Tuesday, December 1, 2009

It's Complicated

Joulun välipäivillekin on jo ohjelmaa. Kun vain saisimme jostain lastenvahdin. Vapaaehtoisia? Päätettiin tässä jo nimittäin, että tämän leffan menemme jouluna katsomaan.

It's Complicated on romanttinen komedia, jossa on exää, ehkä tulevaa ja nykyistä rakasta ja siinä sitten sekoillaan näiden vaihtoehtojen välillä.

Leffan ohjauksesta vastaa The Holiday ja Somethings Gotta Give-leffoistakin tuttu Nancy Meyers. Noista molemmat kuuluvat omiin lemppareihini romanttisten komedioiden osalta, joten arvatkaapa vaan, odotanko mielenkiinnolla tätä tulevaa elokuvaa.

Etenkin kun naispääosassa on oma lempparini Meryl Streep. Vastanäyttelijänä Merylillä Alec Baldwin ja jeps, Steve Martin. No niin ja pakko heti sanoa, että olen hiukan ennakkoluuloinen siitä, kuinka Alecin ja Merylin kemiat menevät tässä leffassa yksiin, mutta vielä enemmän jännitän Merylin ja Stevenin kemioita.

Ja pakko vielä todeta sekin, etten ole koskaan osannut oikein ottaa Steve Martinia vakavasti, Alec Baldwin puolestaan on näyttelijänä ihan ok, mutta silti tuntuu, että Merylin rinnalla ei kuka tahansa mies pääse oikeuksiinsa. Mutta eihän sitä tiedä, jos vaikka nämä kaksi miestä tekevät vielä vaikutuksenkin. Muistuu vaan väkisinkin mieleen Mamma Mia ja tuolloiset miespääosanäyttelijät Colin Firth, Pierce Brosnan ja Stellan Skarsgård, joista kaikki ehkä astetta kovempia näyttelijöitä kuin nämä kaksi. No mutta, nähtäväksi jää.

Siitä voin ainakin olla jo etukäteen varma, että Meryl tulee taas viemään sukat jalasta, jo pelkän trailerin perusteella.

Tässä vielä juoni lyhyesti. Jane (Meryl Streep) ja Jake (Alec Baldwin) ovat eronneet ja Jake on itse asiassa avioitunut rakastajatterensa kanssa, sen saman naisen, jonka kanssa hän oli Janelle uskoton ja tuhosi 20-vuotta kestäneen avioliiton. Ups!

Jane ei voi ymmärrettävästi sietää tuota nuorta hupakkoa, mutta pian paljastuu, ettei Jake olekaan niin kovin onnellinen uudessa avioliitossaan ja hupsista heijaa, Jane ja Jake huomaavat pian olevansa rakastajia. Jane uhkuu säkenöivää energiaa tuntien itsensä jopa hivenen pahaksi naiseksi. Onhan hän nyt puolestaan se "toinen nainen".

Janella on Jaken lisäksi myös ihan oikea sulhasehdokas, hänen arkkitehtinsa Adam (Steve Martin), joka on viehtynyt Janeen. Luulenpa, että tässä ihmissuhdesotkussa on jo melkoinen soppa kasassa ja hulvattomia tilanteita on takuulla luvassa.

Varsin hupaisaa leffakokemusta lupaileva traileri löytyy täältä.

7 comments:

Sooloilija said...

Odotan myös innolla tätä! Hehkutin juuri äsken blogissani The Holidayta ja nyt ohjaajalta tulee tämä!
Leffateatterissa olen jo pariinkin kertaan trailerin nähnyt.

Ilolla olen katsonut myös, että kerrankin elokuva reilusti keski-ikäisistä ihmisistä, joilla on jo aikuisia lapsia!

Sari said...

Moi Sooloilija. Tämä on varmasti tosi hauska ja Merylin tuntien tas kerran mieletön roolisuoritus, vaikka onkin hiukan kevyempää kamaa ;-)

Ja samaa mieltä, leffoissakaan ei pitäisi harrastaa ikärasismia, vaan käsitellä kaikenikäisten ihmisten elämää, iloineen ja suruineen.

Voi kun pääsisi jo pian tätä katsomaan!

Ja voi tätä riemua, täällä sataa lunta! Jes!

Yaelian said...

Tämän haluan ehdottomasti nähdä! Hyvät näyttelijät tuossa.Itse olen aina ollut Steve Martin fani ja nähnyt varmaan kaikki hänen leffansa.

Sari said...

Moi Yaelian. Sama täällä! Tulisipa jo ensi-iltaan! Ja hei, kyllä mä olen itse asiassa itsekin katsonut suurimman Steve Martinin leffoista, mutta joku ihme siinä miehessä vaan aiheuttaa mussa sellaisen olotilan, etten voi ottaa häntä jotenkin täysin tosissaan. En osaa sanoa, mikä tämän aiheuttaa...

Mutta herra Martin saattaa taas yllättää minut roolisuorituksellaan, eli katsotaan!

Eve said...

Moi Sari!

Kävittekö katsomassa tän? Minua kiinnostaisi myös, mutta elokuva on saanut tietääkseni aika huonot arvostelut... mutta jos sinä tykkäsit niin varmaan minäkin, meillä taitaa olla aika lailla sama leffamaku! :)

Terveisin "kuolleista herännyt" blogituttavuus Eveliina

Sari said...

Moi Eve. Ja sori, mullakin tämä blogi on ollut hiukan talviunilla ja nyt vasta hoksasin tämän sun kommenttisi täällä. Kävin kyllä katsomassa, ja oli ihan keskiverto-komedia, mutta ei nyt ihan hirmusti kuiteskaan kolahtanut omalla kohdallani, antaisin tälle leffalle kolme tähteä.

Sooloilija said...

Kolme tähteä minäkin. Ei ollut huono elokuva, mutta oi miksi oli valittu Alec Baldwin rooliin exänä - täysin pökkelö, ja jopa hieman vastenmielinen näyttelijä.. Eikä Steve Martinkaan tule ensimmäisenä mieleen kilpakosijana. Minusta hänestä ei ole romanttisen rakastajan rooliin, ei millään.

Mutta jotain hyvin viehättävää tässä elokuvassa kuitenkin oli. Meryl oli elokuvan sielu. Aika paljon oman itsensä oloinen: hauska ja herkkä.