Tuesday, January 12, 2010

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Hei vaan kaikille ja oikein mukavaa alkanutta uutta vuotta 2010!

Niinkuin olet ehkä huomannut, tämä blogi on ollut jo pidemmän aikaa talviunilla ja tämä johtuu osittain siitä, että olen tässä harkinnut tekeväni pieniä muutoksia blogin suhteen. Ensinnäkin blogin nimi Teksasin taivaan alla voisi mielestäni jo pian vaihtua uuteen, sillä tämä blogihan on viime aikoina keskittynyt täysin elokuvien maailmaan eikä Teksas tai elämämme täällä Teksasissa juuri esiinny teksteissäni lainkaan.

Siispä nimen muutos on mielessä päällimmäisenä, mutta muutenkin tekisi hiukan mieli tehdä kevätsiivousta ja olisipa hauskaa vaihtaa hiukan blogin värimaailmaa, kuvia yms. kivaa. Mietin jo yhdistäväni tämän ja Pink Pioniesin toisiinsa, mutta Pink Pionies on taas hyvin erilainen blogi ja keskittyy jo nykyisellään aika moneen eri aiheeseen, kuten sisustamiseen, ruoanlaittoon, matkusteluun ym. sellaiseen, joten enpä tiedä, haluanko ympätä tuohon soppaan enää elokuvia.

---------------------------------

Vaikka blogini onkin ollut pienellä katkolla, ei se tarkoita sitä, ettenkö olisi katsellut taas vinon pinon elokuvia.

Viime viikonloppuna kävin vihdoin katsomassa Avatarin 3D-versiona ja WOW! Olipa upea kokemus! Tässä jo harkitsen, että josko menisin katsomaan elokuvan vielä kertaalleen. Nautin elokuvasta täysin rinnoin sekä visuaalisesti, henkilöhahmoiltaan että juonen kulultaankin, vaikka mielipiteitä taitaa olla tämänkin leffan suhteen monia.

Olen ehkä sen verran naiivi, että minuun yleensä aina uppoaa tällaiset fantasiamaiset tarinat ja osasin löytää elokuvasta paljon syvällistäkin annettavaa, vaikka itse juoni on hiukan ennalta arvattavissa ja nii-in, ehkä jopa hivenen naiivikin. Joka tapauksessa olin laffasta kotiin ajellessani miltei liikutuksen vallassa ajatellessani ihmisen ahneuden rajattomuutta.

Avatar sai minut myös pohtimaan omaa tulevaisuuttamme ja sitä, miten ahneus ja vallanhimo menevät usein monien paljon tärkeämpien ja syvällisempien asioiden ohi. Mikä myös tässä elokuvassa tulee erittäin hyvin esille. Arvokkaan mineraalin nimissä ollaan valmiina tuhoamaan Pandoran planeetan uskomattoman kaunis ja yliluonnollisia voimia kätkevä luonto.

Menkää hyvät ihmiset katsomaan tämä elokuva! Jos ei muuten, niin edes upean visuaalisen ilmeen vuoksi! Hopi, hopi!

Kävin myös katsomassa Heath Ledgeriltä kesken jääneen elokuvan The Imaginarium of Doctor Parnassus ja tämä myös oli varsin mielenkiintoinen ja erilainen elokuva. Tässä sai totisesti uppoutua ihmismielen, mielikuvien ja mielikuvituksen maailmaan ja pisteet leffalle siitä. Minäkin voisin hetkeksi loikata Dr. Parnassuksen peilin läpi mielikuvitukseni maailmaan, tai noh, mitenkähän olisi? Mielikuvitukseni kun on usein hyvin, hyvin likainen... Joten, hmm...

Mutta pitää vielä mainita, että tarina oli kurottu hyvin umpeen, vaikkei Heathia enää elokuvan loppumetreillä nähtykään :-( Muita nimekkäitä tähtiähän tässä elokuvassa ovat mm. Johnny Depp ja Jude Law, sekä tietenkin Christopher Plummer Dr. Parnassuksen roolissa.

