Friday, April 3, 2009

Aamupalahaaste ja lounaani

Sain Sooloilijalta hauskan haasteen, jossa piti kuvata oma aamupalatarjotin.

Omat aamupalani ovat tätä nykyä aika pienokaisia, joten ei tässä juuri ollut kuvattavaa ja miltei hävettää tämä tänne laittaa, mutta tässä tulee... ;-)

Lasi vettä, viipale moniviljaleipää, jossa päällä itse tuherrettua tonnikala-ruohosipulisekoitusta ja päällä viipale kevytjuustoa, aamun vitamiinit sekä kulhollinen karhunmarjoja, jotka ovat ehdottomasti herkkuani, nytkin on kulhollinen karhunmarjoja tässä työpöydälläni.

Ja kun nyt kerran ruoasta lähdin puhelemaan, niin tässä vielä lisää siitä aiheesta.

Meillä on takapihalla oma pieni yrttitarha ja rosmariini jo kukoistaa komiasti!

Basilikakin näyttää hyvältä, vaikka vielä on kasvun varaa...

Josta sitten pääsemmekin päivän lounasannokseeni. Tein takapihan ruukkubasilikasta, keltaisista tomskuista ja aivan ihanan pehmeästä, italialaisesta Bufala mozzarellasta raikkaan salaatin ja olipahan taas hyvvee!!!

Viikonloppuja kaikille!

Sari

7 comments:

Sooloilija said...

Ihana! Karhunmarjoja ei kyllä täällä paljon saa joten ihanalta näyttää!
Sinä olet niin urhoollisesti noudattanut koko kevään tätä uutta elämäntyyliä..

Minulla on käynyt vähän niin, että lihaton ruokavalio on lisännyt makeanhimoani. En keksi ratkaisua siihen, joten paino pysynyt samana.. Mutta tärkeintä on syödä terveellisesti..

Sari said...

Moi Sooloilija. Koetan sinnitellä, painoa on lähtenyt aika kivasti ja mieheni on laihtunut myös huimasti. Ollaan tosi iloisia siitä, että kerrankin otettiin itseämme niskasta kiinni. Niin usein on jäänyt laihduttaminen vain puheeksi.

Siis hei, niin mullakin on kasvanut makeanhimo. Mut koetan hillitä itseäni sen suhteen ja herkuttelen kyllä, mut ei ihan sellaisia määriä kuin aiemmin. Pienikin pala juustokakkua riittää jne.

Mutta niinkuin sanoit, se on tärkeintä, että syö terveellisesti, jo se auttaa jaksamaan paremmin! Kyllä sä onnistut kanssa tuon painonpudotuksen suhteen, älä vaan luovuta!

Yaelian said...

Ihanilta näyttävät nuo karhunvatukat! Muutenkin aamiaisesi kuulostaa hyvältä ja terveelliseltäkin.

Ihanaa kun on oma yrttitarha.Mulla ei ole takapihaa,joten yrtit ovat ulkokaiteella,ja kiva tosiaankin on napsia omia yrttejään ruokaa varten.Ihana tuo salaattisi!

Papi said...

Voi hyvänen aika sentään, mitään hävettävää.

Voivoi, minulla on vain vaaleanruskeaa puuroa.

Sari said...

Yaelian. Siis karhunvatukat vai marjat vai mitä ne nyt onkaan on aivan ihania! Ja täältä niitä saa ympäri vuoden. Myydäänkö näitä teidän suunnalla? Siis, toi aamupalani vaihtelee kovastikin. Riippuu ihan siitä, mitä jääkaapissa sattuu olemaan... ;-) Meneehän ne yrtit mainiosti kaiteellakin ja maistuvat hyvältä!

Moi Papi ja kiitos kommentistasi. Ääh, nämä mun aamupalat nyt vaihtelee ja tämä on sieltä runsaimmasta päästä. Joskus syön vain muroja ja lasin vettä.

Mikaela said...

Jotkut sentään syö aamiaista. Kun on töitä en syö lainkaan ennen lounasta, nyt lomalla tämä "aamiaisfiilis" on ihan uutta ;O)

Sari said...

Mikaela. Samoin itsellä käy joskus niin, että aamiainen jää väliin, mut sit onkin jo iltapäivästä ihan kauhee olo. En pysty juuri aamiaista skippaamaan ilman huonoa oloa.