Friday, June 5, 2009

Jason Statham & Transporter 3

Joskus vaan tulee sellainen olo, et okei, nyt on pakko katsoa joku hyvä toimintaleffa-pläjäys. Transporter leffat ovat tässä suhteessa olleet aina osuva valinta, eikä toissailtana katsomamme Transporter 3 kyllä eronnut tässä suhteessa edeltäjistään.


Vaikka Transportereissa viljelläänkin väkivaltaa (yllätys...) ja meno on melkoisen miehekästä, adrenaliinin virratessa suonissa ja testosteronin hajun miltei yltäessä katsojan nenuun saakka, ovat Transporter-leffat kyllä aikas monen naisenkin makuun!!! Ainakin tämän mamman! Pakko myöntää.

Ja onhan tarjolla myös silmäniloa, Jason Stathamin muodossa! Ja huh, olihan mies taas melkoinen lihaskimppu.

Oma mieheni tiesi heti kertoa, että Stathamia treenaa ex-armeijan kundi, Logan Hood ja minä jäin ällistyksestä suu auki tuijottamaan miestäni. Siis mtääh? Kuin sä tällaista tiedät, oli ensimmäinen reaktioni.

No niin, mies oli kuullut asiasta jossain radio-ohjelmassa ja olipa oikein tyytyväisenä, kun yllätti minut tällä tiedolla. Noh, heti uteliaana menin nettiin etsimään tästä personal traineristä lisää tietoa ja oikeassa tuo miekkulaiseni taisi olla.

Jason Stathamilla on tosiaan oma personal trainerinsä ja nimeltään juurikin Logan Hood, joka on teettänyt miehellä aikas hurjiakin lihas- ja muita treenejä juuri tätä elokuvaa varten.


Ja tulokset ovat näkyvissä valkokankaalla.

Mutta ei leffa tietty jäänyt pelkäksi Stathamin lihasten tuijotteluksi (tai noh.. öööh...), sillä juonikin oli varsin mielenkiintoinen ja jännittävä. Mutta ainahan näissä elokuvissa korostuu se toiminta ja meno olikin taas todella vauhdikasta, lukuisia taistelukohtauksia unohtamatta.

Kuvaustyylissä pidin erityisesti syvästä kontrastista ja taistelukohtauksien osittain hidastetusta, osittain nopeutetusta kuvaustyylistä. Aika nannaa oli katsella taistelua, kun välillä oli pientä hidastusta ja välillä taas ikäänkuin pikakelattiin pieni pätkä eteenpäin.

Eli juu-u, olipa taas pitkästä aikaa kiva katsella ihan kunnon actionia, ilman sen ihmeempää "syvällistä" tarinaa.

5 comments:

Suvi said...

Pitääköhän vuokrata tämä tänään. Eilen jo meinasin, mutta valitsinkin sitten kaksi draamaa. ehkä siis tänään vastapainoksi kunnon toimintaa.

Sari said...

Juu, suosittelen. Välillä aivot kaipaavat ihan kunnollista räiskettä ja tästä sitä löytyy... ;-)

Anonymous said...

Minä pidän Transportereista ja Stathamista..yllättävää. Tämä on vuorossa ensi viikonloppuna joten odotan kyllä innolla ;O)

kirsi said...

Taalla se ei ole tullut viela vuokraamoon, mutta Statham on iihana. Tyttarista kaks katsovat Italian Jobia, joka tulee nyt telsusta.

Sari said...

Moi Mikaela. Odotan mielenkiinnolla sinun ajatuksiasi tästä viimeisimmästä Transporterista. Omalla kohdallani ainakin toimi!

Kirsi, kyllähän tuota Stathamia katselee ihan mielellään, ja yleensä hän on ihan vauhdikkaissa ja hyvissä action-leffoissa mukana. Italian Job on myös hyvä leffa!