Minun pitääkin heti myöntää, että olen ihaillut Plummeria jo Captain Von Trappin rooliajoista lähtien. Hänellä oli myös lämminhenkinen rooli vastikään katsomassani Closing the Ring-elokuvassa. Onkin mielestäni hienoa, ettei lahjakkaita, iäkkäitä näyttelijöitä unohdeta, vaan rooleja löytyy myös heille.

--------------------------------

Katsottavien elokuvienkin listalla on jo taas monta uutta elokuvaa, joista menen huomenna katsomaan tämän.

Leap Year on Amy Adamsin tähdittämä romanttinen komedia, jonka traileri on pyörinyt televisiossa viime viikkoina sen verran ahkeraan, että onhan tämä nyt sitten pakko mennä katsomaan.

Vaikuttaa keveältä ja hauskalta elokuvalta, jollaisia itse ainakin huomaan välillä kaipaavani. Ja Amyssa, hänessä on jotain kiehtovaa. Tuo nuori näyttelijätär on samalla viattoman, suloisen, hiukan naiivinkin, mutta kuitenkin naisellisen oloinen nainen, josta olen alkanut pitämään aika tavalla.

Oletko huomannut, että Amyn nimi esiintyy yhä useammassa nimekkäässä elokuvassa? Vai mitä sanot näistä? Doubt, Sunshine Cleaning (edelleen yksi suosikeistani), Julie & Julia (aivan mahtava elokuva!), Miss Pettigrew lives for a Day, Enchanted jne.

Ajattelin mennä lähipäivinä katsomaan myös elokuvan Precious. Olen kuullut, että tämä elokuva on koskettava ja kiehtova tarina Harlemissa kasvaneesta nuoresta naisen alusta, joka odottaa toista lastaan ja toivoo elämälleen uutta suuntaa. Tämä elokuva saattaa olla tosin niin koskettava, että joudun varustautumaan elokuviin mennessäni usein nenäliinoin.

Mutta hei, sehän tarkoittaa vain sitä, että leffa toimii! Siis nenäliinat kassiiin ja menoksi!

Mitä leffoja sinä olet jo tämän vuoden puolella katsonut ja mikä on niistä numero uno?

8 comments:

Yaelian said...

Minäkin näin Avatarin viime viikolla ja pidin kovasti! Oli kyllä upea leffakokemus! Sen sijaan poikani Suomessa ei lainkaan lämmnennyt sille.

Sooloilija said...

Hei, minun elokuvien katsominen keskittyi täysin jouluun ja uuteen vuoteen, joten tämä alkuvuosi on mennyt lähes täysin ilman elokuvia. Olen ollut töissä ja väsynyt. Lisäksi olen keskittynyt lukemaan erästä kirjaa, jonka sain ystävältä.

Mutta koska noin kovasti kehut Avataria, ja muutkin, kuten Yael yllä, ovat kehuneet niin kyllä minä sen taidan käydä katsomassa.

Odotan joitakin tiettyjä elokuvia, ja toisista en vielä tiedä mitään.. Odotan esim. Jake Gyllenhaalin Brothers-elokuvaa, George Clooneyn Up in the airia..

Odotan myös Golden Globeja ja Oscareita. Se sitten viimeistään 'määrää' mitä tänä vuonna katsotaan.

***********

Niin ja vielä: odotan tämän blogisi muutosta oikein mielenkiinnolla !

Sari said...

Moi Yealian. Minulla oli pienet ennakkoluulot Avataria kohtaan ja mietin, etten ehkä lämpene koko elokuvalle. Traileri ei lupaillut välttämättä mitään mieletöntä leffakokemusta, joten menin hiukan skeptisenä leffaan. Mutta mikä mahtava ylläri siellä sitten odottikaan! Tykkäsin tosi paljon. Tämä leffa jakaa varmaan mielipiteitä. Olen huomannut suosittelevani Avataria usealle ihmiselle, jännä loppujen lopuksi nähdä, mitä kukin tästä pitää.

