Thursday, June 18, 2009

Cameron Diaz - My Sister's Keeper

Hups. Pientä taukoa on ollut täällä blogimaailmassa, sillä tässä on ollut kaikenlaista kiirusta ja pientä huolenaihettakin, kun alkoi tuo nielu/kurkku temppuamaan ja olen tässä nyt sitten ravannut yhdellä sun toisella specialistilla koko viime viikon ja nyt on sitten koettu ensimmäinen varjoainekuvaus, nukutus ja ruokatorven ja vatsalaukun tähystyskin. Auts!

Mutta kaiken pelon ja ja jännityksen päätteeksi oli helpottavaa kuulla, ettei mitään kovin vakavaa ole onneksi meneillään, kärsin ns. refluksitaudista, jossa ruokatorven ja vatsalaukun välissä oleva sulkijalihas on vähän laiskistunut ja aiheuttaa ikäviä oireita erityisesti ruokatorvessa. Sen lisäksi kilpirauhasessani havaittiin pieni muutos, mutta muut arvot olivat ok, joten mitään operaatioita ei ole edessä. Lääkitys refluksitautiin lieventää luultavasti jo melko nopeasti nielemisongelmiani ja painon tunnetta kurkussa. Näillä eväillä nyt mennään ja vihreää valoa näytettiin myös keskiviikkoista Suomen matkaa koskien.

Sekin kun oli jo tässä vähän vaakalaudalla, lääkärini todettua, ettei matka tule luultavimmin kysymykseen, jos jotain hälyttävää löydetään. Mutta phiuh, syy ongelmiin on selviämässä ja nyt voi hengitellä hivenen rauhallisemmin ja rauhoittaa mielensä. Kyllä tässä jo kieltämättä tuli läpikäytyä alitajunnassaan vaikka mitä vaihtoehtoja... :-(

---------------------------------------

Mutta se näistä minun omista jupinoista. Yleisesti en edes hirmusti halua näin henkilökohtaisista asioista täällä höpötellä, mutta tässä sitä nyt ollaan. Höpisty on ja tässä syy siihen, että pientä taukoa on ollut kirjoittelun ja kommentoinninkin suhteen. Ajatukset ovat olleet ns. vähän muualla... ;-)

Jeps, mutta sitten vähän kevyempää?, tai noh... eräästä tulevasta elokuvasta. Katsottavien ensi-iltojen listaltani löytyy tämän hetken kärkisijoilta elokuva My Sister's Keeper-leffa, jonka yhdessä merkittävässä roolissa on hän...

Cameron Diaz, varsin tunnettu, 36-vuotias näyttelijätär, joka osui ensimmäisiä kertoja silmiini leffoissa The Mask ja There is Something About Mary. Näiden leffojen jälkeen Diaz onkin vilahdellut useissa nimekkäissä leffoissa, kuten Charlie's Angels, The Gangs of New York, Shrek, My Best Friend's Wedding sekä In her Shoes.

Tällä kertaa Cameron Diazilla on kuitenkin aivan erilainen rooli edessään. Tässä koskettavassa draama-elokuvassa, My Sister's Keeper hän näyttelee perheenäitiä, jonka perheessä on paljon iloa, rakkautta ja läheisyyttä, mutta myös surua ja menetyksen pelkoa.

Tämä on tarina perheestä, jossa vanhempi sisar sairastaa parantumatonta syöpää ja jossa nuorempi sisar on syntymästään saakka läpikäynyt useita kivuliaita toimenpiteitä, sisarensa hyväksi.

Tämä on tarina äidin ja tyttären/tytärten välisestä rakkaudesta.

Samoin kuin sisarten välisistä suhteista.

Mutta tämä on tarina myös siitä, kuinka meistä jokaisella on oikeus omaan ruumiiseensa ja tässä tapauksessa sisaruksista nuorempi, terveenä syntynyt Anna (Abigail Breslin) on tullut siihen lopputulokseen, ettei hän enää jaksa olla se, jonka oletetaan olemaan aina valmiina kivuliaisiin operaatioihin ja jatkuvaan avunantoon, oman ruumiinsa kustannuksella.

Raskas aihe, joka varmasti pistää mietteliääksi.

Tarkoituksenani onkin hankkia kyseinen, Jodin Picoultin kirjoittama novelli lentokonelukemiseksi, sillä haluan ensin lukea tämän tarinan, ennenkuin näen sen valkokankaalta. Yhdysvalloissa elokuva tulee teattereihin jo ensi viikolla, Suomen ensi-illasta en ole selvillä. Luultavasti viimeistään syksyllä tämä tulee myös Suomeen.

Melko varmaa nessukamaa tämä leffa on, joten siinäkin mielessä hyvä, että luen kirjan ensin. Osaanpahan henkisesti varautua tulevaan...

12 comments:

Suzhouren said...

Itse tykkään noista Jodi Picoultin kirjoista kovastikin. My Sister´s Keeper oli hyvä ja koskettava kirja.

Paivi said...

Olen todella huojentunut puolestasi, että kokeissa ei löytynyt mitään hälyttävää! Hieno juttu että pääsette rentoutunein mielin lähtemään lomalle Suomeen :) oikein hyvää matkaa koko perheelle!

My sister's keeper kuulostaa mielenkiintoiselta elokuvalta. Sitä ei näköjään ole vielä millään leffalistoilla mainittuna ja IMDb sanoo Suomen ensi-illaksi vasta joulukuun alun. Ilmeisesti täällä odotetaan ensin sen menestys USAssa ja sitten vasta päätetään että tuleeko se teatteriin asti täällä ollenkaan.

Sooloilija said...

No tätä onkin odotettu; Cameron Diazia draamaroolissa, hyvähyvä. Aion mennä katsomaan kunhan tulee.

