us will never forget!"

Niinpä niin... Those famous last words... Tai jotain sinne suuntaan...

Seuraavana aamuna miehet nimittäin heräävät täyteen kaaokseen, muistamatta edellisyön tapahtumista yhtikäs mitään!

Ensimmäisenä krapulansa keskeltä avaa silmänsä Stu, tuo sangen rauhallinen, naisystävänsä tossun alla oleva hammaslääkäri ja huomaa kanan tassuttelevan keskellä hotellin sviittiä. Kohta nousee ylös Alan, joka suoriutuu vaivalla helpotushuoneeseen tarpeillensa ja siinä toimituksen keskellä kuulee syvän murahduksen. Hiukan silmiään hieraisten hän huomaa kylpyhuoneessa olevan siperiantiikerin, ja rynnii kauhuissaan ulos kylpyhuoneesta kompastuen keskellä aulan lattiaa makavaan Philiin.

Stu huomaa pian, että häneltä puuttuu etuhammas (hammaslääkärin painajainen, oletan...) ja kaiken kukkuraksi Doug, tuleva sulhanen on kadonnut. Tässä jo luulisi olevan pojilla nieltävää ihan tarpeeksi, mutta arvatenkaan miesten vastoinkäymiset eivät lopu tähän. Sviitin vaatehuoneesta löytyy pieni itkevä yllätys ja niinpä matkaseurueeseen liittyy myös vauvaikäinen miehen alku. Ja tästä se varsinainen riemu vasta alkaa!

Nämä neljä lähtevät etsimään niin Dougia, kuin miehenalun äitiä ja siinä samalla edellisyö alkaa avautumaan näille koheltajille. Itsellä nousi pintaan aivan päättömän koominen fiilis seurata, mitä kaikkea nämä äijät ovat saaneet aikaan ja kaikki tämä soheltaminen vain kumuloituu elokuvan edetessä.

Eipä siis ihme, että miehet löytävät itsensä jossain vaiheessa myös Las Vegasin poliisiasemalta. Onneksi sentään miesjoukon nuorin on jo tässä vaiheessa löytänyt äitinsä, joka osoittautuu yllättäen myös hammaslääkäri Stun uudeksi vaimoksi. Kyllä vaan, klassinen What happens in Vegas stays in Vegas-tilanne. Mies, nainen ja hivenen liikaa alkomahoolia. Ja sitten jo ollaan naimisissa, Vegasin Drive-thru tyyliin. Jaigs!

Loppua kohden leffan tunnelma ehkä hivenen latistuu, mutta leffan alkupuoli on niin crazyä ja viihdyttävää tilannekomiikkaa täynnä, että lopun pieni latistuminen annettakoon anteeksi. Aivan must-leffa kaikille crazy-komedian ystäville! Tarjolla paljon yliammuntaa, nasevaa sananvaihtoa, koomisia tilanteita ja täyttä kaaosta!

I enjoyed!

6 comments:

Paivi said...

Kuulostaa hauskalta, sanoo crazykomedioiden fani ;-) Minä siis rakastan nauraa oikein kunnolla vedet silmissä ja niin harvoin sattuu kohdalle elokuvissa oikein kunnon naurupommeja (viimeisin taisi olla Tropic Thunder).

Tämä leffa (Kauhea kankkunen suomennettuna) tulee tänne kuun lopussa, joten saatanpa raahautuakin teatteriin sitä katsomaan jossain vaiheessa.

Mikaela said...

Minäkin olen lukenut leffasta vain ylistäviä arvosteluja. Taitaa olla kesän yllätyshitti ;O)

Sari said...

Moi Päivi. Juu, tämä oli aika hervoton leffa! Tropic Thunderia en ole nähnyt, pitäisi se kai katsoa jossain vaiheessa, vaikka mulla on joku kauhea ennakkoluulo tuota leffaa kohtaan. Kauhea kankkunen, heh, siitä tässä tosiaankin on kyse!

Mikaela. Ei ihme, jos arvostelut ovat hyviä. Tämä on kyllä ihan ykkönen komedian saralla pitkästä aikaa! Ja yhdess roolissa myös Bradley Cooper, josta on hyvää vauhtia tulossa yksi suosikeistani. Ihan kuin noita ei jo olisi... ;-)

Jaki said...

Onneksi tulin pitkasta aikaan katsomaan sivujasi, kun juuri mietin, mita menisin katsomaan tanaan. (Aiti tarvitsee vahan rentoutusta ja viihdyketta ennen kiireista viikonloppua lasten kanssa.) Meilla tuntuu olevan aika samanlainen maku elokuvien suhteen, joten Hangoveria sitten vaan katsomaan.

Toivon teille hyvaa Suomi lomaa, jos en tanne kerkea vahaan aikaan, meidan muutto lahestyy kovaa vauhtia!

Sari said...

Hei Jaki, toivottavasti pidit tästä leffasta. Onko teillä muutto lähestymässä? Pitääpä käydä kurkkaamassa, minne olette muuttamassa... Ja kiitos, Suomeen on aina kiva mennä kesää viettämään.

disa said...

I love it ! Very creative ! That's actually really cool Thanks.