Moi Sooloilija. Mulla on ollut nyt vuoden alussa hirmu hinku katsella leffoja ja käydä leffateatterissa, etenkin, kun sain synttärilahjaksi sen leffa-aiheisen lahjakortin ;-)

Avatar oli minulle todella positiivinen yllätys. Jakaa varmasti mielipiteet kahtia, enkä tietty osaa sanoa, löydätkö leffasta samoja asioita kuin minä, mutta kuten tuossa kirjoituksessani taisin jo mainita, minä olen pohjimmiltani hiukan naiivi naisihminen ja uppoudun elokuvien fantasiamaailmoihin hyvin helposti. Leffan pituuskaan ei laimentanut ihastustani, pidin Avatarista kyllä tosi paljon.

Olisikin kiva kuulla, miten sinä koit tämän elokuvan?

Brothers on minullakin katsottavien listalla, samoin Up in the Air ja voi voi The Wolfman. Trailerin mukaan aivan kammottavan mahtava leffa! Ajattelin hiukan kirjoittaa Wolfmanista lähipäivinä.

No joo, eivätpä ole Golden Globesin jaotkaan enää kaukana, eikös ne tulevana sunnuntaina jo jaeta? Sen vuoksi olisiki kiva nähdä ainakin tuo Precious ennen sunnuntaita, kun huomasin leffan nimen vilahtavan aika monessa ehdokkuudessa.

Niin ja ne Oscarit. Eivätpä nekään ole enää kaukana ;-)

Mikaela said...

Avatar oli kyllä vaan hyvä ;O) Blogin ulkoasun uudistaminen, ja nimenkin, piristää kummasti ja antaa uutta pontta ja näkökulmaa hommaan eli siitä vaan jos se tarkoittaa että postauksia saa lukea useammin ;O)

Sari said...

Moi Mikaela. Avatar toimii ja tässä tosiaan harkitsen, että mitä jos vielä kerran... ;-)

Minä olen jo pitkään tuumaillut tämän blogin uudistamista tai jopa kokonaan uuden blogiosoitteen avaamista ja taidan päätyä jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Teksasin taivaan alla-blogi ei enää jotenkin nimeltäänkään toimi, kun kirjoittelen kuiteskin pääosin vain leffoista täällä.

Joten katsotaan... Ehkä jo piankin muutosta tulossa ;-)

Suvi said...

Avatar on kyllä ollut hyvä aloitus tälle vuodelle (kävin sen katsomassa 1.1.). Lähes kolme tuntia meni hujauksessa täysin elokuvaan uppoutuneena.

Paivi said...

Tervetuloa vaan takaisin Sari! Olet niin ollut uppoutunut noihin sisustusasioihin että ihan sinun leffajuttujasi on kaivannut :)

Blogin päivitys on virkistävä asia. Sitä siis odotellessa :)

Avatarista tykkäsin minäkin ja tietyllä tavalla myös Dr Parnassuksesta. Uusista leffoista Up in the air oli loistava (katsoin sen maanantaina ja kirjoitus on jo about valmiina, kunhan vaan saisin sen julkaistua).

Sari said...

Moi Suvi ja sama juttu täällä. Avatar jyrää kyllä alleen kaikki muut tämän vuoden alussa katsomani elokuvat 1-0.

Tosin voi olla, että Precious on lähes yhtä vaikuttava tapaus, vaikka onkin tarinaltaan hyvin, hyvin erilainen. Kovasti toivon ennättäväni katsomaan sen ennen sunnuntain Golden Globeseja.

Moi Päivi. Juu, niin siinä taisi käydä, että noi loppuvuoden joulublogi- yms. kiireet osittain hiljensivät tämän blogin. Mutta jospa tämä tästä taas heräisi henkiin, leffat kun kuitenkin kuuluvat miltei päivittäiseen elämääni.

Avatar on ihan ykkönen, mutta niinkuin osuvasti sanoit, minäkin pidin tietyllä tapaa Parnassuksesta. Olihan se kuitenkin hyvin omalaatuinen leffakokemus.

Up in the Air on ollut mieskolaisenkin want to see listalla, joten ajatus oli mennä katsomaan leffa hänen kanssaan, mutta saas nähdä, ennättääkö mies mukaan, vai menenkö katsomaan leffan ihan issekseen. Olen kuullut siitä paljon hyvää, ja sinun kommenttisi se vain lisää hinkua päästä katsomaan tuota leffaa.