Hyvä, että selvisi syy vaivoihisi. Isälläni on aika vakavakin tuo refluksitauti, jos häneltä jää yhtenäkin päivänä lääke ottamatta; ei syömisestä ja nielemisestä tule mitään. Joten mahtavaa, että siihen on lääke on keksitty, jotta pystyy elämään ihan normaalisti. On tosi epämukavaa jos kurkussa on koko ajan hankala olo.. Minä kärsin usein närästyksestä, joka on hieman sukua tälle refluksille..

Tervetuloa Suomeen!

Sari said...

Suzhouren. Juu, tarkoitus olisi tuo kirja käydä viel tänään jostain ostamassa. Varmasti aika raskas, mutta mielenkiintoinen kirja.

Päivi, olen kyllä itsekin tosi huojentunut, kyllä tässä jo ennätti käydä mielessä vaikka mitä. Nyt on hiukan erilaiset fiilikset lähteä Suomeen, kun ei nämä asiat paina taka-alalla.

Tämä elokuva on varmasti mielenkiintoinen leffa ja joudun odottamaan sen katsomista siis elokuulle, jos tulee Suomen ensi-iltaan vasta joulukuussa. Noh, mutta ennätänpähän lukemaan kirjan ennen leffaa, hyvä niin.

Sooloilija. Itse vähän hämmästyin, kun näin Cameronin näin vakavassa roolissa, mutta luulen, että hän suoriutui roolistaan hyvin. Kuvatessaan tätä leffaa Cameron kohtasi myös henkilökohtaisen surun, hänen isänsä menehtyessä keuhkokuumeen aiheuttamiin komplikaatioihin. Tämä on varmasti omalta osaltaan vaikuttanut myös Cameronin roolisuoritukseen ja tuonut siihen ihan oman sävynsä, kun on samanaikaisesti koettanut selviytyä omasta surustaan.

Refluksitauti on kyllä suhteellisen ikävä. Minulla on ollut aina närästystä ja happo-ongelmia, mutta nyt nämä nielemisongelmat tekivät jo elämästä melkoisen vaikean ja tuntui, että piti ihan jännittää syömistä, kun se oli niin tuskaista ja hidasta hommaa. Onneksi tosiaan nykypäivänä lääke joutuu miltei joka vaivaan, joten eiköhän tämä tästä ;-)

Elina said...

Kannattaa tosiaan lukea kirja ennen leffan katsomista. Se oli niin hyvä, että vähän pelkään, ettei leffa yllä samalle tasolle... Edes Cameron Diazin avulla. Mutta pitää leffa silti katsastaa, toivottavasti se yllättää positiivisesti!

Sari said...

Hei Elina ja kiitos kommentistasi. Kirja on tuossa jo matkalaukkuun menoa odottamassa, sen lisäksi löysin toisen, täysin hömppäkirjan, jonka ajattelin olevan kiva kevennys tämän rinnalle... ;-) Niinhän se usein on, etteivät leffat yllä kirjojen tasolle, mutta kyllä tuo ehdottomasti pitää kuitenkin käydä katsomassa!

Anonymous said...

Pikaista paranemista sinulle!

Täällä Suomessa sää alkaa olla mitä parhain ja tuntuu ihan mukavalle kylmän juhannuksen jälkeen. Nyt tarkenee jo jotenkin :).

Lienetköhän saanut meidän Suomen kännykkänumeron, M sanoi lähettäneensä tiedot? Näillä näkymin olemme täällä Oulussa jokseenkin koko ajan. Teimme jo pienen maakuntakierroksen ja nyt haluamme viettää aikaa täällä ihan vaan laiskotellen ja tuttuja tavaten.

Kesäisin terveisin, R

Sari said...

Kiitos R. Eiköhän tämä tästä. Ja kyllä vaan, saimme yhteystiedot M:ltä. Ja kunhan pääsemme maisemiin, niin ollaan yhteyksissä ja tapaillaan!

kirsi said...

Kiitoksia , taidan myos ostaa samaisen kirjan lentokoneeseen, lennan yksin taalta elokuun alussa Eurooppaan. Treffit nailla nakymin perheen kanssa Triestessa.
Elokuvaa ei ole viela taalla mainostettu, luulisin, vein just tyttaret elokuviin.

Eveliina said...

Loysin ihan sattumalta taman blogin kun etsin tietoa milloin My sisters keeper tulee elokuvateattereihin Suomessa. Kavin katsomassa ko. leffan taalla yhdysvalloissa, totista nessukamaa, kaikki elokuvasalissa pillittivat! Toivottavasti tulisi suomeenkin, todella hyva ja koskettava leffa!

Sari said...

Hei Kirsi. Kirjan luin jo lentomatkalla, oli tosi koskettava ja yllättäväkin omalla tapaansa. En halua kuitenkaan paljastaa sinulle mitään kirjan sisällöstä, pilaisi sinun lukuhetkesi. Tämä on kyllä pakko nähdä myös leffana!

Hei Eveliina ja kiitos kommentistasi. Voi että, tämä leffa on kyllä nähtävä ja nyt kirjan luettuani voin uskoa, että on tosi liikuttava elokuva! Täällä Suomessa leffaa ei pääse katsomaan kuin vasta vuoden loppupuolella, joten arvatenkin menen katsomaan/vuokraan tämän heti Suomesta syksyllä palattuamme!

Anonymous said...

Tsemppiä refluksitaudin kanssa!
Itselläni samainen tauti 6 vuotta ja työkykyähän (ääni) se valitettavasti syömelkoisesti :-(

Refluksikoille on muuten oma sivustonsa +keskustelupalsta http://www.refluksi.fi - tervetuloa poikkeamaan!

T. Refluksikko/Suomen Refluksi