Tuesday, April 7, 2009

Leffoja

Viikonloppuna tuli taas katseltua vähän leffoja ja ihan ensimmäiseksi kävimme neidin kanssa katsomassa uutuusleffan Monsters vs. Aliens.

Perheen pienin tykkäsi elokuvasta kovasti ja tänäänkin määräsi äidille, että: Äiti, laitatko sitä Monstersia ja Aliensia tulemaan televisiosta! Eli uppoaa pieneen yleisöön! Neiti oli ilmiselvästi haltioissaan isokokoiseksi ja voimakkaaksi muuttuneesta Susan-tädistä, joka seikkaili animaatiossa kaikenlaistan monstereiden kanssa ja jopa neidille ihan tutuissa maisemissakin, San Franciscossa, josta tyttö tunnisti heti Golden Gate-sillan ;-)

Pakko kuitenkin myöntää, että itselle tämä animaatio ei nyt oikein kolahtanut. Visuaalisesti homma toimi ja elokuvan ns. hyvät hahmot olivat sympaattisia ja hauskan värikkäästi ja eloisasti toteutettuja. Niin ja oli kyllä oikein mukavaa vaihtelua nähdä Susan-tyttönen elokuvan päätähtenä. Mutta silti jäin kaipaamaan jotain uutta ja erilaista. Johtuu ehkä siitä, että tämä avaruusteema alkaa jo hivenen puuduttamaan elokuvissa tämän tästä animaatioita lapsen kanssa katsomassa ravaavaa äitiä ja tuntuu, että kohta minulta tursuaa jo korvista ja nenästä näitä monstereita ja alieneita. Montakohan alien- tai jollain tapaa avaruuteen liittyvää lastenleffaa tänä vuonna tulee markkinoille? Viime vuonna niitä tuli ainakin katsottua useampia.


Päähahmon Susanin äänenä oli muuten Reese Witherspoon ja selvää yhtäläisyyttähän näillä kahdella on ;-) Susan olikin ihan vekkuli hahmo tässä elokuvassa ja hahaa!, kerrankin nainen oli sankarina lastenelokuvassa! Hienoa!!!

---------------------------------------

Sunnuntaina karkasinkin sitten ihan yksikseni leffaan ja menin katsomaan Renny Harlinin uusimman ohjaustyön, 12 Rounds, joka osoittautui Suomi-ohjaajan symppaamisesta huolmatta pettymykseksi.

Juonen kulku oli jotenkin kankeaa ja useat tilanteet olivat ennalta-arvattavissa. Samoin näyttelijävalinnat olivat menneet kyllä aika tavalla poskelleen. Kuulinkin, että tämä leffa oli osittainen yritys saada John Cenan uraa käyntiin, mutta tällä roolisuorituksella se taitaa kyllä jäädä tavoittelemattomaksi haaveeksi.

Entinen show-painija periksiantamattoman poliisin roolissa ei vaan toiminut ja oli jotenkin ahdistavaa seurata miehen kankeaa ja miltei amatöörimäistä otetta läpi elokuvan. Samoin minua häiritsi Rennyn ohjaustyyli. Joku siinä oli totaalisesti pielessä ja tarinankulku ja kuvaustyyli toi väistämättä mieleeni useat B-luokan action-leffat, joita olen nähnyt.

Leffan juoni lyhyesti. Danny Fisher (John Cena) on New Orleansilainen poliisi, joka sattuu nappaamaan FBI:n peräänkuuluttaman terroristin Miles Jacksonin (Aidan Gillen). Jacksonin kiinnisaadessaan hän aiheuttaa vahingossa kylmäverisen rikollisen tyttöystävän kuoleman ja Jackson uhkaa kostaa tämän Fisherille.

Tapahtumahetkestä menee vuosi ja pian Fisher saa huomata, että Jacksonin uhkaus piti paikkansa ja että hän on napannut Fisherin tyttöystävän Mollyn (Ashley Scott). Jackson haluaa pelata 12 Rounds peliä Fisherin kustannuksella ja tämän tulee selvitä kaikista 12 kierroksesta, jotta saa Mollyn elävänä takaisin.

Tästä alkaa kissa-hiirileikki, jonka lopputuloksen nyt tietty voi arvata, kun John Cena laitetaan tähän muskeleineen ja maskuliisinine olemuksineen sankarin rooliin.

--------------------------------------------

Juu-u. Miten tästä nyt osaisi nätisti sanoa, että vähän pieleen meni tämä yritys. Mutta odotan kyllä mielenkiinnolla Renny Harlinin Mannerheim-elokuvaa. Tuleekohan se nyt 2010 ensi-iltaan? Vai miten se nyt meni...

Mutta nyt uni kutsuu.

Huomenna laitan vähän kuvia viikonlopun herkuttelusta. Onkohan tästä blogista tullut tällainen ruoka-leffablogi? Pahasti siltä näyttää...

Viikon jatkoja,

Sari

3 comments:

Sooloilija said...

Huomenta täältä, aamukahvin merkeissä tässä lueskelen näitä leffajuttujasi..Jokohan menit nukkumaan.

Minäkään en oikein jaksaisi enää lastenelokuvissa avaruusaiheita. Meillä 9-vuotias kyseli, että milloin tulisi kunnon hevoselokuva. Viimeksi on nähty animaationa Spirit ja siitäkin on jo vuosia..

Olen miettinyt tuota Renny Harlinin tyyliä tehdä elokuvia. Onko hänen yleensäkin aina pakko tehdä tällaisia puolivillaisia actionelokuvia vai voisiko hän yllättää joskus ja tehdä vaikka ihmissuhde-elokuvan, komedian tai draaman. Kyllä hän osaisi. Luultavasti. Hän on kangistunut nyt näihin..joita minä en kyllä jaksa katsoa.

Yaelian said...

Hyvä tietää, että tuo Harlinin leffa ei ole oikein katsomisen arvoinen;en sitten mene sitä katsomaan. Edellinen Cleaner leffa kyllä oli ihan katsottava.

Sari said...

Moi Sooloilija, taisinpa olla jo petissä, kun tätä kirjoittelit... Niin se on, että avaruusaiheet nyt vaan alkavat jo puuduttamaan. Heppaleffoja voisi tullakin enemmän, pienet tytöt niistä kyllä tykkäisivät. Nyt on kovasti pinnalla uusin Hannah Montana-leffa, jonka traileri pyörii koko ajan telkussa.

Renny Harlin oli ihan hyvä vielä 90-luvulla actionleffoja ohjatessaan, mutta nyt on kyllä ote lipsunut. Olihan Cliffhanger ja Die Hard II ihan mukiinmeneviä, The Long Kiss Goodnight sen sijaan ei iskenyt muhun lainkaan. Sen jälkeen en ole juuri Harlinin leffoja seurannutkaan. Hmm, komedia Harlinin ohjaamana voisi olla mielenkiintoinen. Liekö Mannerheim-elokuvassa vähän erilainen tyyli, jos nyt sitten ilmestyy 1010.

Yaelian, tämä ei ainakaan minuun iskenyt yhtään. Cleaner-leffaa en ole nähnytkään, pitääpä käydä kurkkaamassa traileri.